Deel via

Doel bereikt: 6,4x de wereld rond gestapt tegen borstkanker

May 2019
Pink Ribbon vzw en P&V Verzekeringen doopten mei om tot stapmaand. Met alle deelnemers samen gingen ze de uitdaging aan om minstens 5 keer de wereld rond te stappen, en daar zijn ze ruimschoots in geslaagd. Het doel van de campagne was om meer aandacht te vragen voor borstkanker, maar ook om alle Belgen aan te zetten om zichzelf een gezondere levensstijl aan te meten.

Samen tegen borstkanker

Met 2.309 waren ze, de deelnemers aan De Roze Mars. Samen wilden ze tijdens de maand mei vijf keer rond de wereld stappen. Eén rondje rondom de wereld telt ruim 40.000 km. Met een totaal van 255.563 gestapte kilometers zijn de deelnemers dus met glans geslaagd in hun opzet. Samen stapten ze 6,4 keer de wereld rond. 

Met de deelname aan De Roze Mars werken de deelnemers enerzijds aan hun gezondheid, anderzijds steunen ze het goede doel door een donatie van € 5. Op deze manier werd € 34.640 ingezameld. Dat bedrag zal Pink Ribbon voor enkele concrete projecten gebruiken. Dit jaar is dat onder meer het project Kankerregister, waarbij men naar een gelijke behandeling van alle borstkankerpatiënten streeft.

Doorheen de maand mei spoorde Pink Ribbon de deelnemers van De Roze Mars aan om elke dag minstens 30 minuten extra te stappen, maar ook om andere gezonde gewoontes zoals gezond eten en voldoende slapen aan te houden. Een gezonde en evenwichtige levensstijl vermindert immers de kans op borstkanker en kan zelfs één kankerdiagnose op drie voorkomen. Matig bewegen, zoals een simpele wandeling van een half uurtje per dag, kan hierbij al een positief effect hebben. Dit zowel om borstkanker te voorkomen als om de levenskansen van patiënten en ex-patiënten van borstkanker te verhogen.

Brigitte Boonen, Executive Director bij Pink Ribbon is alvast tevreden: 'De Roze Mars wou deelnemers aanmoedigen om minstens 30 minuten extra te bewegen per dag. Dat halfuurtje heeft weinig impact op je dagelijkse routine en is dus slechts een kleine moeite, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit.'

20190603_DE ROZE MARS_infographic_Algemeen_DEF NL

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels