Deel via

Gezinscoaching in Texel

January 2020
Zetten je kinderen soms de boel op stelten? Gezinstherapeute Joke Roels van Groeistof uit Westerlo brengt de oplossing. Gezinnen die in moeilijke situaties verkeren kunnen terecht op het Nederlandse Waddeneiland Texel voor een coachingprogramma.

Wellicht een herkenbare situatie: je gaat gezellig uit eten maar aan de tafel naast jou zit een gezin waarvan de kinderen amok maken. ‘Daar gaat mijn gezellige avond’, denk je dan wellicht. Maar als ouder van die kinderen is het allesbehalve makkelijk. Je voelt de blikken van de omstaanders en schaamt je. Een psychotherapeute uit Westerlo komt met haar onderneming Groeistof op de proppen met een concept om dit soort situaties te leren managen: ze neemt gezinnen met problemen mee naar het Waddeneiland Texel voor een coachingprogramma.

Joke Roels merkte in haar eigen psychotherapiepraktijk dat niet alleen de kinderen baat hebben bij psychotherapie als ze te maken hebben met gedragsproblemen, maar het hele gezin.

Het gezin is een puzzel en als één stukje niet meer past, dan dien je niet enkel dat stukje te herstellen maar de volledige puzzel samen te hervormen.

Time-outs

groeistof3 Om goed te kunnen werken aan de balans in gezinnen startte Joke met het concept van time-outs. Daarbij neemt ze samen met enkele begeleiders en vrijwilligers verschillende gezinnen mee naar het Waddeneiland Texel voor een 6 dagen durend coachingprogramma. “De locatie is niet onbelangrijk voor de beleving: het is een unieke ervaring aan zee voor het hele gezin tussen vogels, schapen, zeehonden, polders, bos, duinen, wad, strand en golven. Kinderen en hun ouders waaien er heerlijk uit,” legt Joke uit.

De kinderen leren tijdens zo’n time-out van Groeistof in groep omgaan met hun problemen - het gaat dan om zaken als ADHD, autismespectrumstoornis of gedragsproblemen - en ook de ouders leren heel wat praktische tips om te werken aan de harmonie in hun gezin. Ondertussen organiseerde Joke al 2 time-outs en de volgende, die tijdens de krokusvakantie zal plaatsvinden, is alvast volzet.

Online groepspraktijk

Naast haar eigen praktijk en de time-outs startte Joke vorig jaar ook met een online groepspraktijk. Deze telt intussen al 16 coaches en therapeuten. “De expertise van de coaches en therapeuten ligt in verschillende domeinen. Op die manier kunnen we een brede dienstverlening aanbieden en dit op een laagdrempelige manier: je kan therapie volgen vanuit je eigen comfortabele omgeving en hoeft dus geen rekening te houden met files of wachttijden,” legt Joke uit.

Aankoop van een woning op Texel

goreistof2 Groeistof wil verder inzetten op het concept van de time-outs. “Je ziet dat de sessies echt een impact hebben op de gezinnen, daarom is het tijd om de time-outs verder te laten groeien,” zegt Joke enthousiast. Nu huurt ze nog vakantiewoningen voor de coachingprogramma’s, maar ze is van plan om een woning aan te kopen op het Waddeneiland om er de time-outs te laten doorgaan.

Joke zal deze woning privé aankopen, maar er moeten nog enkele verbouw- en inrichtingswerken gebeuren en er is ook nood aan bureau- en spelmateriaal. Voor deze investeringen is Groeistof op zoek naar financiering. Als particulier kan je via de winwinlening mee investeren in deze onderneming die een impact heeft op gezinnen die zich in moeilijke situaties bevinden. Investeren via de winwinlening betekent niet alleen dat je een vaste rente terugkrijgt, maar ook nog eens recht hebt op een belastingkrediet op het openstaande bedrag.

Groeistof

Wil je meer weten over de activiteiten en groeiplannen van Groeistof? Je vindt alle informatie over de financieringszoektocht van de onderneming op de website van WinWinner. Je kan er ook enkele 3D-voorstellingen van de time-outwoning bekijken!

4 reacties

Hugoo
Gezinnen die in moeilijke situaties verkeren ?
Texel gaat te klein zijn, vrees ik...
29/01/20 11:15 REAGEER
Rita234
Wauw, er is goed nieuws voor mensen die hun ex-geliefde nog steeds terug willen. Toen mijn ex-geliefde met me brak, dacht ik dat ik hem nooit meer terug zou krijgen. We gingen uit elkaar 8 maanden geleden, ik hield zo veel van hem met heel mijn hart, toen praatte hij niet meer met mij gedurende die 8 maanden dat we vreemder voor onszelf werden, maar toen ik contact opnam met Dr. Sacre die een krachtige spreukster is, hielp me om wat gebeden te doen, belde mijn ex-minnaar me terug en bood zijn excuses aan dan vergeten we het verleden en beginnen we een nieuwe relatie. Nu zijn we allebei gelukkig in onze relatie, we houden van elkaar meer van alles in de wereld, allemaal dankzij Dr. Sacre voor hulp, als je hulp nodig hebt, schrijf hem dan op WhatsApp + 2349076034359 of e-mail hem sacretempleofpower@gmail.com, en hij zal je helpen ok

Rita. Uit Nederland
5/08/20 10:38 REAGEER
Glennrichard
DAT ALLEMAAL DANKZIJ DE MEEST BETROUWBARE SPELL CASTER TER WERELD. DAT KAN JE HELPEN JE VERLOREN LIEFDE BINNEN 48 UUR TERUG TE KRIJGEN (drayoolasolutionhome@gmail.com) Bedankt voor je wonder Dr. Ayoola Dit artikel is opgedragen aan Dr. Ayoola. Ik ben 9 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw en onlangs heeft ze het uitgemaakt en het deed me diep pijn toen ze me zei haar met rust te laten en dat ze niet meer van me houdt terwijl ik altijd trouw en eerlijk tegen haar was. Ik heb alle manieren geprobeerd om haar terug te krijgen door haar te kopen wat ze wil, zoals ik altijd deed en ze liet me nog steeds met een gebroken hart achter en ze heeft zelfs een nieuw vriendje dat me nog meer kapot maakte totdat een vriend van mij van waar we werken me naar stuurde deze echte spreuk Dr genaamd Ayoola. Deze man heeft mijn leven compleet veranderd. Ik volgde alles wat hij me zei te doen en mijn vrouw kwam terug en smeekte me terug. Ik was stomverbaasd dat alles precies gebeurde zoals hij me had verteld. Ik had vertrouwen in alles wat hij me vertelde en alles was waar. Ook was hij er elk moment totdat ik mijn geluk terugkreeg en hij zorgt ook voor spreuken die impotentie, kaalheid, ziekten zoals HIV/AID, Herpes, Kankerloterij E.T.C. genezen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail op {drayoolasolutionhome@gmail.com of tekst of bel +14809032128
13/03/23 09:56 REAGEER
Lerynnewest
Ik ben zo opgewonden om mijn man terug te krijgen nadat dr. Ayoola me heeft geholpen mijn man heeft het uitgemaakt en vertelde me dat het voorbij is tussen ons Ik huil helemaal niets hielp ik besloot hulp te zoeken door alle boeken te lezen over terugbrengen je ex terug is er niets gebeurd dan ga ik online op zoek naar oplossingen om mijn man zelf terug te krijgen Ik zag zoveel getuigenissen online over Dr. Ayoola over hoe hij zoveel mensen heeft geholpen om hun verbroken huwelijk en relaties te herstellen en zag ook enkele mensen getuigen over hoe deze zelfde man hen hielp om een loterij te winnen. Ik was geïnteresseerd en ik neem contact met hem op om me te helpen mijn man terug te krijgen. vandaag ben ik blij de hele wereld te kunnen vertellen dat mijn man weer bij me is en dat we gelukkig samenleven, allemaal dankzij jou Dr. Ayoola voor goed werk, neem contact met hem op als je geïnteresseerd bent om je geliefde terug te krijgen of als je een loterij wilt winnen neem contact op met dr. Ayoola via e-mail drayoolasolutionhome@gmail.com of sms of bel en WhatsApp +14809032128
19/03/23 11:42 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels