Deel via

Wandel je gezond: Pink Ribbon roept mei uit tot stapmaand

Een gezonde levensstijl en voldoende beweging zijn belangrijk om je kans op borstkanker te verkleinen. Om iedereen aan te sporen meer te bewegen, doopt Pink Ribbon de maand mei om tot stapmaand. 30 minuten extra wandelen per dag kan immers al een verschil maken. Schrijf je in voor De Roze Mars en stap met z’n allen minstens 5 keer de wereld rond!

30 minuten wandelen tegen borstkanker

Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. Pink Ribbon stelt dat 1 op de 3 kankers vermeden kan worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Dagelijks een stukje wandelen is een eenvoudige en efficiënte manier om meer te bewegen.

Met De Roze Mars wil Pink Ribbon Belgen aanzetten om elke dag minstens 30 minuten extra te stappen. Het doel is om samen met alle deelnemers op 31 dagen tijd minstens 5 keer de wereld rond te stappen. ‘Een halfuurtje extra stappen per dag is een kleine moeite; het heeft immers weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit’, dat zegt Brigitte Boonen, Executive Director bij Pink Ribbon.

Zet nu de eerste stap

Wil je meestappen in de strijd tegen borstkanker? Meld je aan voor De Roze Mars via www.derozemars.be. Na registratie krijg je toegang tot het online platform: daar kan je je stapactiviteit tracken, je vindt er beweegtips terug en je kan deelnemen aan motiverende (groeps-)challenges.

Per inschrijving doneer je 5 euro ten voordele van de strijd tegen borstkanker. Zo werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook het goede doel.


Meer lezen over borstkanker?

12 (on)waarheden over borstkanker
Borstkanker: niet enkel een vrouwenziekte
Welke behandeling krijg je bij borstkanker?

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Inneke De Corte

2 reacties

mlobelle27
Ik wandel elke maandagavond.En in wat groepjes 3 km lopen. Het is voor mensen met hart en vaatziekte, CPOD, Diabetes mellitus, en obesitas.Tussendoor wandel ik ook in de stad, of naar de brievenbus, ik gebruik veel mogelijk de trap in plaats van de lift. Ik drink genoeg vocht. Eet veel fruit en groenten.Ik vermijd zoveel mogelijk suiker.
8/04/19 22:08 REAGEER
Seke
En dat helpt ook al geen kl.......
10/04/19 10:25 REAGEER

Login Registreer

Inneke De Corte

Hoofdredactrice
Hoofdredactrice
Inneke De Corte werkt sinds 2015 bij SeniorenNet. Ze is de hoofdredactrice van SenNet Magazine.

Meer artikels van Inneke De Corte

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels