Deel via

Dit vind jij over de veiligheidstips voor grote en kleine criminaliteit.

December 2012
Tablet
Naar aanleiding van het artikel met de tips van Jan Schils om je te beschermen tegen fraude, misdaad en oplichting, heb jij ook nog een paar opmerkingen en meningen. We hebben een kleine greep uit de reacties voor jou. Iemand verwijt de politiek, anderen zeggen dan weer dat het aan onszelf ligt.
 

Dit vind jij over voorzichtigheid bij kleine en grote criminaliteit in het artikel van Jan Schils.

Verantwoordelijkheid politici

Ik denk dat het aan de heren en dames politici is om concreet iets te doen. Overvolle gevangenissen die maar niet leeg geraken... Justitie die niet deftig werkt en dit nooit méér zal doen omdat verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen zijn geraakt .

...want je bent de verkeerscrimineel.

Het is zover gekomen dat wanneer men een kleine verkeersovertreding begaat men er niet meer onderuit kan de opgelegde boete te betalen... want je bent de verkeerscrimineel.
Die van het andere slag criminelen kan men niet vatten... of die hebben dure advocaten... of men maakt procedurefouten... of men begaat menselijke vergissingen... of men laat het potje verjaren... of men laat ze ontsnappen.
E.(58)

We doen niet veel moeite om te letten op details.

Het is onze eigen fout.

Het kan niet genoeg onderlijnd worden dat het dikwijls onze eigen fout is. We doen niet veel moeite om te letten op details. Dus laat iedereen een beetje meer aandachtig en oplettend zijn. Proficiat voor de goede uitleg!
B.A.(76) St Pieters-Leeuw

We wonen al 5 jaar naast elkaar, maar een begroeting lijkt uit den boze…

Geen kijk meer op de buren.

Wij wonen in een residentiële groene villawijk met kavels van 500 tot 1500 m2.
Vroeger, toen de buren nog met elkaar praatten en elkaar kenden, was alles overzichtelijk. Nu is er veel veranderd.

We wonen reeds een vijftal jaren naast en tegenover elkaar, maar een begroeting of kennismaking is precies uit den boze...

Allerhande middeltjes om je af te scheiden van de buren zijn schering en inslag: hoge muren en/of hagen, hoge bomen of struiken, wanden in gevlochten stro en nog veel meer…
Ik pleit in elk geval niet om "de deur van de buur plat te lopen", maar een mogelijke 'oogopslag' in de buurt zou al veel hulp kunnen betekenen.
P.M.(71) Koksijde

Vraag een expert van je verzekering om tips.

Verzekeringsmaatschappijen hebben experts tegen inbraak.

IN verband met de beveiliging van je huis wordt altijd maar verwezen naar de politie. Nooit is er sprake van verzekeringsmaatschappijen, alhoewel deze beschikken over experten ter zake. Een goede raad: wil je weten of je woning goed beveiligd is of vatbaar is voor verbetering, vraag dan aan je verzekeraar, waar je verzekerd bent tegen inbraak, om een expert langs te laten komen.
F.D.S.(79) Antwerpen

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels