Deel via

Langer thuis blijven wonen dankzij domotica

Het licht doven, de verwarming hoger zetten, de rolluiken sluiten en de deur openen voor bezoek. Het kan vandaag allemaal via één applicatie op de tablet. CreaClics is een hoogstaand domoticaproduct dat het leven van zorgbehoevenden en van de zorgverstrekker gemakkelijker moet maken.

Maak het je makkelijk

crealampDomotica, het is al lang niets nieuws meer. Vanuit je zetel kan je een reeks toestellen in huis bedienen. We linken domotica misschien wel aan rijke mensen die alles in hun huis kunnen bedienen, gelijk waar ze zijn. Maar het bedrijf Crea Domotics uit Maldegem bekeek dat vanuit een ander oogpunt. Domotica kan mensen die slecht ter been zijn of die extra zorg nodig hebben net helpen om langer thuis te blijven wonen.

Charly Vanlatum, CEO van Crea Domotics:

‘CreaClics kan zorgbehoevenden helpen om langer thuis te blijven wonen. Met CreaClics gaan we verschillende schakelaars in de woning automatiseren. De oorspronkelijke schakelaars blijven bestaan, maar alles wordt ook gecentraliseerd op de tablet. De bediening gebeurt via spraak of gewoon door aanraking van de tablet. De mogelijkheden zijn enorm, maar het gemak van de gebruiker staat centraal.’

Alle schakelaars bedienen met één tablet

Met CreaClics kan je de verlichting aansturen vanaf de tablet maar ook de verwarming aan- of afzetten, rolluiken en gordijnen openen of sluiten, deuren en poorten openen als er bezoek is, de radio en de televisie bedienen, het automatisch bed in de juiste positie brengen, telefoneren, beveiligingscamera’s bedienen en een noodknop voorzien.

Het filmpje van CreaClics toont hoe het werkt.

CreaClics kan geïnstalleerd worden bij particulieren, maar ook zorginstellingen zoals woonzorgcentra of ziekenhuizen kunnen er een beroep op doen. Bij Crea Domotics hebben ze alvast ervaring met zorginstellingen. Zo zorgden ze voor een demonstratieruimte in het UZ Gent en een ziekenhuis in Oostende heeft vandaag een patiëntenkamer die uitgerust is met deze moderne technologie.

Geen kap- en breekwerk

democreaclicsHeb je schrik van de werken die nodig zijn om het systeem te installeren? Niet nodig. Er komt geen kap- en breekwerk aan te pas. De huidige schakelaars blijven gewoon behouden en ze kunnen nog steeds gebruikt worden zoals voordien. Foto: demoruimte CreaClics

Dat CreaClics wel degelijk voor grote veranderingen kan zorgen in de zorgsector, werd duidelijk toen het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen een subsidie van 216.000 euro toekende.

Charly Vanlatum, CEO van Crea Domotics:

‘Na de nodige tests en demo’s verkochten we CreaClics al aan particulieren en aan woonzorgcentra. We zijn klaar om CreaClics op grotere schaal op de markt te brengen.’

Installatie wordt nog eenvoudiger

Vandaag wil Crea Domotics het product nog gebruiksvriendelijker maken. Ze ontwikkelen een plug-and-play-systeem waarbij je simpelweg een box in het stopcontact steekt en je meteen aan de slag kan gaan. Zo wordt het aantal uren dat er geprogrammeerd moet worden om het systeem te laten werken, serieus ingeperkt.

logo_black2Om dat mogelijk te maken trekt Crea Domotics een flink budget uit dat gedragen wordt door diverse vormen van financiering (intern & extern). Ook jij kan mee investeren in de verdere ontwikkeling van het hoogtechnologische product CreaClics: aan de hand van winwinleningen zoekt Crea Domotics 100.000 euro. Via zo'n winwinlening krijg je als leninggever een rente van 2% en een belastingkrediet van 2,5% op het openstaande bedrag. Zo'n belastingkrediet ontvang je ook als je geen belastingen moet betalen. Alle info over deze investeringsopportuniteit vind je op de site van WinWinner.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

4 reacties

Hugoo
Wat een mooi aangeklede reclame-boodschap.

Toch mooi. Als senior hoeven we niet meer uit onze luie zetel te komen. Hoera, gedaan met dat lastige bewegen.
Ook zo worden we 100 jaar. Echt waar !
16/07/19 17:15 REAGEER
nicolevandeghinste
Vertrouw d
16/07/19 18:45 REAGEER
nicolevandeghinste
Vertrouw dat zootje niet.....Wat bij stroomonderbreking, afschakel plan, al aan gedacht??????? Good luck !
16/07/19 18:50 REAGEER
Hugoo
Dit artikelstaat wel in schril contrast met het vorige, waarin men krek het tegenovergestelde orakelt.
Eén zegt: Zoveel mogelijk bewegen. Twee zegt: Helemaal niets meer doen.
Pannekoeken inclusief ?
20/07/19 16:57 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels