Deel via

Constant bezig? Kies bewust voor wat belangrijk is in het leven

Altijd maar bezig voor een volmaakt leven? Diep vanbinnen toch niet helemaal gelukkig met het gevlieg van hot naar her? Het leven is eigenlijk heel eenvoudig, zolang je maar bewust kiest. Healer en lifecoach Isabelle Lambrecht helpt je op weg.

Verandering is beweging

Leven is een werkwoord, een werkwoord vol beweging. Beweging is verandering. Verandering is dan weer experimenteren en experimenteren is ervaren. Ervaren hoe jij met de dingen omgaat.

Lees het bovenstaande tekstje gerust nog eens na. Herkauw het en mijmer erover. Door het steeds opnieuw te lezen, wil ik je laten stilstaan bij wat leven nu juist is, ik wil je er bewust van maken. Want zolang je onbewust leeft, ervaar je een dwang om dingen te doen. Je hebt nood aan voeling met jezelf, maar door constant bezig te zijn, verwijder je je net van jezelf. Je hebt het idee dat je iets moet te doen hebben om niet gek te worden. Bewust aanwezig zijn daarentegen brengt je zingeving en rust.

attractive-businessman-busy-3572En dat is nu net het probleem van onze huidige maatschappij: mensen kunnen niet meer ontspannen. Ze moeten steeds bezig zijn en dan nog het liefste naar een doel toewerken. Alleen zo denken ze dat hun leven zinvol is.

Bewuste keuzes maken en minder doen

Is dat ‘steeds bezig zijn’ dan niet goed? Toch wel, want beweging is net de basis van het leven. Het is groei, evolutie en grenzen verleggen. Het gaat erom met welke intentie je in beweging bent, met welke intentie je naar een doel werkt.

Ben jij je bewust van je intenties als je iets doet? Zijn je intenties dwangmatig en onbewust? Of zijn ze net heel gericht en bewust?

Het gaat dus om de keuzes die je maakt. Die zijn eigenlijk belangrijker dan wat je doet. Minder doen en bewuste keuzes maken, is de boodschap. Als je met te veel dingen tegelijk bezig bent, heb je geen tijd meer om bewust je leven te leiden en om je talenten te ontwikkelen. En laat dat laatste nu toch wel belangrijker zijn dan jezelf zomaar wat bezig te houden, niet?

Als je bewuste keuzes maakt, zal je automatisch meer momenten van ontspanning creëren. Zo maak je weer contact met je innerlijke ik en dat zorgt op zijn beurt voor meer inspiratie, meer creativiteit en een gelukkiger gevoel.

Weet je wel wat je talenten zijn? Neem je de tijd om er bewust voeling mee te krijgen? Waarop baseer je je handelen? Op oordelen van anderen of op bewuste keuzes?

vacation-2218989_1280

Luister naar jezelf

Een eerste bewuste keuze die iedereen moet maken, al is het maar om te beginnen: maak tijd vrij voor jezelf, of: krijg voeling met jezelf. Als je weet wat goed en niet goed voelt voor jou, zal je vanzelf ontspannen.

Beweging is een deel van het leven. Voor de bewuste mens is het een bouwsteen, voor de onbewuste mens een vluchtmiddel. Net als een kip zonder kop loopt hij wel een tijdje rond zonder duidelijke richting. Nadien krijgt hij te maken met ziekte of depressie en stuikt hij in elkaar. Alle plezier en levensvreugde is verdwenen, rest enkel nog een angst voor pijn en gebrek.

Dat is hoe veel mensen in deze maatschappij leven. Ze lopen rond als kippen zonder kop en stellen zich niet open voor het leven. Maak dus bewuste keuzes en doe minder.

Wil je je goed voelen in je vel? Wil je je veilig voelen? Wil je de controle houden? Wil je gelijk hebben? Denk regelmatig heel bewust na. Het zal ruimte scheppen. Je zal nieuwe keuzes maken en dingen zullen vanzelf in beweging komen.

Lees ook:Bewust in het leven staan? 5 vragen voor het slapengaan! 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Isabelle Lambrecht

1 reactie

Hugoo
Zozo, wij weten dus niet ''wat leven nu juist is''.
Ik zou zeggen: Gebruik te allen tijde je verstand.
Het verstand dat je niet hebt gekregen, kunt ge helaas ook niet gebruiken. Zelfs niet met de hulp van een life coach...
23/05/19 21:27 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels