Deel via

Belgische ngo 'Licht voor de Wereld' opent ogen!

December 2019
Er zijn vandaag nog steeds meer dan een miljoen blinde kinderen die met een relatief eenvoudige operatie opnieuw zouden kunnen zien. 60 procent van de blinde kinderen sterft door ondervoeding binnen de twee jaar nadat blindheid optreedt. Kinderblindheid aanpakken is dus van levensbelang. Al meer dan twintig jaar is dit de prioriteit van de Belgische ngo Licht voor de Wereld.

In sommige Afrikaanse landen wordt blindheid zelfs beschouwd als een straf van God. De familie en gemeenschap verstoten en verwaarlozen vaak kinderen met een visuele beperking. Aangeboren of traumatische cataract, glaucoom of onbehandelde ooginfecties zijn de belangrijkste oorzaken van kinderblindheid. Met kwalitatieve oogzorg, betere preventie, hygiëne, voeding en educatie zouden deze kinderen niet blind zijn.

Licht voor de Wereld bestrijdt vermijdbare blindheid

Al 22 jaar ijvert Licht voor de Wereld voor de behandeling van blinde kinderen in Afrika. De organisatie focust haar acties op het verlenen van kwaliteitsvolle oogzorg. Dat doen ze door moderne apparatuur ter beschikking te stellen, oogziektes vroegtijdig op te sporen en operaties uit te voeren om blindheid te voorkomen of te genezen. Verder bevordert Licht voor de Wereld de maatschappelijke integratie van blinde en slechtziende kinderen door visuele therapie aan te bieden, inclusief onderwijs te promoten en gespecialiseerde leerkrachten op te leiden.

 Zo helpt Licht voor de Wereld kinderen zoals de Congolese Emmanuella. Kort na de geboorte merkt haar moeder op dat het baby’tje witte vlekjes in de ogen heeft.

 VIDEO: Bekijk hier Emmanuella’s verhaal en ontdek hoe ook jij kan helpen! 

10.000 ogen openen

In het najaar 2019 wil Licht voor de Wereld samen met jou een recordaantal ogen openen. Vanaf de Werelddag van het Zicht op 10 oktober tot 31 december wil de organisatie genoeg geld inzamelen om 10.000 ogen te openen.  Samen maken we dit mogelijk.

Ontdek er alles over op de website!

 

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels