Deel via

De mailgroep Photoshop zet de zomer in stijl in. Doe je mee?

De creatieve leden van de SenNet-mailgroep Photoshop weten als geen ander hoe ze met enkele muisklikken prachtige wenskaarten tevoorschijn kunnen toveren op hun beeldscherm. Ze krijgen daarvoor lesjes, opdrachten en ze adviseren elkaar. En die aanpak werpt zijn vruchten af: het project ‘zomer’ heeft weer mooie beelden opgeleverd! Voel je het al kriebelen om ook te leren werken met Photoshop?

SenNet zomert

De mailgroep Photoshop heeft de opdracht 'zomer' tot een goed einde gebracht! De beelden die bij dit artikel horen, zijn allemaal gemaakt door de leden van de mailgroep.

Wil je alle prachtige inzendingen bekijken van het project 'zomer'? Dat kan door op de onderstaande knop te drukken. En weet je wat nog beter is? Je kan ze stuk voor stuk versturen als e-card, helemaal gratis!

Alle zomerkaartjes bekijken

Bruewave Miry-2

Ook met Photoshop aan de slag gaan?

Mailgroep Photoshop Initiatie

Noti-1Weet je wat lagen, maskers of slimme objecten zijn? Nee? Geen paniek, om te starten in de mailgroep Photoshop Initiatie heb je geen voorkennis nodig. Aan de hand van 50 lessen leer je de kneepjes van het vak: vormen maken, foto’s combineren, werken met slimme objecten ... Alles wat je moet weten, komt aan bod. Heb je vragen of lukt iets niet? Dan staan de begeleiders je graag te woord.

Breng je de lessen tot een goed einde, dan wacht je een uitgebreide oefening waarin je kennis van de aangeleerde technieken getest wordt. Die moet je helemaal alleen kunnen uitvoeren. Geslaagd? Dan stroom je door naar de groep Photoshop voor gevorderden.

Mailgroep Photoshop

De ‘grote’ mailgroep Photoshop bestaat uit maar liefst 400 leden. Stuk voor stuk botvieren ze hun creativiteit op de weekthema’s en daarbovenop sturen ze nog werk in dat ze vrij gekozen hebben. Hoe meer eigen inbreng, hoe beter! 

Voel je het kriebelen?

Gaviota-2Gaviota, de administrator van de mailgroep Photoshop, is oprecht trots op haar ‘Shoppertjes’. Ze vindt het fantastisch hoe de leden elkaar helpen om steeds beter te worden. Zo ontstaan er niet alleen prachtige Photoshopwerkjes, maar ook hechte vriendschappen. ‘We komen elk jaar een paar keer samen om een leuke dag te beleven. Deze maand nog trokken we naar het clubhuis van het vliegveld in Genk.’

Ze nodigt dan ook iedere creatieve ziel uit om zich in te schrijven voor de mailgroep Photoshop Initiatie. ‘Photoshop is een geweldig programma met ongelooflijk veel mogelijkheden. Je kan ook schilderen en dat is tof. Mijn favoriet!’

JorenInschrijven voor de mailgroep en deelnemen aan de lessen is volledig gratis. Neem eens een kijkje op hun website. Via deze link kan je inschrijven.

Je hebt natuurlijk wel het programma Photoshop nodig. Wil je graag starten met de lessen, maar ben je nog niet in het bezit van het programma? Op deze pagina kan je een abonnement van Adobe nemen. Voor 12,09 euro per maand zit je goed om van start te gaan.  

Heb je nog een oudere versie van Photoshop op je computer staan, dan kan je die ook gebruiken.

Veel plezier!

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Inneke De Corte

10 reacties

karel1402
Ik begrijp hoegenaamd niet waarom zo'n duur programma wordt voorgesteld, daar waar men hetzelfde kan doen met een klein programma dat veelal in de bestaande programma's op PC of Apple te vinden zijn. Van geldklopperij/afpersing gesproken!!!
Geachte senior genoot, laat u niet vangen door dit voorstel.
1/07/19 19:20 REAGEER
gaviota
bekijk deze site eens : https://www.google.be/search?authuser=0&source=hp&ei=cvcaXcW3NdHEwQLTqJngDg&q=photoshop+free&oq=photoshop+&gs_l=psy-ab.1.1.0l10.2808.5757..9369...0.0..0.52.447.10......0....1..gws-wiz.....0.2KzyYVqw_FY
2/07/19 08:22 REAGEER
arielhaiku
Ik vermoed dat de groep de volledige versie van Adobe Photoshop gebruikt en niét Photoshop Elements. De volledige versie is een steengoed programma maar ik vind de prijs per maand vrij hoog, zeker als je nog andere hobby's hebt en niet uren na elkaar aan de computer zit. Ook met Elements (1x aankopen en jaren te gebruiken) kun je veel richtingen uit. En op het net zijn heel wat YouTube filmpjes te vinden over Photoshop die ook heerlijk bruikbaar zijn met de Elements versie.
2/07/19 23:38 REAGEER
gaviota
er is ook een aparte mailgroep photoshop elements, velen daarvan zitten ook bij de groep photoshop. Vele lessen van photoshop kunnen gemaakt worden met elements. Er is een ijverig shopperke dat de lessen omzet naar elements.
6/07/19 07:53 REAGEER
gaviota
Beste Karel, u zit helemaal verkeerd. Het is een schitterende hobby en met geen enkel ander programma kan je zulke prachtige zaken maken. En u spreekt van Apple... dat is pas duur....
1/07/19 19:50 REAGEER
nicolevandeghinste
Mega mooi, bravo aan de fotoshoppers, zelf vind ik dit prachtig. Ik kijk graag naar het werk van anderen, ik kan het niet, helaas, heb niet de nodige skills om... MVG :-)
2/07/19 00:00 REAGEER
anna1945
Ik ben jaren lid geweest van die mooie mailgroep, ik heb heel maar dan ook heeeeel veel werkjes gemaakt, spijtig dat ik ben uitgeschreven, ik kan door omstandigheden geen werkjes meer maken en ben daardoor uit de groep geschreven, spijtig, alhoewel ik zelf geen werkjes meer maak, kijk ik wel graag naar de werken van anderen, 4 werken per week maken is voor mij niet haalbaar en dan een vroeger gemaakt werk door mailen om toch maar bij te blijven vind ik dan weer niet eerlijk. Het is een heel goede groep en ik heb er heel veel geleerd. Groetjes aan al mijn vroegere medeshoppers.
Anna1945
3/07/19 10:52 REAGEER
gaviota
hallo Anna1945, wat u beweert is volledig fout. Je wordt nooit uit de groep geschreven omdat je geen 4 werkjes per week instuurt.... dat zou erover zijn. Je moet gewoon minstens één maal per drie maanden een werkje insturen. Om vanalles af te halen van de database moet je minstens vier werkjes PER MAAND insturen anders heb je geen 45GB aan materiaal nodig!

6/07/19 07:50 REAGEER
mandyhens
Adobe photoshop is een keuze, net als het inschrijven in deze groep waar dit programma uitgangspunt van is. Natuurlijk zijn er volop andere (goedkopere) programma’s in omloop net als dat er andere mailgroepen zijn.
Bekijk het leven positief, gebruik je energie voor leuke dingen dus ben niet reactief op gemaakte keuzen maar zoek naar wat welk bij je past. Deze groep gaat over ontwikkelen in verbinding, genieten van en genieten met!
Een enthousiaste fan.
3/07/19 23:14 REAGEER
nicolevandeghinste
EH BIEN VOILA
8/07/19 03:36 REAGEER

Login Registreer

Inneke De Corte

Hoofdredactrice
Hoofdredactrice
Inneke De Corte werkt sinds 2015 bij SeniorenNet. Ze is de hoofdredactrice van SenNet Magazine.

Meer artikels van Inneke De Corte

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels