Deel via

Zo organiseer je een paasbeste brunch: 5 tips en 5 x heerlijk smullen

Bijna Pasen! Het perfecte moment om familie en vrienden uit te nodigen om gezellig te brunchen. Laat de kinderen maar paaseieren zoeken, terwijl jullie genieten van zoet en hartig bij een glaasje bubbels. Inspiratie nodig voor je paastafel? Met deze 5 tips en 5 heerlijke receptideeën van de njam!-chefs maak je van jouw paasbrunch een echt succes. Wat mag er zeker niet ontbreken op jouw paastafel?

1. Doe zoveel mogelijk op voorhand

Brunchen doe je meestal tussen 10 en 12: het is de perfecte combinatie van een laat ontbijt en een vroege lunch. Tenzij je erg vroeg uit de veren bent, blijft er niet veel tijd over om te koken voordat je gasten aankomen. Probeer daarom om zoveel mogelijk op voorhand klaar te maken.

Je kan de avond voordien bijvoorbeeld ook al perfect de tafel dekken. Zo kan je ’s ochtends nog wat langer in bed blijven liggen en je vermijdt meteen hectische stressmomentjes.

2. Kies voor een buffet

De eettafel staat al snel eivol met lekkers als je een brunch organiseert. Kies daarom om alle gerechtjes uit te stallen op een aparte tafel of een lage kast. Zo hebben je gasten een handig overzicht van wat er allemaal te eten valt en hoef jij niet iedereen te bedienen. Selfservice én genieten voor iedereen!

Laat je gasten zichzelf bedienen door voor een buffet te kiezen. Zo kan jij ook gewoon aanschuiven en genieten.

3. Breng sfeer op je tafel

cinematic-imagery-603137-unsplashHaal je mooiste bordjes en kommetjes boven om de gerechten op te presenteren. Werk in verschillende hoogtes, zo is je buffettafel extra overzichtelijk. Vrolijke servetten erbij, een paashaasje hier en daar.  En om de kamer een instant boost te geven, werk je je tafel af met een boeketje bloemen. Tip: kies bloemen die niet te sterk ruiken.

4. Vind een evenwicht tussen zoet en hartig

Op de perfecte brunchtafel prijkt iets naar ieders smaak: zowel voor de zoetekauwen als voor de liefhebbers van meer hartige gerechten.

De klassiekers: broodjes, koffiekoeken, ontbijtgranen, charcuterie, kaas, vers fruit, gekookte eitjes, pannenkoeken, vruchtensap, koffie en thee. Op een écht feestelijke brunch mag een glaasje bubbels ook niet ontbreken!

Nog meer zoete inspiratie:

Rolletjes verloren brood

brood

Het recept vind je hier.

Rijstpap met aardbeien

rijstpap

Het recept vind je hier. 

Nog meer hartige inspiratie:

Luxe omelet met zoete aardappel en spinazie

omelet

Het recept vind je hier.

Bladerdeeghapjes met groene asperges en ham

asperges

Het recept vind je hier. 

5. Hou nog een plekje vrij voor een dessert

Een dessertje kan er altijd nog bij, niet? Voorzie enkele eenvoudige desserts zoals roomijs, crème brûlée, kleine gebakjes, bavarois, soesjes met chocoladesaus ...

Of sla samen met de kleinkinderen aan het bakken en maak deze schattige paascupcakes:

cupcakes

Het recept vind je hier. 

 

Welke brunchgerechtjes mogen bij jou niet ontbreken? Laat het ons weten!

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Inneke De Corte

1 reactie

hoshinkido
ziet er heel lekker uit,mag jij eens langskomen
15/04/19 11:13 REAGEER

Login Registreer

Inneke De Corte

Hoofdredactrice
Hoofdredactrice
Inneke De Corte werkt sinds 2015 bij SeniorenNet. Ze is de hoofdredactrice van SenNet Magazine.

Meer artikels van Inneke De Corte

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels