Deel via

6 goede redenen om nú een museumpas te kopen

Minder dan de helft van de Belgen bezoekt jaarlijks een museum, zo blijkt uit een recente bevraging van iVOX bij 2000 landgenoten. Opmerkelijk, want er zijn talloze goede redenen te bedenken voor een uitstapje naar een van de prachtige musea die ons land rijk is. museumPASSmusées zet de zes beste argumenten op een rijtje – jij hoeft alleen nog zo’n handige museumpas aan te schaffen waarmee je 147 Belgische musea een jaar lang onbeperkt kunt bezoeken.

1. Een museumbezoek = kwaliteitstijd

Vraag mensen waar ze écht naar verlangen en het antwoord luidt niet zelden: tijd. Kwaliteitstijd voor zichzelf of zeldzame uurtjes om door te brengen met die o zo drukbezette zonen, dochters of kleinkinderen. Niets is een betere invulling van die wens dan een uitstapje naar een museum. Met je museumpas hop je gratis van museum naar museum en je bepaalt zelf de duur van je bezoek. Een half uur stilstaan bij dat ene meesterwerk of met je kleinkinderen ongeduldig door de collectie racen? Het kan allemaal.

2. Altijd een museum op maat

Urban installaties zoals die in het Brusselse MIMA of oude meesters zoals in het Brugse Groeningemuseum? Interactieve expo’s in het Sportimonium in Hofstade of een rustige rondleiding in de serene tuinen van het Kasteel van Seneffe? Wie denkt dat ‘het’ museum niets voor hem of haar is, denkt verkeerd. Het museumaanbod in België is zo rijk en divers dat er voor iedereen iets tussen zit. Een museum op jouw maat vind je via museumpas.be, waar je meteen ook je museumpas kunt bestellen.

museum3. Een museum biedt een totaalbeleving

In een museum valt méér te beleven dan het bezoeken van een tentoonstelling of collectie. Het gebouw zelf kan bijvoorbeeld een troef zijn, zoals architectuurparels als het MAS of de Brusselse Kruidtuin bewijzen. Vergeet ook de soms wonderschone museumtuinen niet, zoals die van het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen of de Sint-Pietersabdij in Gent. Je kan er in het groen even bekomen van de soms overweldigende museumervaring.

4. Een museum maakt je slimmer

Een museumbezoekje is niet alleen een fijne ervaring, je leert er ook steevast iets bij. Even testen: waar bevindt zich de oudste apotheek van België? (In het Apotheekmuseum in Maaseik!) Waar sliep de hertog van Wellington voor de Slag bij Waterloo? (In het Wellington Museum in Waterloo!) De musea rond geschiedenis, wetenschap en archeologie kunnen volgens het iVOX-onderzoek de meeste Belgen bekoren en dat is logisch: een prettiger manier om je kennis bij te schaven bestaat er niet.

5. Een museumtripje is het ideale cadeau

Kinderen en kleinkinderen hebben tegenwoordig al zoveel spullen – kan je ze wel nog een plezier doen met het zoveelste gadget? Doen is het nieuwe geven, en er zijn in België heel wat musea die je (klein)kinderen met open armen ontvangen. Neem nu het Arboretum van Kalmthout: een magische plek om te komen wandelen, en vergeet vooral de vlindertuin niet. In Brussel is het Belgisch Stripmuseum een aanrader voor kleine en grote mensen. In De Wereld van Kina in Gent  laten de stoerste opa’s of oma’s een vogelspin wandelen op hun hand. Eeuwige bewondering gegarandeerd!

6. Veraf of dichtbij: er zijn overal schitterende musea

Volgens de iVOX-bevraging is een van de redenen voor het relatief lage museumbezoek van de Belg het feit dat hij onvoldoende weet welke museumschatten zich op een boogscheut van zijn woonplaats bevinden. Naast de grote, stedelijke musea vallen er ook landelijk immers heel wat parels te rapen – ooit al gehoord van Museum van het Klein Formaat in Nismes of de Plugstreet 14-18 experience in, jawel, Ploegsteert? Neem een kijkje op de site museumpas.be en ontdek hoeveel misschien minder gekende musea bij jou om de hoek liggen.

Overtuigd? Bestel hier je museumpas!

museumpassmuseePresenting … de Belgische museumpas

De museumpas is een initiatief van en voor de Belgische museumsector. Een pas kost slechts €50 (€10 voor mensen in armoede) en je bezoekt er een jaar lang onbeperkt alle deelnemende musea mee in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Op museumpas.be ontdek je welke musea dat zijn.

Aarzel niet en bestel vandaag nog je museumpas!

Bestel je museumpas

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels