Deel via

Binnenkort met je hond op café of daar een hond adopteren?

Met vakantie gaan, verhuizen, geen tijd meer hebben … Helaas zijn er heel wat redenen waarom honden in een asiel belanden. Om die honden opnieuw een liefdevolle thuis te kunnen geven, startte Marijn Kenis met Dogs & Drinks, een pop-uphondenadoptiecafé. De belangstelling was groot, en daarom wil Marijn nu een vast hondencafé openen in Gent. Zal jij daar je toekomstige viervoeter ontmoeten?

Gouden mandje gezocht

Marijn Kenis baatte een tijdje een winterbar uit. Toen zijn huisgenote op een avond langskwam met haar hond Mango, waren zowel de klanten als de hond razend enthousiastMeteen ging er bij Marijn een lichtje branden: hij zou een hondenadoptiecafé openen in Gent.

marijn Kenis, oprichter Dogs & Drinks: ‘Er bestond al een kattencafé in Gent en in het buitenland zijn er hier en daar ook hondencafés. Door een hondenadoptiecafé te openen in Gent, wil ik de problematiek aanpakken van de achtergelaten honden in ons land. Veel hondeneigenaars laten namelijk hun dier zomaar achter, bijvoorbeeld als ze op reis vertrekken en geen opvang willen voorzien voor hun dier. Ik wil die dieren helpen opnieuw een gouden mandje te vinden.’ 

Van pop-up naar hondenadoptiecafé

TeamDogsDrinksSindsdien heeft Marijn samen met zijn team al vier erg succesvolle pop-uphondenadoptiecafés georganiseerd. Tijdens de laatste editie kwamen er maar liefst zestig dierenvrienden per dag kennismaken met honden die ze konden adopteren. Negen honden hebben ondertussen een nieuw baasje gevonden.

‘Sommige bezoekers willen echt een hond adopteren. Andere mensen komen naar de events om te spelen of knuffelen met de dieren. Die interactie tussen honden en mensen is gewoonweg fantastisch’, vertelt Marijn trots.

Door het succes van de pop-upevents wil Dogs & Drinks nu een vast hondencafé openen. Ze hebben hiervoor al een pand op het oog aan de Bijlokesite in Gent en ze weten hoe ze het willen aanpakken. Het pand zal ingedeeld worden in twee delen:

  1. een hondencafé, waar baasjes hun honden gezellig kunnen meenemen op café, en
  2. een hondenadoptiecafé, waar bezoekers kunnen kennismaken met honden die een nieuwe thuis zoeken.

Een verschil maken voor mens en dier

Dankzij Dogs & Drinks krijgen honden die plots op straat belanden een grotere kans op een nieuw gouden mandje. Ze worden er opgevangen, en hondenliefhebbers kunnen op een leuke en losse manier met hen in contact komen.

Marijn verduidelijkt: ‘Met de pop-ups zorgden we alleen voor een ontmoetingsplaats. De asielen namen het over als mensen daadwerkelijk een hond wilden adopteren. Nu zullen wij ons ook registreren als asiel: voortaan begeleiden wij het hele proces en gaan we op zoek naar de perfecte match tussen de hond en zijn/haar nieuw baasje.’ 

Maak jij het eerste hondencafé mee mogelijk?

Om het hondencafé te kunnen openen, is er nog heel wat renovatiewerk. Daarnaast zijn er nog meubels en toestellen nodig, en kapitaal om het pand te kunnen huren.

locatieDaarom is Dogs & Drinks op zoek naar financiering. Jij kan via de winwinlening mee investeren in deze vzw die een verschil wil maken voor mens en dier! Investeren levert niet alleen een rente op, maar ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5% op het openstaande bedrag. Dit betekent dat je dit bedrag sowieso ontvangt, ook als je geen belastingen betaalt. Alle info over de financieringszoektocht van Dogs & Drinks vind je op de website van WinWinner.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

2 reacties

Hugoo
Een café ?
Daar gaat geen hond meer naartoe, dacht ik...
21/05/19 10:57 REAGEER
nicolevandeghinste
Je kan het zo gek niet geloven, al zijn er wel poezen café's....
21/05/19 18:12 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels