Deel via

Blij met je partner of lijkt het gras groener aan de andere kant?

September 2019
Het leven zit boordevol keuzes. Hoe weet je of jij de juiste maakt? Soms kunnen andere opties, of andere potentiële partners, ook verleidelijk naar je staan te zwaaien. Dan kan het makkelijk zijn om je verstand af te laten dwalen naar een ‘betere plek’, en voordat je het weet, wil je daar blijven. Is het gras echt groener aan de andere kant? Veronique van relatiebureau Altero beweert van niet.

Op zoek naar perfectie

Uit een Amerikaanse studie uit 1987 bleek, zelfs toen al, dat mensen meer geneigd waren om hun relatie te beëindigen, als ze het gevoel hadden dat ze iemand anders kunnen vinden die net zo goed of beter is dan hun huidige partner. Een nogal onrustwekkende, weinig romantische bevinding, vind je niet?

visjes-zee_1Wie op zoek is naar een partner – maar ook wie al een partner heeft!, heeft een oneindig aantal alleenstaande mensen binnen handbereik. Je zou kunnen denken dat al deze singles echt beschikbaar zijn en ook nog eens geschikte opties zijn voor jou. Dat is niet het geval. De meeste van deze mensen passen niet bij jou.

Omdat er zoveel (single) mensen zijn, creëer je de illusie dat er honderden betere opties zijn dan diegene voor wie jij gaat. Je gelooft dat de perfecte persoon, zonder zwakke punten, ook een optie is. Ik moet je teleurstellen: de perfecte persoon bestaat niet.  

Verwoestende gedachte

Zelfs de sterkste relaties kunnen niet op tegen een diepgeworteld ‘gras-is-groener’-gevoel. Het saboteert je relatie en geeft ze geen kans meer, waardoor je snel alles kan vernietigen wat je hebt opgebouwd.

Als je denkt dat je een andere, betere partner kan vinden, luid je zelf al het einde van je relatie in.Je hoeft daarom niet vreemdgegaan zijn. In feite hoeft er niet eens een specifiek iemand anders te zijn. Alleen de gedachte dat je een vervangende partner kan vinden, kan je relatie saboteren.

Liefde is een werkwoord

Duurzame liefde is de moeite waard. Daarom is het belangrijk om te werken aan wat je thuis hebt.

Ja, het is gemakkelijk om te denken dat het gras groener is, geen relatie is onberispelijk. Maar als je je relatie behandelt als een wegwerpproduct, en meer oog hebt voor een ‘nieuwe, glanzende perfecte flirt’, dan zal dezelfde bagage je al snel inhalen. Dan merk je dat de nieuwere versie eigenlijk niet veel verschilt van de vorige.

Denk aan wat je hebt, in plaats van wat je niet hebt.Relaties zijn niet altijd rozengeur en manenschijn, want het leven is dat ook niet. Stress, druk, werk, verschillende engagementen, kinderen, financiële problemen en gewoon dagelijkse beslommeringen ... Allemaal factoren die de ‘nog lang en gelukkig’ kunnen verknallen.

koppel-boeketMaar als twee mensen liefde tonen, zorg dragen voor elkaar en toegewijd zijn aan elkaar, dan loodsen ze elkaar ook door de moeilijke tijden. Het is absoluut mogelijk om de magie in een relatie te houden, te bouwen op de positieve punten en elkaar sterker en gelukkiger te maken.

Zodra je liefde hebt gevonden, onthoud dan alle redenen waarom je van die persoon houdt, in plaats van je te concentreren op wat je niet hebt. Onthoud tenslotte het gezegde: het gras is niet altijd groener aan de overkant.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine! 

Auteur: Veronique Van de Steen

10 reacties

m1952
Jahaa! Dit is werkelijk een artikel voor een seniorensite
19/08/19 19:48 REAGEER
Blij? Vooral blij ervan af te zijn na 42 jaar mistrouwd, niet voor herhaling vatbaar :-)
26/08/19 02:22 REAGEER
Staf56
Hopelijk komt er eens n positief artikel waar je je kan aan optrekken ... het sportartikel was blijlbaar ook al niks voor jou ...
10/09/19 08:51 REAGEER
Zucht......mijn artikels gaan over ésotérie, deze zijn hier dun bezaaid ! Wees blij dat de jouwe positief zijn . Iedereen is anders niet ?
10/09/19 19:30 REAGEER
Brombeerken2019
Beste mensen

Nee! m1952 en andere mensen die het niet willen zien!
Liefde is voor allen leeftijden, jong of oud.
MAAR!!! als je bijeen gaat om de seks , hou u het dan niet vol.
9/09/19 21:26 REAGEER
leovane
als het gras groener is aan de andere kant, dan wil dat zeggen dat er daar meer shit is :)
9/09/19 23:08 REAGEER
Brombeerken2019
Beste Leovane
Denk je dat ? De zon laat groener schijnen aan de overkant, je moet zelf in uw hart de zon laten schijnen, met kleine dingen kan je leven er anders uitzien .
Michel
11/09/19 22:23 REAGEER
Rita234
Wauw, er is goed nieuws voor mensen die hun ex-geliefde nog steeds terug willen. Toen mijn ex-geliefde met me brak, dacht ik dat ik hem nooit meer terug zou krijgen. We gingen uit elkaar 8 maanden geleden, ik hield zo veel van hem met heel mijn hart, toen praatte hij niet meer met mij gedurende die 8 maanden dat we vreemder voor onszelf werden, maar toen ik contact opnam met Dr. Sacre die een krachtige spreukster is, hielp me om wat gebeden te doen, belde mijn ex-minnaar me terug en bood zijn excuses aan dan vergeten we het verleden en beginnen we een nieuwe relatie. Nu zijn we allebei gelukkig in onze relatie, we houden van elkaar meer van alles in de wereld, allemaal dankzij Dr. Sacre voor hulp, als je hulp nodig hebt, schrijf hem dan op WhatsApp + 2349076034359 of e-mail hem sacretempleofpower@gmail.com, en hij zal je helpen ok

Rita. Uit Nederland
5/08/20 10:37 REAGEER
Glennrichard
DAT ALLEMAAL DANKZIJ DE MEEST BETROUWBARE SPELL CASTER TER WERELD. DAT KAN JE HELPEN JE VERLOREN LIEFDE BINNEN 48 UUR TERUG TE KRIJGEN (drayoolasolutionhome@gmail.com) Bedankt voor je wonder Dr. Ayoola Dit artikel is opgedragen aan Dr. Ayoola. Ik ben 9 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw en onlangs heeft ze het uitgemaakt en het deed me diep pijn toen ze me zei haar met rust te laten en dat ze niet meer van me houdt terwijl ik altijd trouw en eerlijk tegen haar was. Ik heb alle manieren geprobeerd om haar terug te krijgen door haar te kopen wat ze wil, zoals ik altijd deed en ze liet me nog steeds met een gebroken hart achter en ze heeft zelfs een nieuw vriendje dat me nog meer kapot maakte totdat een vriend van mij van waar we werken me naar stuurde deze echte spreuk Dr genaamd Ayoola. Deze man heeft mijn leven compleet veranderd. Ik volgde alles wat hij me zei te doen en mijn vrouw kwam terug en smeekte me terug. Ik was stomverbaasd dat alles precies gebeurde zoals hij me had verteld. Ik had vertrouwen in alles wat hij me vertelde en alles was waar. Ook was hij er elk moment totdat ik mijn geluk terugkreeg en hij zorgt ook voor spreuken die impotentie, kaalheid, ziekten zoals HIV/AID, Herpes, Kankerloterij E.T.C. genezen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail op {drayoolasolutionhome@gmail.com of tekst of bel +14809032128
13/03/23 09:56 REAGEER
Lerynnewest
Ik ben zo opgewonden om mijn man terug te krijgen nadat dr. Ayoola me heeft geholpen mijn man heeft het uitgemaakt en vertelde me dat het voorbij is tussen ons Ik huil helemaal niets hielp ik besloot hulp te zoeken door alle boeken te lezen over terugbrengen je ex terug is er niets gebeurd dan ga ik online op zoek naar oplossingen om mijn man zelf terug te krijgen Ik zag zoveel getuigenissen online over Dr. Ayoola over hoe hij zoveel mensen heeft geholpen om hun verbroken huwelijk en relaties te herstellen en zag ook enkele mensen getuigen over hoe deze zelfde man hen hielp om een loterij te winnen. Ik was geïnteresseerd en ik neem contact met hem op om me te helpen mijn man terug te krijgen. vandaag ben ik blij de hele wereld te kunnen vertellen dat mijn man weer bij me is en dat we gelukkig samenleven, allemaal dankzij jou Dr. Ayoola voor goed werk, neem contact met hem op als je geïnteresseerd bent om je geliefde terug te krijgen of als je een loterij wilt winnen neem contact op met dr. Ayoola via e-mail drayoolasolutionhome@gmail.com of sms of bel en WhatsApp +14809032128
19/03/23 11:49 REAGEER

Login Registreer

Veronique Van de Steen

Veronique Van de Steen is zaakvoerster van het relatiebureau Altero. Zelf is ze een beslagen coach en heeft ze jarenlange ervaring op vlak van human resources. Samen met een team van psychologen, seksuologen en therapeuten gaat ze met veel passie en liefde voor het vak als internationaal gecertificeerde Matchmaker en datingcoach aan de slag. Discretie en een individuele warme aanpak worden hoog in het vaandel gedragen bij Altero.

Meer artikels van Veronique Van de Steen

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels