Deel via

Alleen op reis? Zo pak je het aan

June 2019
De zomer is begonnen. Tijd om je biezen te pakken en op reis te vertrekken. Maar wat als je geen partner hebt die met je mee op reis wilt? Hoe plan je in hemelsnaam een reis helemaal alleen? Daar bestaan vandaag wel wat alternatieven voor. Een kennismaking met verschillende reisformules. (En weldra ook een reispartner?)

Dan maar thuis blijven?

Kriebelt het bij jou om op reis te gaan maar ben je alleen of wilt je partner niet met je mee? Dan zie je waarschijnlijk ook enkel de negatieve kanten van alleen op reis gaan. In je eentje voel je je misschien niet zo veilig. Wie gaat er bovendien op je spullen letten als je even naar het toilet moet? En wat met de hoge singletoeslagen als je een hotelkamer moet boeken? Een avontuurlijke reis is al zeker geen optie als je alleen op pad moet. Dan maar aan de rand van het zwembad van je hotel blijven. Of is het dan al niet beter om gewoon binnen de muren van je eigen huis te blijven?

steven-lewis-342-unsplashUiteraard niet! Er zijn vandaag heel wat mogelijkheden om alleen op reis te gaan. Zo zijn er verschillende organisaties die zich met hun groepsreizen specifiek richten op single reizigers. Niet noodzakelijk single in de vorm van ‘geen levensgezel’, wel iemand die single reist. Als je even op zoek gaat via Google, kom je al snel terecht bij avontuurlijke groepsreizen voor mensen die de ruwe natuur in willen trekken om daar volledig tot rust te komen.

50-plus en avontuurlijke levensgenieter?

Klinkt spannend, maar vanaf een bepaalde leeftijd voel je misschien minder nood om tijdens je vakantie op een dunne luchtmatras in een tentje te slapen. Wij gingen op zoek naar organisaties die zich richten op mensen die toch nog net iets meer wensen van hun single avonturenvakantie. Zo kwamen we terecht bij Joker. Zij bieden groepsreizen aan voor mensen die alleen reizen en 50 jaar of ouder zijn: Joker Comfort Editions.

Joker omschrijft het reisconcept als avontuurlijk maar toch comfortabel:

‘We reizen actief en avontuurlijk maar kiezen steevast voor 3- of 4-sterrenhotels. Je deelt een tweepersoonskamer met eigen sanitair met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op deze reizen nemen we ook vaak de tijd om uitgebreid onze smaakpapillen te verwennen en we kiezen net iets vaker voor privétransport.’ 

Meer informatie vind je hier.

Onbekende reizigers worden vrienden

adventure-1839147_640Bijna drie op de vier deelnemers aan de Joker-groepsreizen voor singles schrijven zich ook effectief alleen in. Je zal dus zeker niet de enige zijn die wat afwachtend om zich heen staat te staren bij het vertrek. Maar dat is net de sterkte van deze reisformule: de meeste deelnemers vertrekken alleen en zijn daarmee vreemden voor elkaar. Net omdat ze niemand kennen, leggen ze al snel contacten en zo groeit de band binnen de groep op slechts enkele dagen tijd.

Een overzichtje van een aantal andere organisaties die reizen voor single 50-plussers aanbieden, vind je op www.singles-reizen.be.

Plan zelf je reis en vind een reispartner

Wil je toch zelf je reis boeken maar zie je op tegen de hoge singlesupplementen? Dan kan je terecht bij www.alleenreizenden.be. Zij bieden Nederlandstalige begeleide groepsreizen voor 50-plussers die alleen reizen: strandvakanties, citytrips, cruises, culturele rondreizen ... Daarbij gaan ze voor jou op zoek naar een kamergenoot. Via een advertentie op hun site en in de nieuwsbrief krijg je een overzicht van mensen die op zoek zijn naar een kamergenoot om zo de hotelkosten te drukken. Als het klikt met die potentiële kamergenoot, kan je meteen samen je reis plannen.

Waarom alleen op reis gaan?

Ja hoor, alleen op reis vertrekken, het heeft heel wat voordelen.

  • Je kiest helemaal zelf wat je reisbestemming wordt, zonder met iemand anders rekening te moeten houden.
  • Je ontdekt nieuwe kantjes van jezelf.
  • Je verlegt je grenzen.
  • Je vergroot je comfortzone omdat je in situaties terechtkomt waarin je je alleen moet zien te redden.
  • Je leert gelijkgestemden kennen die net als jij staan te popelen om nieuwe oorden te verkennen.
  • Je sluit nieuwe vriendschappen.
  • Wie weet ga je zelfs nog een stapje verder en vind je een nieuwe levenspartner!

adventure-blur-close-up-346885 (1)Dus wil je graag reizen, laat je zeker niet tegenhouden omdat je alleen bent. Ga zelf op zoek naar een formule die bij jou past, kies voor een groepsreis of vind jouw ideale reispartner. En wie weet kom je niet alleen thuis met een fantastische ervaring extra in je rugzak, maar ook met nieuwe vrienden of een nieuwe levenspartner.

Ken jij nog reismethodes of organisaties die zich specifiek richten op mensen die alleen reizen? Laat het ons weten!

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Katrijn De Bleser

6 reacties

Ik hoef er mijn hoofd niet over te breken. Ben alleen en geen geld om te reizen. Al dik blij dat ik iedereen kan betalen. Met 'n pensioentje geraak je niet ver, enfin ik toch niet. Ik maal niet om reizen, geld verspilling, en vlug om. Meestal nadien de riem aanhalen.....dat mag niet gezegd nietwaar? Hoeveel reizen er niet met 'n lening, nog dommer dan dom, volgens mij toch. Al bij al , moet ieder het voor zich uitmaken. Aan de reizigers, veel plezier en gute fahre, behouden terug :-) :-) :-)
24/06/19 17:21 REAGEER
paradelta
Jammer, van nocile. Ik reis heel graag, heb heel veel gereisd en nu heelwat minder. Alleen is tof maar contact leggen lukt niet denderend. Daarentegen met Joepie, mijn vriendin lukt dat 100.000keren beter. Nicole heeft wel gelijk als het over prijzen gaat. De reizen voor senioren zijn overal duur. Zijn er die graag een tripke maken op campings.... laat ies weten, ik ga mee. 't moet wel een toffe klik zijn.
24/06/19 21:28 REAGEER
Graag, maar nu minder..de keren dat je gaat, reden om met volle teugen te genieten,doen en veel plezier nu het nog kan :-) :-) :-) succes
25/06/19 03:13 REAGEER
sarah
Koning Aap super om als single te reizen als je een beetje avontuurlijk ingesteld bent .
Ben je reislustig gewoon doen ! Zelf ben ik 70 + en verleden jaar nog met dit agentschap en de rugzak door Jordanië getrokken . Natuurlijk moet je de middelen hebben en fisiek in orde zijn .
25/06/19 07:18 REAGEER
Jari
Iemand zin om met de moto (ik ben alleen om met de moto te rijden en 61 jaar oud) en mijn vrouw ziet het niet zitten om aanhangwagen met moto in van 4,5 m lang achteraan een mobilhome te hangen van 6 meter en op reis te gaan. Schrik dat ik niet handig genoeg ben om deftig achteruit te rijden.
Voor alle duidelijkheid : ik zoek niemand die niks anders kan dan god ganse dagen over moto's praten. Er zijn nog andere interessante zaken in 't leven. En ik rijd ook geen 600 km per dag meer. 300 km is genoeg. Of in overleg.
Reacties welkom.
Ik heb een BMW R 1200 RS. Omzeggens splinternieuw.
Vragen : stel ze maar ?
27/06/19 21:26 REAGEER
Hugoo
Wat heb ik toch het geluk om op het mooiste plekje ter aarde te zijn geboren. Ik hoef nergens heen en ga ook niet weg, om wat dan ook te zien dat mooier zou kunnen zijn...
Mijn ''reis'' duurt intussen al 66 jaar.
Wat een privilege.
Zou er dan toch een god bestaan ?
25/07/19 11:04 REAGEER

Login Registreer

Katrijn De Bleser

Katrijn De Bleser is schrijver, copywriter en journalist. Ze werkte acht jaar als freelance journalist voor de krant Het Laatste Nieuws en voor verschillende magazines. Vandaag heeft ze haar eigen bedrijfje ‘Notes & Quotes’ waarmee ze schrijft voor bedrijven, organisaties en particulieren. Wat haar bezighoudt? De maatschappij, met al haar gebreken maar vooral met haar mensen die elk hun eigen verhaal hebben.

Meer artikels van Katrijn De Bleser

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels