Deel via

VIDEO: Een relatief eenvoudige operatie redt Alvins zicht!

Weet u dat er vandaag nog steeds blinde kinderen zijn die met een relatief eenvoudige operatie opnieuw zouden kunnen zien? Samen kunnen we deze oneerlijke situatie vermijden. Steun Licht voor de Wereld en schenk een kind opnieuw het zicht.

1,4 miljoen kinderen wereldwijd zijn blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen.

Eén van deze kinderen is de kleine Alvin uit Tanzania. Hij ziet niets meer in zijn linkeroog na een ongeluk tijdens het spelen. Zijn mama Maria en haar man sparen wat geld om naar het lokale ziekenhuis te trekken. Veel overschot voor onverwachte kosten is er niet. Een arts stelt vast dat de peuter traumatische cataract heeft. Een oogoperatie dringt zich op om Alvins zicht te herstellen.

Hiervoor moet de familie naar het gespecialiseerde KCMC-ziekenhuis dat aan de voet van de Kilimanjaro ligt. 'Wij kennen KCMC, maar we geraken er niet omdat het transport duur is en we bovendien de operatie niet kunnen betalen', legt mama Maria uit. Gelukkig hoort Henry hun verhaal. Hij is de verantwoordelijke voor het programma rond de preventie van kinderblindheid bij KCMC. Dankzij de milde giften van haar sympathisanten zorgt Licht voor de Wereld dat alle kinderen onder de vijf jaar een gratis behandeling krijgen. Dokter Mchikirwa, een Tanzaniaanse gespecialiseerde kinderoogarts, opereert Alvin. Hij kan opnieuw zien en heeft weer zicht op een mooie toekomst!

Samen openen we ogen!

Hier kan je het prachtige verhaal van de kleine Alvin bekijken:

Doe nu een gift en schenk zicht aan een kind zoals Alvin.

logo

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels