Deel via

Verhuizen naar het buitenland: wat doet dat met de liefde voor elkaar?

October 2019
Velen dromen van een leven in het buitenland. Ze voelen een drang om het onbekende te verkennen, hebben nood aan avontuur, of aan zon op hun bol. Maar wordt die droom echt werkelijkheid als je de stap gezet hebt? En wat doet zo’n verhuis met je relatie? Flakkert de liefde net op of groeien partners sneller uit elkaar? Met haar persoonlijke getuigenis wil An van Altero je daar alvast meer inzicht in geven.

Goed voorbereid, maar niet op alles

an-en-manEnkele jaren geleden kozen mijn man en ik ervoor om naar de zon te verhuizen. Na het verlies van mijn schoonmoeder realiseerden we ons dat het leven te kort is en dat we moeten genieten van elke dag. We namen allebei ontslag en verkochten ons huis. We hadden alles op voorhand goed uitgestippeld en maakten ons weinig zorgen. We waren immers al 14 jaar getrouwd, hadden een sterk huwelijk en een prachtige zoon.

Mijn man vertrok 4 maand eerder naar onze bestemming Tenerife, om alvast aan de slag te gaan en alles ter plaatse te regelen. Ik handelde de verkoop af van ons huis in België. De langeafstandsrelatie was moeilijk, maar door onze smartphones bleven we verbonden. De vrijheid die er plots was, deed ook deugd. Het was een dubbel gevoel.

Eenmaal herenigd in Tenerife was het zalig. Euforie stak de kop op. Maar er was ook veel te regelen, en door de vele veranderingen merk je snel hoe jullie van elkaar verschillen. Terwijl de ene apen en beren op de weg ziet, zoekt de ander naar opportuniteiten. De grond zakte weg vanonder mijn voeten: plots had ik geen zekerheden meer. Er volgden veel discussies, want we zagen de dingen anders. Mijn man stond al verder dan ik. Hij heeft me vaak moeten geruststellen voordat ik me thuis begon te voelen. We zijn heel anders, en in deze situatie is dat goed. We konden op elkaars krachten bouwen.

Betere mensen

koppel-drinkt-koffie-kusZijn geruststellende woorden had ik hard nodig, want het duurde zes maanden voordat ik me weer goed voelde. Ik ben mijn man daarvoor heel dankbaar, nu nog meer dan vroeger. Het heeft ervoor gezorgd dat we nu in een situatie leven waar meer tijd is voor gesprekken en open dialogen. Er is minder stress en we kunnen meer genieten. Onze relatie bloeit open. Een fijne wandeling kunnen maken, genieten van lekker eten, en de connectie met zon, zee en strand ... wel, dat verandert een mens. Ik denk dat we betere mensen zijn geworden.

We hebben meer respect en bewondering voor mekaar, net omdat we fier zijn op wat we gedaan hebben. Samen een droom realiseren, maakt de band hechter. We helpen elkaar en anderen waar we kunnen, net omdat we er bij stilstaan dat hulp nodig is. We waarderen wat we hebben. Al konden we in België meer verdienen, toch is onze levenskwaliteit hier groter, en dat heeft een positieve invloed op de band met elkaar.

Kop of munt

Nu besef ik dat we een groot risico hebben genomen en dat er meer valkuilen zijn dan ik dacht. Het is kop of munt voor je relatie, erop of eronder. Dat voelt ook zo aan als we met anderen koppels praten. We hebben een afspraak gemaakt die we ondertussen al vaak hebben gebruikt: als de een het moeilijk heeft, dan moet de ander een tandje bijsteken om ons beiden en het gezin vooruit te trekken.

Communicatie blijft noodzakelijk, blijven praten over wat er op je afkomt en wat er veranderd is. Door te verhuizen naar het buitenland zie je het leven anders, je komt uit je comfortzone en ontmoet nieuwe mensen uit andere culturen. Dat verrijkt je leven, maar maakt bij iedereen andere opvattingen los. En dat mag, dat laat ik los, ieder zijn mening, zolang je maar met elkaar een intieme band behoudt.

Aanrader?

koppel-strand-zeeVerhuizen naar het buitenland is geen makkelijke stap. De kans is groot dat je relatie uit balans geraakt. Maar als je daar samen doorkomt en je terug een evenwicht gevonden hebt, dan hebben de voordelen van een verhuis wél een positieve invloed op jullie als liefdeskoppel, de connectie is groter. Maar ik geloof niet dat een nieuw avontuur in het buitenland een vlucht kan zijn voor reeds bestaande problemen tussen elkaar. Daar kan een ander land niets aan veranderen.

En de toekomst, wat brengt die? Die vraag krijg ik vaak. Zullen we in Tenerife blijven wonen? Wat als er iets gebeurt? Wat als de relatie niet meer lukt? Ik heb de indruk dat mensen vergeten dat ze in België ook de toekomst niet kunnen voorspellen. En dat kan ik ook niet. Al maken we alvast samen plannen voor de toekomst, we trachten vooral in het hier en nu te leven en daar ten volle van te genieten.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine! 

8 reacties

Ik heb geen relatie, en blijf in Belgie. Had het liefst LA BELGIQUE A PAPA , nu (zucht)
14/10/19 18:55 REAGEER
Ruby
Ik ben naar ons huis in het buitenland verhuisd nadat ik weduwe geworden ben. Na 7 (lange) jaren hier iemand leren kennen.
Mijn tweede geluk gevonden, met vallen en opstaan.
15/10/19 09:52 REAGEER
coze
Naa 30 jaar wonen en werken zuid Frankrijk uiteindelijk terug naar België.
Genieten van onze oude dag kontakt / sociaal / gewoon leven ondanks het weder kan je alleen echt daar waar je thuis bent.

Groetjes
15/10/19 12:56 REAGEER
Ludo16
Akkoord met Coze

Wij (ouder koppel 75 jr) hadden sinds 1987 een buitenverblijf in Spanje. Sinds 1995 wonen we er (in nieuw huis sinds 2001). Het verlofgevoel kennen wij niet meer. Wij gaan elders op verlof.
Wij kwamen echter nooit hier om er tot de dood te blijven. De laatste jaren is het meer een kwestie van: doen we er nog een paar jaar bij of is het voldoende geweest. We hebben steeds ons huis in Belgie behouden (2e verblijf) en kunnen daar terug naar toe.
We hebben inmiddels heel vele koppels gezien die ’t na 5 jaar voor bekeken houden.
Besef ook steeds: onze ziekenzorg staat mijlen boven het Spaanse systeem.
Belgie mag een bananenrepubliek zijn, Spanje is een verdekte dictatuur, waar men in administratieve kafkaiaanse rompslomp verzinkt.
Het is niet eenvoudig ! Onderschat het niet! Bezint eer ge begint!

15/10/19 17:21 REAGEER
Rita234
Wauw, er is goed nieuws voor mensen die hun ex-geliefde nog steeds terug willen. Toen mijn ex-geliefde met me brak, dacht ik dat ik hem nooit meer terug zou krijgen. We gingen uit elkaar 8 maanden geleden, ik hield zo veel van hem met heel mijn hart, toen praatte hij niet meer met mij gedurende die 8 maanden dat we vreemder voor onszelf werden, maar toen ik contact opnam met Dr. Sacre die een krachtige spreukster is, hielp me om wat gebeden te doen, belde mijn ex-minnaar me terug en bood zijn excuses aan dan vergeten we het verleden en beginnen we een nieuwe relatie. Nu zijn we allebei gelukkig in onze relatie, we houden van elkaar meer van alles in de wereld, allemaal dankzij Dr. Sacre voor hulp, als je hulp nodig hebt, schrijf hem dan op WhatsApp + 2349076034359 of e-mail hem sacretempleofpower@gmail.com, en hij zal je helpen ok

Rita. Uit Nederland
5/08/20 10:38 REAGEER
Glennrichard
DAT ALLEMAAL DANKZIJ DE MEEST BETROUWBARE SPELL CASTER TER WERELD. DAT KAN JE HELPEN JE VERLOREN LIEFDE BINNEN 48 UUR TERUG TE KRIJGEN (drayoolasolutionhome@gmail.com) Bedankt voor je wonder Dr. Ayoola Dit artikel is opgedragen aan Dr. Ayoola. Ik ben 9 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw en onlangs heeft ze het uitgemaakt en het deed me diep pijn toen ze me zei haar met rust te laten en dat ze niet meer van me houdt terwijl ik altijd trouw en eerlijk tegen haar was. Ik heb alle manieren geprobeerd om haar terug te krijgen door haar te kopen wat ze wil, zoals ik altijd deed en ze liet me nog steeds met een gebroken hart achter en ze heeft zelfs een nieuw vriendje dat me nog meer kapot maakte totdat een vriend van mij van waar we werken me naar stuurde deze echte spreuk Dr genaamd Ayoola. Deze man heeft mijn leven compleet veranderd. Ik volgde alles wat hij me zei te doen en mijn vrouw kwam terug en smeekte me terug. Ik was stomverbaasd dat alles precies gebeurde zoals hij me had verteld. Ik had vertrouwen in alles wat hij me vertelde en alles was waar. Ook was hij er elk moment totdat ik mijn geluk terugkreeg en hij zorgt ook voor spreuken die impotentie, kaalheid, ziekten zoals HIV/AID, Herpes, Kankerloterij E.T.C. genezen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail op {drayoolasolutionhome@gmail.com of tekst of bel +14809032128
13/03/23 09:56 REAGEER
Lerynnewest
Ik ben zo opgewonden om mijn man terug te krijgen nadat dr. Ayoola me heeft geholpen mijn man heeft het uitgemaakt en vertelde me dat het voorbij is tussen ons Ik huil helemaal niets hielp ik besloot hulp te zoeken door alle boeken te lezen over terugbrengen je ex terug is er niets gebeurd dan ga ik online op zoek naar oplossingen om mijn man zelf terug te krijgen Ik zag zoveel getuigenissen online over Dr. Ayoola over hoe hij zoveel mensen heeft geholpen om hun verbroken huwelijk en relaties te herstellen en zag ook enkele mensen getuigen over hoe deze zelfde man hen hielp om een loterij te winnen. Ik was geïnteresseerd en ik neem contact met hem op om me te helpen mijn man terug te krijgen. vandaag ben ik blij de hele wereld te kunnen vertellen dat mijn man weer bij me is en dat we gelukkig samenleven, allemaal dankzij jou Dr. Ayoola voor goed werk, neem contact met hem op als je geïnteresseerd bent om je geliefde terug te krijgen of als je een loterij wilt winnen neem contact op met dr. Ayoola via e-mail drayoolasolutionhome@gmail.com of sms of bel en WhatsApp +14809032128
19/03/23 11:49 REAGEER
DaisyRoss
Krijg je ex terug met de hulp van Dr Ogundele spell caster die mijn relatie heeft gered, hou je nog steeds van je ex en mis je je ex of wil je je ex-man terug, de kans is hier om je ex terug te krijgen, geef nog niet op, geluk waard is om voor te vechten. Check de website van Dr. Ogundeltwe: (https://globalhelperman.wixsite.com/ogundeletempleofsolu) of WhatsApp, Telegram: +27638836445. Ik ben Daisy Ross en deze opmerking is mijn waardering omdat deze man mijn man binnen 24 uur terugbracht met bevoegdheden..
8/06/23 12:19 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels