Deel via

Op vakantie in je eigen keuken: 5 exotische gerechten

June 2019
Hou jij er ook van om op reis nieuwe smaken en geuren te leren kennen? Je laten verrassen door de specialiteiten van je vakantieland, heerlijk. Gelukkig hoef je niet altijd naar de verste uithoeken van de wereld te trekken om te genieten van lekker exotisch eten. Dankzij deze 5 recepten van de njam!-chefs breng je dat vakantiegevoel naar je eigen keuken!

Lekker Thais: gemakkelijke pad thai

padthai

Een reis naar Thailand is pas compleet als je hebt kunnen smullen van een populaire pad thai op je bord. Met dit simpele recept waan je je in een handomdraai in het ‘land van de glimlach’.

Het recept vind je hier.

Lekker Italiaans: bloemkool caprese

caprese

Groen van de basilicum, wit van de mozzarella en de bloemkool en rood van de tomaatjes: met dit recept stop je de Italiaanse vlag in je oven!

Het recept vind je hier.

Lekker Mexicaans: chili con carne

chili

Heerlijk pittig en gezellig stoofgerechtje uit de Mexicaanse keuken. Njam!-chef Johan Segers schotelt je een recept boordevol groenten voor.

Het recept vind je hier.

Lekker Marokkaans: lauwe couscoussalade met gebakken asperges, citroen en basilicum

couscous

Wie Marokkaanse keuken zegt, zegt couscous. Deze verrukkelijke combinatie met groentjes past perfect bij een zwoele lentedag.

Het recept vind je hier.

Lekker Koreaans: Ribbetjes ‘Korean style’

ribbetjes

De Koreaanse keuken wordt wereldwijd steeds populairder. En terecht. Je likt met veel plezier je vingers af als je deze sappige ribbetjes aan het afkluiven bent.

Het recept vind je hier. 

Welk gerecht katapulteert jou naar je favoriete vakantieland? Vertel het ons in de reacties!

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Inneke De Corte

3 reacties

Olijfje
Wij houden niet zoveel meer van reizen maar wel van lekker eten , in de zomer maak ik dan ook veel buitenlandse recepten met aangepaste wijn , zo zijn we soms in Spanje of Italië of Frankrijk enz. Dat maakt het ook spannend en dat thuis gezellig op ons terras .
10/06/19 16:44 REAGEER
Wow, het ziet er allemaal heerlijk uit. Wel tof dat u dat ook thuis kan maken, en op terras smullen, ja gezellig :-) Ik ben helaas geen goede kok, en voor mij alleen, zie ik dit niet zo zitten. Smakelijk Olijfje, veel plezier , nu nog hopen op beter weer ;-)
11/06/19 04:12 REAGEER
Olijfje
Dank u Nicole , koken kan je ook leren er zijn zoveel gemakkelijke receptjes te vinden op internet en het is een leuk en smaakvol tijdverdrijf echt het proberen waard
11/06/19 11:55 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels