Deel via

Liefhebber van vintage en retro? Trek naar het gratis Retro Sur Mer!

Het grootste, gratis retrofestival slaat voor de 3de keer z'n tenten op in Wenduine, De Haan. Van vrijdag 26 tot zondag 28 juli word je rond De Rotonde meegezogen in een unieke retrobeleving. De aantrekkingskracht van een nostalgisch gevoel en de hunker naar de jaren vijftig en zestig slaat aan bij jongeren, gezinnen en actieve 50-plussers. Allemaal kijken ze uit naar Retro Sur Mer!

Wenduine is klaar voor 3de Retro Sur Mer

surmerOrganisator Ben Mouling van Radar Events: ‘Vorig jaar hadden we 30.000 enthousiaste bezoekers en die willen we opnieuw bereiken met een versterkte formule. Op de dijk pakken we uit met oldtimers, een Beauty Boudoir die wordt gehost door onze Modernettes en de Barber Shop van barbier Tom. Zaterdag en zondag worden nog interessanter, want naast de glimmende oldtimers houden we dan een moto- en scootermeeting. We hebben ook replica’s van wagens uit de tv-serie "The Dukes of Hazard” én oldtimers op afstandsbediening. Voor de kids is er animatie en onze retro kermis. In en om het Wielingencentrum kan je terecht voor onze Retro & Vintage Market, een must-visit voor wie zoekt naar unieke retrospulletjes.’

missMiss & Mister Retro Sur Mer 

Wie volgt de Lintse Jennifer Loos op en wordt de nieuwe Miss Retro Sur Mer 2019? Vrouwen die houden van retro kunnen zich inschrijven via de Facebookpagina van het festival. Sinds dit jaar geeft de organisatie ook de kans aan mannen, en wordt er ook gezocht naar de eerste Mister Retro Sur Mer. Mannen die houden van vintage en retro moeten zich zeker aanmelden. Op basis van de ingezonden foto’s en likes worden de finalisten bepaald. (Foto: (c) Roos Framboos Fotografie)

Guy De Pré

preEen belangrijk aspect van de totaalbeleving is de muziek. ‘Drie dagen bieden wij de beste retro classics aan, met op vrijdag het Sjock festival. Op zaterdag is het de beurt aan Radio Modern en houden we een Fifties Party en op zondag sluiten we af met Rockabillyday Belgium. We zijn bijzonder trots dat we Radio 2-presentator Guy De Pré konden strikken. In juli en augustus onderbreekt hij zijn ‘De Pré Historie’ en ruilt hij de radiostudio’s voor ons podium. Op zaterdag speelt hij muziek en zondag aanschouwt hij de glimmende oldtimers, en voorziet hij hun doortocht op de dijk van de nodige tekst en uitleg. Wie Guy kent, weet dat hij naast begenadigd radiomaker-dj ook een gepassioneerd autoliefhebber is.’ (Foto: (c) VRT / Radio 2)

vintageRetro Sur Mer

Retro Sur Mer is gratis en vindt plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli rond De Rotonde van Wenduine, De Haan.

Meer info over de diverse activiteiten vind je op www.retrosurmer.be.

Het volledige programma vind je hier terug.

Zin om te overnachten en nog andere activiteiten mee te pakken, boek dan snel jouw ‘Vintage Holiday’ op www.visitdehaan.be. 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

6 reacties

nicolevandeghinste
Gratis bestaat niet, wordt steeds door iemand betaalt. Anders halen ze het wel via (TE ) dure drankjes :-)
24/06/19 17:32 REAGEER
Olijfje
Waarom zo negatief Nicole alles moet natuurlijk betaald worden maar met een positieve kijk op het leven is alles veel aangenamer , en als de drankjes voor u te duur zijn neem dan toch zelf een flesje water mee , of doe zoals ik en geniet thuis van de gewone dagelijks dingen , lekker eten een goed wijntje een spannend boek en af en toe familie en vrienden op bezoek .
24/06/19 17:46 REAGEER
nicolevandeghinste
Dag Olijfje, ik weet dat er steeds betaalt dient te worden.........vandaar dat ik thuis blijf en geniet van de inhoud van mijn koelkast, da's pas leven, ik ben dolgraag thuis, daar amuseer ik mij het beste op m'n eentje. En jij geniet ook thuis lees ik, plus je kan goed en lekker koken, de max , je maakt het zoals je het graag hebt, da's goe bezig top. MVG :-)
25/06/19 03:31 REAGEER
alex019
ik ga zeker gaan en wat is een duur drankje,en als je maar 1of 2 drinkt, het is de sfeer die telt op zo een event , groetjes.
25/06/19 07:51 REAGEER
sola
Blijkbaar is alles te duur voor jullie: reizen, een drankje, uitgaan. Van je pensioen kun je het misschien niet doen, maar ik heb toch niet gespaard om het dan de laten beschimmelen. Gelukkig dat de meeste senioren graag, maar met verstand, van hun geld genieten en zo ook hun steentje bijdragen aan de economie.
26/06/19 13:10 REAGEER
Olijfje
Ik laat heel zeker mijn geld niet beschimmelen hoor , wij gaan op reis we gaan heel graag en lekker eten er zijn 2 schatten van kleindochters die in alles gesponsord worden , maar het meest geniet ik thuis , ik ben er van overtuigd dat ik de economie voldoende steun zonder zo nodig ieder week op stap te moeten , gelukkig ieder zijn mening hé ????
26/06/19 16:55 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels