Deel via

Meer bewegen voor een gezond leven: Samen sportief!

Net als vorig jaar is Maaike van Sportdienst Gent weer van de partij om de voordelen van lichaamsbeweging in de verf te zetten. Rust roest, en dat mag je vrij letterlijk nemen. Voldoende bewegen is een levensbelangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Dat beamen de 238 sportieve 55-plussers die in oktober vorig jaar deelnamen aan ‘Samen sportief in Gent’. Ben jij er dit jaar ook bij?

Terugblik op een geslaagde sportdag

sportdienst2_1Onze vernieuwde sportdag ‘Samen sportief in Gent’ was vorig jaar een groot succes. Op 4 oktober 2018 mochten we maar liefst 238 sportieve 55-plussers verwelkomen: de helft meer dan het jaar voordien! Het was daarenboven een mooie, zonnige dag waardoor de buitensporters dubbel en dik konden genieten van hun fiets- of wandeltocht of partijtje Kubb en krolf.

Onze oudste deelneemster Juliana (97) haalde zelfs de kranten voor haar partijtje boccia in de sportzaal. Hier kan je het artikeltje terugvinden. 

We blikken alvast blij terug op een geslaagde editie en hopen uiteraard in 2019 op een nog grotere opkomst. Stiekem zouden we toch graag de kaap van 300 deelnemers overschrijden, dat zou fantastisch zijn!

sportdienst sportdienst1

‘Samen sportief in Gent’ 2019: jij komt toch ook?

Ook dit jaar gaat deze sportdag door in Lago Rozenbroeken op donderdag 3 oktober. Het concept blijft hetzelfde; er zijn vier sportsessies gedurende de dag, twee in de voormiddag en twee in de namiddag. ’s Morgens kan je genieten van een gezond ontbijtbuffet, ’s middags kan je je inschrijven voor een lekkere lunch (vegetarisch is mogelijk) en nadien kan je plaatsnemen voor een pannenkoek en kop koffie. Wie nadien nog energie over heeft, kan de dansbenen nog even losgooien.

Tal van activiteiten die vorig jaar een succes waren, hebben we terug op het programma gezet. Denk aan de wandel- en fietstocht, Kubb, krolf, badminton, tafeltennis, salsa, yoga, pilates en zoveel meer …

Maar er zijn ook nieuwigheden! Zo zijn er enkele nieuwe sportsessies die vorig jaar niet in het aanbod zaten. Denk maar aan petanque, aqua sculpt, gps-wandelen, judo en tai chi yang. Een groot team van lesgevers staat voor jullie klaar om er opnieuw een onvergetelijke dag van te maken.

Voor sporters met een beperking staat er dit jaar opnieuw boccia op het programma, maar ook G-netbal en G-krolf.

Het wordt vast en zeker opnieuw een fantastische actieve dag, een dag waarop iedereen op zijn of haar eigen niveau kan bewegen, lachen en genieten. Hopelijk tot dan!

sportgent

De inschrijvingen starten op maandag 29 juli 2019 via Sportdienst Gent. Houd zeker de website in de gaten voor meer informatie, deze volgt binnenkort.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

2 reacties

guidodelforge
Ik sport nooit,want heb door het vele roken en onze gezonde lucht!!
copd in fase 2 gekregen,waardoor ik zogoed als geen inspanningen kan doen...ik ben weliswaar dit jaar reeds 7jr gestopt met roken.
Vkf hartfalen en copd gaan niet samen...daarom heb ik me een electrische fiets aangekocht,die me een duwtje geeft bij moeilijke momenten.
21/05/19 09:27 REAGEER
nicolevandeghinste
Ik sport ook nooit, ben teveel dizzy, lastig! Elecfiets? Ik moet u bewonderen zo op 'n machine te durven stappen.. Proficiat, maar be careful, wens u succes Guido :-)
21/05/19 18:10 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels