Deel via

Een groene woning die gemakkelijk aanpasbaar en energiezuinig is?

Duurzaam, energiezuinig en gemakkelijk aanpasbaar aan een nieuwe situatie. Dat zijn de woonprojecten van VALOR. Het jonge vastgoedbedrijf zet het klimaat en de samenleving centraal bij de ontwikkeling van bouwprojecten. En er is meer: ze kiezen bewust voor groen, zowel als het gaat om energie als om de omgeving.

Een energiezuinige omgevingsontwikkelaar

Zo noemen de vier ervaren ondernemers van VALOR hun bedrijf. Liever dat dan een projectontwikkelaar, ze doen immers veel meer dan enkel bouwprojecten uitwerken en verwezenlijken. VALOR wil een antwoord bieden op de woonzorgen en de klimaatuitdagingen van vandaag en die van de toekomst. Daarom zijn ze zelf ontwerper, bouwheer, uitvoerder én energieleverancier.

Groene energie en een groene omgeving

huisvalorBij de bouw van nieuwe woonprojecten staan duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Een massa isolatie, duurzame technieken en driedubbel glas zijn enkele manieren om extra comfort te bieden. De bouw van een woning is één ding, maar VALOR is ook bezig met de groene inrichting van de gemeente. Op de percelen die ze ontwikkelen, wordt steeds inheems en streekeigen groen aangeplant. Die percelen liggen dan ook nog eens op plaatsen waar een vlotte verbinding met het openbaar vervoer is of waaraan een fietssnelweg grenst.

Een tweede leven voor materialen

‘We houden ons aan het cradle-to-cradle-principe tijdens de bouw. Dat betekent dat alle gebruikte materialen na hun leven in een eerste product nog een tweede leven kunnen krijgen in een andere vorm’, zegt Francis Lauwers, medeoprichter van VALOR.

Verandert de woonsituatie? Geen grote breekwerken nodig

VALOR speelt ook in op de wisselende behoeften van mensen: we willen langer thuis wonen en dat vraagt al snel enkele aanpassingen als we wat ouder worden. In de woningen van VALOR wordt daar vanaf de bouw rekening mee gehouden. ‘Elk VALOR-project is zo gebouwd dat een functieverandering of wijzigende behoeften geen ingrijpende kap- of breekwerken vereisen’, zegt Lauwers.

Vandaag wachten we zelfs niet tot we ouder zijn om de situatie aan te passen, denk maar aan carrièreswitches of gezinsverdunning. Een leven lang in dezelfde woning blijven, is al lang geen standaard meer. De woningen van VALOR blijven dankzij het energiezuinige aspect hun hoge verkoopwaarde houden zodat een verkoop geen verliespost hoeft te zijn.

Energie als service

Integrale energieoplossingen aanbieden behoort tot de service van VALOR. Dat wil zeggen dat VALOR de technische installatie in de woningen zelf financiert en energie levert: elektriciteit, warmte en water. Buiten de installatie en energielevering zorgen ze ook voor het jaarlijks onderhoud van de installatie en herstellingen bij schade. Je kan het vergelijken met een leasingsysteem waarbij bewoners rechtstreeks aan VALOR betalen voor hun energie. Na tien jaar kunnen ze er dan voor kiezen om de installatie gratis over te nemen of om de service te verlengen.

De energiedienst richt zich bovendien ook op mensen die geen VALOR-bewoner zijn; er worden ook laadpunten aangeboden voor elektrische wagens van niet-bewoners.

valorGeloof jij in een energievriendelijke vastgoedmarkt? Dan kan je mee investeren in VALOR. Die houdt namelijk op dit moment een financieringscampagne. Alle informatie over het project is te vinden op de website van www.winwinner.be.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels