Deel via

Ontdek de kracht van je geboortedatum: wat vertelt het over je karakter?

Ken jij je geboortegetal? Het is een getal dat je inzicht geeft in je persoonlijkheid en de uitdagingen in het leven. Je kan er een persoonlijke horoscoop mee maken. Als je even aan het rekenen slaat, kom je ook je kansen, mogelijkheden en talententen te weten. Benieuwd wat je geboortegetal zegt over jou?

Klein rekensommetje

Eén van de belangrijkste getallen in de numerologie is het geboortegetal, het getal dat je levenspad aangeeft. Om dat getal te vinden, tel je alle getallen op die in je geboortedatum voorkomen. Maak de rekensom even voor jezelf.

Een voorbeeldje: Voor iemand die geboren is op 21-02-1969 is dat 2+1+0+2+1+9+6+9 = 30 = 3+0 = 3. Het geboortegetal van die persoon is dus 3.

Let op! 11, 22 en 33 tel je nooit door. Dat zijn meestergetallen. Als je bijvoorbeeld geboren bent op 17-06-1986, reken je 1+7+0+6+1+9+8+6 = 38 = 3+8 = 11. Je geboortegetal blijft 11.

adventure-ahead-arrow-66100Wat zegt het geboortegetal?

Het geboortegetal vertelt je meer over je kansen, je mogelijkheden en je talenten in het leven. Als je tegen het vooropgestelde doel ingaat, ga je eigenlijk een strijd aan met jezelf. Het gevolg daarvan is vaak frustratie, angst en problemen.

De 3 grote levenscycli

Terwijl het geboortegetal je een soort van algemeen inzicht geeft in de mogelijkheden die je bij je geboorte hebt meegekregen, neemt elk cijfer apart de bovenhand in een bepaalde fase van je leven.

Zo kan je je leven opdelen in drie grote clusters van 28 jaar waarin de cijfers van je geboortedatum elk apart iets willen zeggen. Ook hierbij tel je de cijfers op. Een voorbeeld om het getal van je geboortedag te vinden als je geboren werd op 21-02-1969. Het getal van je geboortedag is 2+1 = 3.

Een overzichtje van welk cijfer het belangrijkste is in welke periode van je leven:

  • 0 tot 28 jaar: in die cyclus staat het getal van je geboortemaand
    Dat geeft aan wat je nodig hebt om te groeien.
  • 29 tot 56 jaar: in die cyclus staat het getal van je geboortedag
    Dat geeft een kijk op de vorderingen die je maakt in het leven en de manier waarop je je ontwikkelt op je bestemmingspad.
  • 57 tot 84 jaar: in die cyclus staat het getal van je geboortejaar
    Dan blik je als het ware terug en kijk je hoe je je lotsbestemming verder gestalte kan geven.
  • Vanaf je 85ste levensjaar kom je in een spiraal van verhoogde ervaring terecht. De eerste cyclus begint opnieuw, maar omdat je dan dichter bij je essentie leeft, kan je alles nu anders bekijken: meer vanuit je eigen wijsheid.

Betekenis van de verschillende cijfers

1 is de leider
Enen gaan hun eigen weg. Ze zijn individualistisch maar vaak ook pioniers. Ze hebben de moed om iets op te starten en om er met veel energie tegenaan te gaan. Verder kenmerken oprechtheid, creativiteit en vastberadenheid hen. Ze willen controle hebben en ze willen alles zelf uitvissen zonder hulp van een ander. Enen zijn ook gevers. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen en moed staat centraal in hun leven.

2 is de helper
De helper staat altijd klaar voor een ander. Hij is gevoelig, liefdevol, bemiddelend, opmerkzaam en diplomatiek. Een grote behoefte aan bevestiging is wat hem kenmerkt. Helpers moeten opletten dat ze zichzelf niet te veel wegcijferen, ze moeten ‘neen’ leren zeggen en op eigen benen leren staan.

3 is de romanticus
Drieën zijn dromers en creatievelingen. Fijngevoeligheid, passie en een groot inlevingsvermogen is wat hen kenmerkt. Ze zijn communicatief, ze houden van experimenteren en ze houden ook van het leven. Dat maakt dat ze intens leven. Drieën die nog te veel hunkeren naar erkenning kunnen dramatisch en grillig zijn. Maar de drie kan zich vooral verliezen in het verleden en in de droom van een mooie toekomst. Zelfverwezenlijking en het aan de buitenwereld tonen van hun creativiteit, dat is het levensthema van de drie.

4 is de werker
De vier houdt van structuur en discipline. Logisch want het is zelf een noeste werker, zij het steeds met een vleugje droge humor. Op de vier kan je bouwen, ze zijn betrouwbaar, gedisciplineerd en volhardend. Maar dat kan hen net stug maken of te kritisch, misschien zelfs te perfectionistisch. Een uitdaging voor de vier: ontwikkel flexibiliteit en leer om meerdere invalshoeken toe te laten om een situatie te bekijken.

5 is de levensgenieter
Vijven zijn optimistisch, nieuwsgierig en enthousiast. De avonturier heeft wel erg veel vrijheid nodig. Het zijn charmante verleiders maar ze haten sleur want dat maakt hen rusteloos. Ze vluchten snel naar het volgende zodra een situatie minder leuk wordt. De vijf moet leren dat het leven uit ups en downs bestaat, hij moet beseffen dat er een realiteit is en dat hij daarbinnen zijn ideeën mag realiseren.

6 is de familiemens
Bij zessen staat harmonie, warmte, huiselijkheid en loyaliteit centraal. Een echt familiemens voor wie rust en harmonie belangrijk is. Dat maakt de zes soms wat te gemakzuchtig, hij wil enkel mooie dingen en verwennerij. Zo zal de zes vaak worstelen met twijfel, besluiteloosheid en jaloezie. De zes moet leren om moed en vertrouwen te ontwikkelen en om altijd de verschillende mogelijkheden te zien. Zo zal hij ontdekken dat er altijd een uitweg mogelijk is.

7 is de filosoof
Intellectueel, analytisch en filosofisch. Die eigenschappen maken van de zeven de grote denker. Hij is ook introvert en heeft een groot mystiek observatievermogen. Toch eerder een eenzaat, wat gesloten en afstandelijk. De uitdaging voor de zeven is het ontwikkelen van de eigen waarheid. De zeven moet leren om gevoelens te tonen.

8 is de ambitieuze
Achten zijn succesvol, ambitieus, dynamisch, ze hebben een sterke innerlijke kracht en ze gaan recht op hun doel af. Het gevaar? De acht dreigt een workaholic te worden en zo over de eigen grenzen te gaan. Achten moeten leren dat de materie ten dienste staat van de ziel. Je kan pas succesvol zijn als je je ego ondergeschikt maakt aan je ziel. Zo word je een bezield wezen in plaats van een ambitieus mens.

9 is de gever
Negens zijn veelzijdig, open-minded en ze oordelen niet snel. Ze leven vanuit acceptatie en begrip, ze hebben veel geduld en ze zijn gericht op harmonie en op geven aan de ander. De negen moet leren om zijn eigen grenzen te trekken zodat hij assertiviteit en daadkracht kan ontwikkelen en gerichte keuzes kan maken. Hij moet leren om medelijden te transformeren in mededogen, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

11 is de ziener
Elven hebben een sterke intuïtie en een spirituele missie. Ze kunnen anderen tot in hun ziel raken. De elf kan wat excentriek en extreem zijn, ze houden dan ook van uitersten. Een groot leider zit verborgen in de elf op voorwaarde dat ze leren leven vanuit hun intuïtie en hun hoger weten. Ze hebben een hoger doel nodig om hun sterke energie te kunnen kanaliseren. De elf is de bezielde mens die een kanaal is voor de universele energie.

22 is de analyticus
De tweeëntwintig overziet alles, het is de bouwmeester die grootse plannen kan realiseren. Het zijn mentaal sterke mensen die kunnen enthousiasmeren, aansturen en motiveren. Ze zijn efficiënt omdat ze juiste analyses kunnen maken. Te grote druk of stress kan dan weer leiden tot angst of wanhoop. Het buitengewone, de energetische wereld proberen te verenigen met het praktische, dat is de levensmissie van de tweeëntwintig.

33 is de genezer
Verlicht mens, empathisch en een genezend vermogen. Dat zijn de krachten van de drieëndertig. Ze maken vaak veel mee in hun leven en dat is net wat ervoor zorgt dat ze veel begrip hebben voor alle leed. Ze moeten wel opletten dat ze zichzelf niet verliezen in een slachtofferrol. De 33 moet leren dat je liefde en vreugde pas kan ervaren als je alles in het leven omarmt. Vreugde ontdek je na pijn, dankbaarheid ontdek je na verlies. Omarm deze verschillende facetten van het leven en je zal de magie ontdekken.

 

Wat is jouw geboortegetal? Herken je je in de beschrijving?

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Isabelle Lambrecht

10 reacties

Averheijden
Mijn geboortegetal is 10 en ben 86 jaar
Wat wilt dat nu precies zeggen?
8/04/19 17:11 REAGEER
Hugoo
Dikke pech, makker. 10 zit er niet tussen.
Zijt gij wel ooit geboren ? Bestond dat 86 jaar geleden al ?
Ge gaat het moeten doen met ''de spiraal van verhoogde ervaring''. Veel geluk ermee !
8/04/19 21:00 REAGEER
zichtbaar
Hallo averheijden, 10 wordt een 1+0 dus een 1. Aan 86 gaat het niet meer om groeien maar om wat je aan wijsheid te bieden hebt. Als kind leef je vanuit zelfafwijzing en gedurende je leven is het de bedoeling om terug contact met jezelf te maken.Op de verhoogde spiraal kan je geven als je bewustzijn genoeg verhoogd is = je je emoties hebt kunnen in balans brengen. Heel veel mensen blijven hangen in afwijzing, weerstand en verbittering.
15/04/19 20:51 REAGEER
Hugoo
Hoera !
Daar is er weer een zeer hoog-intelligente variante op de door "kenners" zo geprezen horoscoop, met natuurlijk weer "voor elk wat wils"...
Hoe verzinnen ze het toch ?

Dat wordt weer lachen geblazen.
Zijt maar zeker.
8/04/19 17:15 REAGEER
Jari
Je neemt de 3de machtswortel uit de geboortedatum van je kat.
Geen kat. Geen nood een hond is ook goed. Geen huisdier ? Dan maar een willekeurig getal.
Daarna de 7de logaritme van dat getal en je deelt het door 3,14.
Als dan de vlag van Bulgarije verschijnt mag je op je beide oren slapen (niet tezelfdertijd wel te verstaan).
Geen vlag van Bulgarije ?
Trek het je niet aan.
8/04/19 19:18 REAGEER
Hugoo
Correctie: Na het 7de logaritme mag je niet delen door 3,14 maar je moet vermenigvuldigen met 22/7.
8/04/19 21:04 REAGEER
mlobelle27
Wat flauwe kul allemaal. Het is juist nadelig voor je portemonnee. En wat heeft het voor zin om wakker te liggen over jou sterrenbeelden? Ik kom er vooruit dat ik Gods kind ben. Dat is gewoon afgoderij.
8/04/19 22:11 REAGEER
zichtbaar
mlobelle27 het is niet de bedoeling om er wakker over te liggen en als het flauwe kul is waarom triggert het je dan zo? Laten we het leuk houden, gun de anderen een andere visie of denkpiste.
15/04/19 21:03 REAGEER
Hugoo
Voor de lol heb ik het rekensommetje eens uitgeprobeerd. Wat blijkt ? Ik ben een "33" ! Hoera !
"Verlicht mens, empathisch en een genezend vermogen. Enz. enz..."

Straks ga ik er toch nog in geloven...
Bescheidenheid echter weerhoudt me daarvan. M.a.w.: Daar trap ik niet in !
9/04/19 16:43 REAGEER
zichtbaar
Hugo het feit dat jij deze post dat jij een 33 bent toont je nood aan erkenning omdat jij jezelf nog niet aanvaard hebt. Ja jij hebt iets te bieden en je bent wss een zeer sterke persoonlijkheid, die heel veel kan als je je ergens voor inzet. Maar aangezien jij je nog volledig afsluit van je gevoeligheid is je empathisch en genezend vermogen nog niet actief. Hierdoor richt jij je grote kracht eerder negatief. Jammer want jij zou heel veel moois kunnen brengen.

Zolang jij niet bewust kiest voor de essentie van de 33 , wil dat zeggen dat je nog in zijn tegenpool vasthangt. De negatieve en onbewuste 33 mens vertoont volgende : cynisme, egoïstisch, wantrouwig, een huistiran, jaloers en vol misplaatst medelijden waar niemand iets aan heeft, angstcomplexen en ontzettend piekeren; de neiging een bemoeial te worden, bekrompen, afhankelijk en veel te behoudend. Heeft er moeite mee iets af te staan (heeft altijd het gevoel dat men je er daar min of meer toe heeft gedwongen). Het zaadje is geplant en als je er ooit klaar voor bent zal je begrijpen wat ik je hier schrijf.

Dit getal kan de hoogste graad van geestelijk bewustzijn bereiken en de grootste inspiratie deelachtig worden; meestal is er sprake van ongelooflijke psychische kracht. Er is maar weinig dat niet binnen het bereik van de 33 ligt en hoe deze geweldige macht en kracht wordt gebruikt, is afhankelijk van de ziel die aan deze vibratie beantwoordt.

Hoe groter je weerstand hoe meer het klopt want anders zou het je niet raken en neutraal zijn.

Succes en ik duim voor jou dat je zal wakker worden. We hebben bewuste 33"en nodig want dat zijn oude zielen.
15/04/19 21:15 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels