Deel via

Senioren willen niet tot in de herfst 'in hun kot' moeten blijven...

April 2020
Ik verslikte me in mijn koffie toen ik de boodschap las dat sommige 'experts' blijkbaar van mening zijn dat senioren tot de herfst, of volgens sommigen zelfs de lente, in lockdown moeten blijven. Dit volgens het motto dat wie het meest risico loopt ook het best beschermd moet worden. Lang niet alle experts zijn het met Anne-Mieke Vandamme die het idee lanceerde eens. Televisiemaker Paul Jambers (74) was zelfs formeel: "Dat ze mij dan maar in de gevangenis opsluiten!"

Het was epidemioloog Anne-Mieke Vandamme die de kat de bel aanbond door te suggereren dat 65+ers langer in lockdown moeten. “Dat je besmet geweest bent, betekent niet noodzakelijk dat je immuun bent. Wellicht zijn besmette personen voor een korte periode immuun, zoals je tegen het griepvirus ongeveer een jaar immuun bent. Maar we kunnen niet zeggen dat er geen mensen bestaan die het virus geen tweede keer kunnen krijgen. Wellicht zal het dan wel in een minder erge vorm zijn”, vertelde Vandamme aan Het Laatste Nieuws.

“Het enige alternatief is ‘flatten the curve’: de maatregelen beetje bij beetje lossen en nieuwe besmettingen toelaten, maar ervoor zorgen dat de capaciteit van onze ziekenhuizen niet overschreden wordt. De mensen die een grotere kans hebben om te sterven, moet je zo maximaal mogelijk beschermen. Voor de anderen kan je de maatregelen versoepelen. Alle inperkingen voor mensen die jonger zijn dan 65, zou je bijvoorbeeld beetje bij beetje kunnen loslaten over de volgende paar maanden. Je zou dan extra bescherming kunnen voorzien voor oudere mensen tot de herfst, wanneer er hopelijk een medicijn is, of tot de volgende lente, wanneer er hopelijk een vaccin is.”

Nuancering nodig

senioren “Het klopt dat er een samenhang is tussen leeftijd en kwetsbaarheid voor Covid-19. Maar dat risico is genuanceerd en stijgt heel gradueel. Voor ons ligt het heel moeilijk om op basis van één arbitraire leeftijdsgrens het onderscheid te maken. Je moet vooral kijken naar de mate van achterliggende aandoeningen. De combinatie met andere gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld, zoals hart- en vaatziektes, verhoogt het risico op complicaties. Iemand van 65 kan je op dat vlak niet over dezelfde kam scheren als iemand van 95”, zegt Nils Vandenweghe, directeur van de Vlaamse Ouderenraad. “Ook al zijn ze ongerust, ouderen willen niet het gevoel krijgen dat er niet naar hen geluisterd wordt en dat ze afgeschreven worden. Ze hebben het gevoel dat er op een stereotype manier naar hen wordt gekeken. Als we willen dat ze de veiligheidsmaatregelen blijven volgen, dan gaan we ze meer perspectief moeten bieden dan louter ‘blijf maar allemaal in uw kot’ tot het einde van het jaar.”

Discriminerend

“Er zijn 2,2 miljoen mensen die ouder zijn dan 65 in ons land. Een belangrijk deel van de bevolking die gaat men dus achteruit stellen, zogenaamd ter bescherming van maar eigenlijk ten voordele van het winstprincipe van de economie”, klinkt het bij Johan Velghe, algemeen voorzitter van de Vlaamse Actieve Senioren. “Ik ben er geen voorstander van, want het is een discriminerende maatregel. We weten dat ouderen wat last hebben van problemen rond vereenzaming. Ze hebben het moeilijker om de maatregelen te verwerken. Als ze dan ook nog in een hoek geduwd worden, is het heel twijfelachtig. Er is niet eens overleg gepleegd met de ouderverenigingen.”

Paul Jambers: "Dat ze mij dan maar in de gevangenis opsluiten!"

paul_jambers3 De suggestie dat 65+ers misschien langer in lockdown zullen moeten kan bij televisiemaker Paul Jambers op weinig begrip rekenen. Hij noemt het niet alleen een fout signaal maar zelfs een fascistische maatregel die onwetenschappelijk en ondemocratisch is.

De politie moet als het zover komt maar voor zijn deur komen staan om hem tegen te houden. "Ze zullen mij in de gevangenis moeten steken, want ik zal burgerlijk ongehoorzaam zijn" klinkt het stoer bij Jambers. De televisiemaker wijst er op dat het perfect mogelijk is om gezond ouder te worden en rekent zichzelf nog tot de actieve bevolking, ook al is hij al negen jaar met pensioen.

Auteur: Stefaan Van Laere

123 reacties

Tomcat44
Dat ze experts (?) zoals Anne-Mieke Vandamme maar tot de volgende lente in een isolatiecel steken. Misschien kan ze zich ook aansluiten bij de groep die besloot de rusthuizen te laat te helpen met richtlijnen. Maar ja, volgens Maggie was het in februari paniekzaaierij voor maar een griepje. Het aantal sterfgevallen in de WZC komt ten goede aan de staatskas want er moeten minder pensioenen uitbetaald worden.
27/04/20 11:56 REAGEER
annyvl
plus belastingen EN erfenisrechten ! ware diefstal !
27/04/20 18:35 REAGEER
Ha je weet het, dieven zijn het :-(
28/04/20 01:28 REAGEER
Die zottin moet dringend geinterneerd worden, discriminatie op grond van leeftijd, wij hebben heel ons leven gewerkt en afgedragen om deze TRUT kansen te geven, en nu wil ze ons opsluiten. Weg ermee ASAP, nu ben ik pissig zie .
28/04/20 01:28 REAGEER
aronjaco
Ja , die vrouw expert bewijst dat zij op een bepaald vlak wel eens heel slim kan zijn, haar specialiteit , maar dat zij het contact met de werkelijke wereld in haar laboratoria heeft verloren. Slim , dat weet ik nog zo niet , aangezien dat zij enkel afgaat op haar analyse zonder een synthese te maken. Misschien ziet zij in dat hert Hegeliaanse denken haar nog niet heeft ovetrtuigd.
28/04/20 17:11 REAGEER
Loprakso
Haar voornaam Anne-Mieke zegt genoeg over het milieu waarin zij oproeide.
Van die soort die alles expliciet wil vervlaamsen.
ik hoef niet meer te zeggen.
3/05/20 18:43 REAGEER
Loprakso
Google haar foto en haar extremisme druipt er zo van af.
Haar enige bedoeling is eens in de picture te komen en al haar venijn uit te spuien. Er is geen wetenschappelijke ondergrond mee gemoeid.
We hoeven ons niet ongerust te maken, dat hersenspinsel komt uit een primaire, onderontwikkelde geest die met de realiteit geen voeling heeft.
3/05/20 18:59 REAGEER
Papacharlie
Dit is werkelijk ongehoord. In welk land leven wij eigenlijk ? Dictatuur ? Politiestaat ? Heksenjacht ? Ik ben bijna 80 jaar, en ben het volledig eens met de uitspraak van Paul Jambers. Wet of geen wet op mij moeten ze dan echt niet rekenen en zal gewoon doen zoals alle anderen zullen doen. ik voel mij nu al als een echte crimineel in een gevangenis.
27/04/20 12:21 REAGEER
Louike
Paul Jambers heeft overschot van gelijk en ook ik zal hem dan volgen. Ik ben nochtans 81 jaar en toch voel ik mij 50, enkel de onderste ledematen zijn niet meer 100 %, maar daar kan men nieuwe stukken inzetten. Voor de rest ben ik een uiterst actief persoon, uitermate geinteresseerd in alle activiteiten, reeds 20 jaar vrijwilliger in twee Dienstencentra als manusje van alles. Men houdt mij dus niet gedurende maanden in mijn kot.We doen dit nu reeds drie maanden, maar veel langer houd ik het niet meer uit.Laat ons een opstand plegen van de "ouderlingen" tegen de dictatuur van de wetenschappers.
27/04/20 16:33 REAGEER
eddyelyn
laat ons ( de ouderen ) met een honderdtal of meer met ons valies aan de deuren van de gevangenissen staan en vragen om opgesloten te worden. Die madam Vandamme wil ons gewoon in een kooi opsluiten - de sleutel weggooien … en zie zo, het probleem van de vergrijzing opgelost .
27/04/20 17:55 REAGEER
Niet zo 'n slecht idee, daar heb je nog meer ruimte, en op kosten van de staat !!!!
28/04/20 01:34 REAGEER
erivis
100% mee eens , het is nu de moment om die opstand te organiseren , het is 5 voor 12 , we mogen niet bij de pakken blijven zitten , maar we moeten NU onze akties goed voorbereiden , voor het te laat is !!!
27/04/20 21:27 REAGEER
Laten jullie mij weten wanneer, ik doe mee !
28/04/20 01:35 REAGEER
Volledig met u eens Louike, we gaan ons niet laten kisten door z'n waanzinnige trut.
28/04/20 01:32 REAGEER
epicurio
Paul Jambers heeft overschot v
1/05/20 18:38 REAGEER
HUBANNA
Op mij moeten zij dan ook niet meer rekenen, want dan ga ik gewoon winkelen zonder masker en laat mij gelden als 65+ die dan niet in de wachtrij hoeft te staan zoals nu bij vele winkels behalve de Carrefour filialen.
27/04/20 18:36 REAGEER
Groot gelijk, dat ze hun maskers steken waar de zon nooit schijnt. Ik volg de regels, nu komen ze mijn strot uit, ik zou willen rebeleren..
28/04/20 01:37 REAGEER
erivis
100% mee eens , deze discriminatie mogen we écht nooit aanvaarden ; we moeten reageren !!!
27/04/20 21:24 REAGEER
Wanneer gaan we beginnen ?? Ben meer en meer strijdlustig aan het worden.
28/04/20 01:39 REAGEER
Dictatuur, politiestaat, nog zacht gezegd....ze wil ons kapot . Ik hou niet van Jambers, maar nu is hij mijn beste vriend, volledig eens met Paul
28/04/20 01:30 REAGEER
Sapientia
De Hong Kong griep epidemie van 1968-1969 heeft ongeveer 10.000 doden in België veroorzaakt (1 miljoen in de hele wereld). Niemand weet hiervan nog iets …. Het land werd toen niet platgelegd, er was helemaal geen lock-down, geen domme politie maatregelen, geen honderden experten die mekaar tegenspreken, geen aarzelende regering(en), enz. Integendeel, je kon op straat zelfs door studenten in de geneeskunde gevaccineerd worden. Wel was men toen zojuist op de maan geland, was er "mei 68" geweest, was er een Vietnam oorlog bezig. De media hadden dus wat anders te vertellen ("Some of them want to use you, some of them want to be abused …." cfr. "Sweet dreams" van Eurythmics )
Kortom, laat ons heel die heisa van vandaag zo rap mogelijk stopzetten en terug normaal doen.
27/04/20 12:48 REAGEER
Fietserke_Lippelo
dat is een waarheid als een koe !
27/04/20 14:39 REAGEER
JUIST
28/04/20 01:40 REAGEER
degroopa
Volkomen gelijk.Het sterftepercentage is ongeveer 0,1 a 0,2%.Waarvan het grootste deel obese oudere mensen met onderliggende kwalen.Vlg een Amerikaans onderzoek zou trouwens 80% van de bevolking niet vatbaar zijn voor het virus.Dat is bij griep trouwens ook zo.Dat zou ook de lage besmettingsgraad verklaren.Er zijn ook nauwelijks meer doden dan in het griepseizoen 2018.Het is een echte massahysterie geworden die niet meer rationeel te verklaren is.En al de virologen en andere -logen weten er helemaal niets van.Hun 'wiskundige' modellen zijn op drijfzand gebaseerd.En er komt uit wat men erin steekt...
27/04/20 20:54 REAGEER
erivis
waarom denk je dat ze hen viroLOGEN noemen ?
omdat ze voortdurend LOGEN natuurlijk
27/04/20 21:30 REAGEER
Eindelijk eens 'n vrolijke noot, die virologen kunnen mijn rug op, draaien als de windhaan op de kerktoren, vandaag dit , morgen iets anders, weten ze het zelf nog????
28/04/20 01:43 REAGEER
Zo denk ik nu ook zie
28/04/20 01:41 REAGEER
ASAP
28/04/20 01:39 REAGEER
luwo
Dat zou inderdaad een zeer discriminerende maatregel zijn. Moest spontaan denken aan de film "Soylent Green". Heel wat "jonge" 65+ hebben nog ouders die thuis of in een verzorgingstehuis wonen. Mogen we die dan niet meer zien? Veronderstel dat indien men deze maatregel zou nemen we massaal op straat zullen komen zoals we dat gedaan hebben begin 1968 met Leuven vlaams
27/04/20 13:33 REAGEER
erivis
dat vind ik ook , we hebben toch ervaring zat voor wat betreft betogen ;
we moeten ze in Brussel NU al duidelijk maken dat we dat zeker NOOIT zullen aanvaarden dat wij langer in ons kot zullen blijven dan de anderen , onder het mom dat het voor ons bestwil is zeker , ik zal wal voor mij zelf bepalen wat best is voor mij , en niet een snotneus die mijn kleinzoon of kleindochter zou kunnen zijn , die ik een verse pamper heb aangedaan , die ik heb leren lezen en schrijven , die ik heb helpen binnenleiden in de harde volwassen wereld , en nu bestoken ze ons hiermee , nee enough is enough !!!
27/04/20 21:34 REAGEER
Waarheid ten top , ik wil ook zelf beslissen wat goed voor me is
28/04/20 01:49 REAGEER
Soylent green, die film heeft toen veel indruk op mij gemaakt. Nog even en het is geen Syfy meer. :-( maar realiteit volgens die virologen, zouden beter in hun labo naar 'n vaccin zoeken, daar worden ze toch voor betaalt niet ?
28/04/20 01:48 REAGEER
johanvanbrandt
Was dat niet in 67? Mijn geheugen, hé...
29/04/20 09:36 REAGEER
Ortho
Ik zou graag beter nieuws plaatsen, maar wat zich nu voordoet is een reeds lang geplande en goed voorbereide wereldwijde omwenteling door machtige "onzichtbare" instituties als Rotschild's, Bilderberg, W.H.O., GAVID , V.N., Big Pharma, Bill en Melinda Gates, politici, banken e.a. om door middel van "Angst" en het creëren of lanceren van een griepvirus (dat geprepareerd werd) hun New World Order op poten te zetten. Op 18 oktober vorig jaar kwamen de rijksten ter wereld weer samen in Davos (World Economic Forum) waar alle voorbereidingen uiteen werden gedaan "for a severe pandemic". Enkele maanden later was de pandemie er. Lees op ID-2020 wat men van plan is te doen met de wereldbevolking. Lees op internet "scenarios for the future of technology and international development" van de Rockefeller Foundation. Lees op internet : Coronavirus Made America's Biggest Banks Even Bigger. Of "American billionaires have gotten $280billion richer since the start of the Covid 19 pandemic (alles te vinden op internet). De Lockdown is volgens een recent gepubliceerd rapport in London voorzien voor 18 maanden met tussenpozen van "versoepeling", want het "virus" zal telkens weer opdagen. Dan volgt de sublieme oplossing : het vaccin ! En wat hiervan de gevolgen zullen zijn is voorlopig koffiedik kijken. Een in te planten "chip" ? Een "tatoeage" ? We zullen zien.
Jarenlang hebben onze medische tijdschriften en artsen er ons op gewezen dat onze voeding te weinig vitaminen en mineralen bevat zodat ons "immuunsysteem" danig verzwakt is. Een jaarlijkse griepprik draagt ook niet bij aan 'n sterk immuunsysteem. Momenteel willen al die virologen, experten, specialisten niets meer horen van extra vitaminen. Thans verkondigen ze dat een gezonde voeding voldoende Vit. C, Vit. D3 etc. bevat (merkwaardig toch ?) Volgens hen heeft het geen zin om extra vitaminen te nemen ter versterking van jouw immuunsysteem.
Met mijn ortho-moleculaire achtergrond probeer ik 1-0 voor te staan
op de impact van een uitdaging of bedreiging, zodat mijn weerstand
het winnende doelpunt kan maken....
Vanuit die visie gaat het over het normaal functioneren van ons
immuunsysteem, "de natuurlijke weerstand" niet meer en niet minder.
Het is een absoluut basaal onderdeel van onze biologie, waar momenteel
alle specialisten en media aan voorbij gaan. Integendeel, zij kleven aan
hun "evidence-based" vaccin. Dus, lieve lezer, verzorg je zelf extra met voedingsstoffen
die bijdragen aan een normale functie van jouw immuunsysteem, zoals Vitamine C, Vitamine D3, Zink, Selenium, Astragalus en Quercetine. Ook al leven wij in een Westerse samenleving is het helemaal niet vanzelfsprekend dat we allemaal verzorgd zijn met deze "essentiële nutriënten"
Hou je gezond hierdoor en safe en vergeet vooral niet .... te bewegen, want
"in dat kot blijven" is echt ongezond.
Hou je fysiek en vooral je mentaal immuunsysteem (dus geen ANGST meer) op punt.
En zet je in (zoals Geert Hoste vandaag schrijft in Knack) voor het behoud van onze rechten en vrijheden via onze democratie, niet voor de "virocratie".


27/04/20 14:00 REAGEER
josvva
Zit inderdaad veel meer achter. Het virus was te snel en op hetzelfde moment wereldwijd aanwezig. Dit is bij een natuurlijke verspreiding onmogelijk.
27/04/20 18:41 REAGEER
Ortho
Correct. Dan geef ik hierbij 'n link om de documentaire te bekijken "wat achter Covid-19 zit. Buitengewoon interessant, met nederlandse onderschriften.
https://ejbron.wordpress.com/2020/04/26/video-documentaire-over-de-agenda-achter-covid-19-nl-ondertiteld/
27/04/20 19:02 REAGEER
Ortho
of, deze link : documentaire : "We're living in 12 monkeys" :
https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/corona-kwestie/de-covid-19-agenda-living-in-12-monkeys/
27/04/20 19:15 REAGEER
Ortho
Maar er is ook GOED NIEUWS : het aantal mensen die NIET overleden zijn aan Covid virus :
België : 99,944%
Spanje : 99,956%
Italië : 99,957%
Frankrijk : 99,956%
U.K. : 99,972%
NL : 99,957%
Zweden : 99,980%
27/04/20 21:51 REAGEER
Lijkt me interessant om te lezen, bedankt voor de tip :-)
28/04/20 01:58 REAGEER
Hop, zoals ik dacht bij het begin , ben dus niet alleen
28/04/20 01:56 REAGEER
Dit kon niet beter verwoord worden ! Nieuwe wereldorde, had ik het niet gedacht dat het zoiets ging zijn. Dacht van bij begin, niet normaal, er schuilt iets anders achter.....Bedankt voor uw post, hopelijk gaan er ogen open
28/04/20 01:55 REAGEER
minou-
kort en bondig, ik ga mee met jambers naar de gevangenis !!!!!!!!!!!!!!!!!!
27/04/20 14:19 REAGEER
erivis
en ik ook , zoveel mogelijk delen !!!!
27/04/20 21:37 REAGEER
DOEN ! Samen sterk
28/04/20 02:00 REAGEER
Silvy
jij bent een vrouw naar mijn hart,gedacht,ik doe mee met de strijd,wij zijn vrije mensen
met levenservaring die zich niet laten doen,wij hebben al zoveel moeten doorzetten om er nu te staan...
29/04/20 10:56 REAGEER
Hoe vroeger, hoe liever
28/04/20 01:59 REAGEER
g1i3n3a72
Ik ook gratis kost en inwoon????????????????????????
2/05/20 12:31 REAGEER
kletskop1
Ik ga mee,maar is er plaats genoeg?
Wat met de huidige gevangenen, misschien mag ik cipier zijn.
groetjes
27/04/20 15:48 REAGEER
kletskop1
dit bericht is van bertje
27/04/20 15:49 REAGEER
Tof
28/04/20 02:01 REAGEER
Marc2990
Ik vind dat iedereen zijn risico op besmetting mag kiezen en er desnoods aan dood gaan. Maar als de ouderen er zo te keer blijven gaan tegen confinement, dan denkt de overheid dat iedereen zo denkt. Dan is het maar 1 stap verwijderd van het niet meer voorzien van faciliteiten voor zij die vinden dat ze wel kwetsbaar zijn. Ik zelf weet dat ik tot die groep behoor en bereid mij al voor tot ophokken tot men een vaccin heeft gevonden. Maar als ik zie hoe er hier in Borgerhout met de pet wordt gegooid naar social distancing, dan houd ik mijn hart vast. Iedereen vliegt iedereen om de nek. Het lijkt wel een glorieus lentefeest, terwijl onze statistieken mee tot de slechtste ter wereld behoren.
Doe maar voort, de rekening wordt wel gepresenteerd.
27/04/20 16:24 REAGEER
luche
Misschien laat men de ouderen( waartoe ik zelf behoor) zelf kiezen wat ze willen doen of laten om een coronabesmetting te voorkomen.Ik kies er in elk geval voor om mezelf zo goed mogelijk te blijven beschermen .Zij die dan zogezegd liever naar de gevangenis gaan, gaan wellicht eerder naar het kerkhof ! Dat ze dan toch minstens de verantwoordelijkheid nemen om geen andere mensen te besmetten! Het is nu zo dat 93% van de mensen die overlijden aan corona ouder zijn dan 65 jaar.Is het dan niet normaal dat vooral die generatie extra haar best zou doen om zichzelf en de maatschappij te beschermen.Intussen kan de jongere generatie weer stilaan aan het werk, de economie weer op gang brengen en mee helpen zorgen voor een rustige oude dag voor ons allemaal
27/04/20 21:32 REAGEER
Wablief ? Het zijn juist wij de ouderen die oppassen, en wij zouden moeten gestraft worden ??? De jeugd lapt de regels aan hun laars, door hen blijft het IN UW KOT duren
28/04/20 02:13 REAGEER
Rodger1
Gelijk heb je Nicole en ik wil nog iets kwijt waar nog niet over gesproken werd.... Als er een Vaccin gevonden wordt dan hoop ook dat wij ouderen als EERSTE deze vaccin toegediend krijgen en niet de onkwetsbare jeugd enz..
Maar ik zie het al gebeuren daar in Brussel, eerst papa en dan papa's kindjes, je kan het zelf wel invullen zeker.
We mogen ons niet laten doen!!!
28/04/20 12:10 REAGEER
Borgerhout !!!! Ik woon in nieuw Borgerhout (extra muros) Wat ik hier zie op de lei, kan tellen !! Geld blijkbaar niet voor hen, zo blijft die lockdown duren
28/04/20 02:04 REAGEER
Wimbert
We kunnen dan misschien collectief euthanasie aanvragen, of massaal emigreren naar een land met meer vrijheid en respect!
27/04/20 16:46 REAGEER
Zou nu toch liever in Zweden wonen
28/04/20 02:14 REAGEER
futtel
Even logisch nadenken, wie is die dame et welke autoriteit kan een regering zo een maatregel nemen? Als ze dit doen kom ik op straat betogen......dat is ondemocratisch.
Jong ben ik niet , geboren 1939 dus reken maar uit, maar ik ben uit spanje teruggekeerd samen met mijn vriendin ( 79 ) jaar, hebben 2000 km gereden in één trek net zoals verleden jaar. We waren net niet vermoeid bij aankomst. Verleden jaar i maand rondgetoerd met huurauto in Griekenland; Versleten? vergeet het maar .Schandalig dat zulk idee geopperd wordt, desnoods gaan we naar Straatsburg, allen te samen.........
27/04/20 17:15 REAGEER
erivis
zeker weten !!!
27/04/20 21:39 REAGEER
Mss geen slecht idee...
28/04/20 02:15 REAGEER
muizeke
Met Paul Jambers mening over een verlengde lockdown voor 65+ ben ik het volledig eens. Steeds bereid om een gevangeniscel met hem te delen.
Deze nazistische maatregel is totaal misplaatst.
Niet vergeten dat een aantal politici deze leeftijdsgrens ook reeds overschreden hebben! Zijn zij akkoord om mee op de trein te stappen naar een verdelginskamp? Opgeruimd staat netjes.
Shame on you.
27/04/20 17:24 REAGEER
Le bruit des bottes, komen steeds dichterbij, eerst de ouderen..
28/04/20 02:16 REAGEER
epicurio
Paul Jambers heeft overschot van gelijk. Als ze Dutroux voorwaardelijk willen vrijlaten, kunnen we in zijn cel, met luxebehandeling, gaan logeren op kosten van de Belgische Staat.
1/05/20 18:44 REAGEER
madima
ben zelf 66 . begrijpen wie het begrijpen kan . eenerzijds zecht de regering dat wij als Belgen zouden moeten werken tot 67 jaar , dan komt men te vertellen dat wij 65+ niet meer zouden mogen buiten komen . Voor mijn part kunnen ze oprotten . Ik ben gezond en regelmatig geschekt door de huisarts , heb vele vrienden in Oostenrijk , een land waar men ook alles goed nakijkt . wel , op het ogenblik dat de grenzen weer opengaan ben Ik weg . Ben het zo een beetje zat hier in dit land . Dan is het zus , en dan is het zo . als je het een beetje volgt ,is er weer een politiek spelletje aan de gang . Dan willen de vlamingen dit maar de walen weer niet en zovoort . ben dit alles sronte beu .
27/04/20 17:38 REAGEER
Wie nog weg kan, doen, die dictatuur hier hangt mijn strot uit
28/04/20 02:18 REAGEER
Wimbert
Blijven dan ook in hun kot: alle 65+ politici (Europees, federaal, regionaal, provinciaal, lokaal, ...)?
Blijven dan ook in hun kot: alle 65+ waaronder ook vele politici, Officers of Industries, Voorzitters, Directiefuncties in hogere regionen ... zoals de vele mandaten (met zitpenningen) in Raden van Bestuur allerhande, Commissies, ... ? Genre: Nationale Bank, AB-Inbev, Sofina, GBL, V.R.T., KBC, Ageas, .... en vele anderen.
Blijven dan volgende namen vanaf dan ook in hun kot: Guy Verhofstadt (1953), Geert Bourgeois (1951), Karel De Gucht (1954), Johan Sauwens (1951), Marleen Vanderpoorten (1954), Louis Tobback (1938), Patrick Dewael (1955), Elio Di Rupo (1951), Steve Davignon (1932), Luc Van Den Brande (1945), Léopold Lippens (1941), ... en vele, vele anderen.
27/04/20 17:38 REAGEER
annyvl
en die oude koningen niet vergeten ! blijf in uw kot !!
27/04/20 18:42 REAGEER
Die vaart op haar luxe yacht, door ons gesponserd , samen met den berre :-)
28/04/20 02:22 REAGEER
Och Wimbert, zij zij boven ons verheven, mogen alles , waar zijn hun maskers ? Deze en de regels zijn alleen voor het plebs
28/04/20 02:20 REAGEER
gerdajanssens
Ik heb mij altijd perfect gehouden aan de maatregelen die genomen werden.
Maar de senioren uitsluiten van verdere versoepeling vind ik wel een brug te ver.
Beter dan allemaal de gevangenis in te gaan is misschien allen naar Brussel gaan om te betogen.
Met een beetje geluk krijgen we van de NMBS een gratis rit aangeboden.
Groetjes aan allen
Gerda
27/04/20 17:40 REAGEER
eddyelyn
ik ga mee !
27/04/20 18:00 REAGEER
Mag ik met jullie mee
28/04/20 02:23 REAGEER
Silvy
ik ook !
sylvi
29/04/20 10:57 REAGEER
Zoals ik, en dit is nu ons dank, schande
28/04/20 02:23 REAGEER
socrates
Ik begrijp dat een grote groep senioren verontwaardigd is over de ongelukkige uitspraak van dat Anne-Mieke Vandamme. Ik kan ook begrip opbrengen voor dat vrouwtje, zij is immers ook een expert maar de lange schaduwen van ene Van Ranst en ene Van Gucht, beletten haar om in de schijnwerpers te staan. Zij is dan maar hard gaan roepen vanuit haar "obejectieve" want wetenschappelijke visie op de corona-regels voor 65+. Al heel gauw kreeg ze haar boomerang terug inhet gezicht en haastte zij zich om haar uitspraken te nuanceren en te verzachten. Haar poging om in het zonnetje te staan werd echter gauw belet, ze werd door de "grote" experts haast meteen al tegengesproken. Wat Vandamme graag bekend maakte is dus eigenlijk een marginaal feitje in het geheel van echt of fake news rond de grote crisis van 2020. Wij senioren, als statistisch meest kwetsbaren, kunnen enkel hopen dat we gevrijwaard blijven, meer kan men tegen een onzichtbare vijand toch niet doen, maar dus veel van wat politici en experts verkondigen met het nodige korreltje zout nemen. Veralgemening en discriminatie zijn eigen aan een toestand van herikracht zoals die nu heerst.
27/04/20 17:41 REAGEER
van ranst, geen hoofdletter waard, allures van 'n rockster, begint meer en meer naast zijn schoenen te lopen. Blijf in je lab, zoek naar vaccin, in plaats van de TEVE schermen te teisteren, kan die kop niet meer zien. Krijg er nachtmerries van
28/04/20 02:29 REAGEER
Tontonflingueur
Het is inderdaad van de pot gerukt om axiomatisch te gaan redeneren dat ENKEL een leeftijd (65+) synoniem staat voor grotere kwetsbaarheid. Aan de andere kant gruw ik van Amerikaanse toestanden waarbij conservatieve ultra's en andere "minus habensen (=individuen met maar 1 hersencellen)" de boel gaan saboteren onder de mom van mijn vrijheid is een heilig huisje. We moeten vooral ons gezond boerenverstand blijven gebruiken.
Én dat de experts met profileringsdrang, de media en andere sociale-media-idioten er maar van uitgaan dat niet iedereen dagelijks moet overstelpt worden met raad, tips en toestanden genre "het wijzende vingertje". Niet bij iedereen staat op het voorhoofd "minderbegaafd" getatoeëerd. De meerderheid van de mensen (die mediatiek niet zó interessant zijn, wegens te laag sensatiecoefficiënt) kunnen nog voor zichzelf uitmaken hoe ze op een gezonde, aanvaardbare én verantwoorde manier moeten omgaan met de crisis en hun vrijheid. Ik kan alleen maar hopen dat we zo snel en veilig mogelijk onze kleinkinderen mogen zien, spreken en... The rest is silence! ????????
27/04/20 18:01 REAGEER
Cyper
Wat een ongelooflijke bende aanstellers en klagers zijn jullie. Deze regels zijn opgesteld om ons in leven te houden, niet om ons te pesten. Is dat nu zo moeilijk om te begrijpen? Jullie lijken wel kleine kinderen, die beginnen te janken omdat ze voor hun eigen bestwil niet met lucifers mogen spelen. Allemaal bleiters, Jambers op kop.
27/04/20 18:19 REAGEER
Sapientia
Met dergelijke ja-knikkers die om het even wat slikken zonder een ogenblik na te denken is iedere democratie ten dode opgeschreven.
27/04/20 20:42 REAGEER
erivis
ik zal zelf wel bepalen wat best is voor mij , ik durf gerust een berekend risicootje te nemen ;
onder het "mom" van wij doen het voor uw bestwil leggen ze ons regels op die we absoluut niet willen , onder het "mom" van solidariteit dwingen ze ons in een dwangbuis waar we nooit meer uitgeraken ;
maar als er iemand van een ander gedacht is laat hem maar doen op "vrijwillige" basis dan en laat de ander gezinden gerust !!!
27/04/20 21:47 REAGEER
Prima
28/04/20 02:41 REAGEER
Blabla bla.....ieder zijn gedacht
28/04/20 02:40 REAGEER
Anie
Voor al die schreeuwers die weigeren de lockdownvoorschriften strikt na te leven, hoop ik dat ze dan ook elke medische hulp zullen weigeren als het virus hen te pakken heeft.
1/05/20 16:12 REAGEER
MikMiichel
Werken tot aan 67 jaar en thuisblijven indien >65 jaar???? Helemaal van de pot gerukt.
27/04/20 18:38 REAGEER
Wat wil je, zijn niet slimmer , kletsen maar uit hun nek
28/04/20 02:43 REAGEER
davang
Ben het voor het merendeel eens met de geplaatste reactie's. maar ik stoor me ergerlijk aan de uitspraak van een minister "blijf in uw kot"...op een manier die men zelfs niet meer gebruikt tegen een hond, neerkijkend van uit de hoogte op anderen, je voelde zo aan dat we met z'n allen minderwaardige onderdanen zijn...
Velen hebben 30-40 jaar en meer gewerkt om een huis te hebben, en dan nog meestal zonder of met een kleine tuin, zeker geen zwembad...dan is het een schandalige manier om zo mensen te behandelen, ben er volledig mee eens dat die "blijf in uw kot" boodschap wel begrijpend was overgekomen, maar zit maar eens in een appartement of klein rijhuisje...elke dag die vernederende boodschap te moeten horen...zelfs maakte men er liedjes op...in triest !!!
27/04/20 19:35 REAGEER
Blijf in uw kot, op mijn gsm staat STAY HOME van Proximus , zelfs mijn provider is beleefder dan den blokpaté
28/04/20 02:37 REAGEER
patsam
Patrick Sambaer (9031 - drongen)
Tav. Mevr. Anne-Mieke Vandamme, in de hoop dat zoveel mogelijk 65 plussers dit willen lezen en delen !
Mevr. Vandamme haar motto is : "wie het meest risico loopt moet ook het best beschermd worden"
Volgens haar vind ze eveneens, zoals enkele gelijkdenkende idioten, dat het enige alternatief is :
" flatten the curve". Dus iedereen tot 65 jaar stilaan meerdere zaken toestaan, en alles daarboven
" opsluiten" wat zij durft te noemen "beschermen" . Waarom durf je niet te noemen Mevr. Vandamme, "LAAT ZE MAAR CREPEREN ! " Dit is veel meer dan discrimineren, neen, dit is
MISDADIG !
Mevr? je kent misschien niet de betekenis van het woord "vereenzaming" die volgens jou betekend "opsluiting ter bescherming" !! Het woord "economie" is ook niet begrijpbaar voor jou,
terwijl je zelfs met je (volgens mij beperkte) verstand zou moeten weten dat de verbruikerseconomie voor +/- 70% gedragen word door senioren !
Schaam je voor je uitingen en je gedachtengoed !
Graag wil ik met jou en je aanhangers zelfs op een vredige en respectvolle manier van beider
zijden in discusie gaan, maar ik denk dat je dat niet aandurft ?
E -mailadres beschikbaar bij "SeniorenNet".
27/04/20 21:12 REAGEER
Goed gezegd
28/04/20 02:34 REAGEER
mdgraaf
Volledig eens met Paul Jambers, zet mij dan ook maar in het prison. Ik ben 62 jaar sport in normale tijden alle dagen en ik denk dat mijn gezondheid en conditie beter is dan de gemiddelde 20 jarige. De tijd dat je op 50 jaar versleten was is 100 jaar geleden.
27/04/20 21:22 REAGEER
Vele 60 +sers zijn fitter dan sommige jeugd vergroeid met hun smartphone
28/04/20 02:39 REAGEER
Kireluhnav
aan Prof. Anne Mieke,
U steekt tot nader order alle gezonde +65-ers in een keurslijf, u baserend op statische en ander manipuleerbare gegevens. Laat mij toe u een geheimpje toe te vertrouwen: ik heb mij een tiental jaar terug laten inenten tegen de klassieke griep. Wel, de periode die daarop volgde, zeker 2 maand, ben ik nog nooit zo ziek geweest van het virus dat toen rondwaarde. Ik raad u aan dat u zichzelf laat vaccineren tegen "ambetantenarisme".
27/04/20 21:45 REAGEER
woww, eat that pseudo prof
28/04/20 02:44 REAGEER
Rach
En zo blijft de geschiedenis zich herhalen. Telkens weer worden minderheden en of zwakkeren geviseerd en op allerlei manieren geneutraliseerd en uitgeroeid. Ik ben 54 en kaart al meer dan 10 jaar de erbarmelijke situaties in de WZC's aan. Dit door wat ik zag bij iemand die ik lang verzorgde en daarna bij mijn moeder. Helaas konden wij niet langer voor haar zorgen wegens dementie en Alzheimer, hoewel we het zo lang mogelijk gedaan hebben. Die situatie in de WZC's is schrijnend en komt nu aan het licht. Wat mij verder in onze maatschappij zo stoort, is dat je volledig afgeschreven wordt eens je wat ouder wordt. Er zijn geen maatstaven. De ene mens is de andere niet. Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken. Jong of oud. Er zijn zowel jongeren als ouderen die alle maatregelen aan hun laars lappen. Iedereen moet nu zoveel mogelijk in zijn kot blijven. Dat is de enige manier. En ja, er zal nog een golf komen die weer veel van ons zal eisen. Maar wat ik niet begrijp is dat mensen daar zo moeilijk over doen. Gebruik die tijd om tot bezinning te komen, om terug het essentiële te ontdekken. Is onze gekende levenswijze dan zo goed? Veel contacten, uitgaan, uit eten gaan... maar ondertussen wel elk met zijn eigen smartphone bezig zonder een woord met de anderen te wisselen? En vooral zou onze maatschappij moeten stoppen met het discrimineren van bepaalde groepen qua etniciteit, leeftijd, gender, fysieke of mentale beperkingen,... We zijn allemaal mensen met gevoelens en dromen.
27/04/20 23:05 REAGEER
Om even bij stil te staan..
28/04/20 02:46 REAGEER
luvaney
De meeste reacties die ik lees lijken wel te komen van hysterische angsthazen, zelfverklaarde betweters of liefhebbers van fake news.
Virologen stellen vast, en je hoeft daarvoor niet eens virologe te zijn, de statistieken nalezen volstaat, dat een bepaalde groep uit de bevolking bijzonder kwetsbaar is voor het virus. Om deze bevolkingsgroep te beschermen doet zij een voorstel, louter wetenschappelijk gefundeerd en vanuit virologisch standpunt heel logisch. Haar formulering komt hard aan, zeker bij de geviseerde bevolkingsgroep, die dan ook moord en brand schreeuwt.
Er zijn echter andere instanties die over de maatregel zullen beslissen en gelukkig zijn we zover nog niet.Laten we dus niet meedoen aan paniekzaaierij en zo rustig mogelijk afwachten.
Zorg goed voor jezelf en je naasten.
27/04/20 23:24 REAGEER
Het gaat er niet om angsthazen, wel dat ze ons willen beknotten in ons doen en laten. We kunnen nog voor ons zelf beslissen, we zijn niet allemaal achterlijk. Wat wel moet, is voorzichtig zijn
28/04/20 02:50 REAGEER
Ortho
Deze artsen eisen een terugkeer naar normaal, omdat "lockdown" ons immuunsysteem verzwakt. Zie artikel : https://www.xandernieuws.net/algemeen/deze-artsen-eisen-terugkeer-naar-normaal-omdat-lockdown-ons-immuunsysteem-verzwakt/
28/04/20 08:05 REAGEER
Ortho
De anderhalvemetersamenleving leidt tot faillissementen, depressies, zelfmoorden, eenzaamheid, gezondheidsklachten. Bescherm de zwakkeren, maar sluit geen gezonde mensen op. Zo start een petitie in Nederland gericht aan de tweede kamer. De motivatie :
Wij
Alle burgers van Nederland die slachtoffer zijn van de mensenrechten schendingen van de lockdown!



constateren
Dat dit kabinet:

verkeerde informatie over COVID19 geeft,

mensenrechten schendt door gezonde mensen zoveel mogelijk thuis te houden en te isoleren,

de economie vernietigt door mensen te verbieden te werken in onder andere de horeca met vele faillissementen en armoede als gevolg,

het recht op onderwijs schendt,

de (geestelijke) gezondheid schendt door mensen te verbieden dierbaren te bezoeken,

vele grondrechten en vrijheden schendt.



en verzoeken
de lockdown onmiddellijk te stoppen door alle maatregelen op te heffen,

de kwetsbare en ouderen te beschermen,

alleen zieke mensen te isoleren, en de gezonde mensen gewoon weer hun leven op te laten pakken,

de burgers te vrijwaren van de lockdown die leidt tot gezondheidsklachten, faillissementen, depressies en zelfmoorden!

De schending van grondrechten en mensenrechten onmiddellijk te stoppen en mensen de vrijheden terug te geven.
28/04/20 08:12 REAGEER
Lees Midas Deckers.
28/04/20 12:11 REAGEER
Ortho
Midas Dekkers is 'n bioloog en brengt voor zijn vakgebied een plausibele verklaring. Andere mensen als Bill Gates hebben ook oplossingen bedacht en ik vrees dat "de pil" van Midas Dekkers het niet zal halen. Hier een google-vertaling van een zo pas gelezen artikel rond Bill en Melinda Gates : Moet miljardair Bill Gates inspraak hebben in wat er in uw lichaam of het lichaam van uw kinderen terechtkomt? Het lijkt er zeker op dat dat zijn einddoel is geweest sinds hij begon te vertellen dat hij nieuwe vaccins wilde uitvinden als onderdeel van zijn streven naar populatiecontrole.

In de nasleep van de COVID-19-pandemie vragen veel sceptische consumenten zich nu af of het SARS-CoV-2-virus eigenlijk een "zegen" is voor Bill Gates en zijn trawanten. Er is zelfs een duidelijk papieren spoor dat Gates verbindt met onderzoek uit 2019 dat letterlijk een manier heeft gevonden om het bewijs van vaccins op de huid van kinderen te tatoeëren ... en nee - dit is geen sciencefiction.

Het wantrouwen groeit: hoopt Bill Gates, die lang hoopt dat vaccins de bevolkingsgroei zullen helpen beteugelen, dat wereldburgers willen 'bewijzen' dat ze het SARS-CoV-2-vaccin krijgen met een onzichtbare tatoeage?
De schrik van het coronavirus is het perfecte middel voor Gates om zijn verdorven plan om iedereen op de planeet te vaccineren te voltooien.

We hebben al meerdere voorbeelden van de miljardair die publiekelijk zegt dat hij wil dat vaccins, samen met gezinsplanningsbeleid en andere interventies, de bevolkingsgroei vertragen en de wereldbevolking de komende decennia met 10 tot 15 procent verminderen.

En terwijl factcheckers zoals Snopes erop staan ​​dat Gates miljarden dollars in vaccins steekt als een manier om het leven van mensen te "verbeteren" in plaats van op te treden als een "agent van de dood", zijn velen zeer achterdochtig over de ware bedoelingen van de man ... en zeer bezorgd over wat voor soort Big Brother-dystopie zijn visie ons brengt, vooral nu hij de wijdverbreide angst voor COVID-19 heeft om te profiteren.
28/04/20 14:50 REAGEER
sola
Tja, als ik mijnheer Van Ranst hoor zeggen dat hij zich niet het minste aantrekt van goede of slechte kritiek, dan denk ik toch wel dat hij een koude kikker is. Als hij zegt: "wij moeten onze oudjes beschermen", dan steiger ik toch wel een beetje. Serieus? Toch wel een beetje mediageil?
28/04/20 14:32 REAGEER
Bob-Linda
Heeft er iemand weet van een miljardair of één of ander politieker die overleden is aan covid 19, nee hé,straf is da.Hier liggen mensen lang in het ziekenhuis die koekoek van Engeland even, straf heeeel straf.( misschien javel gedronken?)
28/04/20 15:48 REAGEER
dekri
Spjitig dat veel ouderen het nog altijd niet begrepen hebben !!!!Covid 19 is een dodelijk virus voor ouderen op zich en zeker als zij ook hart- of longproblemen, diabetes, nierzieken enz enz hebben. Zeer velen onder ons zijn in deze situatie; de mortaliteit in deze gevallen is ongeveer 20 tot 30 % !!!!
Het is geen kwestie van discriminatie door wetenschappers; het is het VIRUS dat ons serieus beloert !!! Diegene die er op uit zijn bepaalde mensen of categoriën van mensen te viseren en als oorzaak ( !! ???) te betitelen vergissen zich schromelijk !!! Ik zou ook liever nog 30 jaar zijn en dus maar een kleine kans op zware ziekte, laat staan overlijden...
De overheden hebben gedaan wat zij best vonden volgens adviezen van virologen ...
28/04/20 16:39 REAGEER
erivis
ik ben blij dat ik er al 70 ben , dat kunnen ze mij toch al niet meer afnemen ;
liever dan 30 jaar , want als die het krijgt , en dat is absoluut niet onmogelijk , dat is pas erg !
ik voel me al klaar om te gaan , ik zou natuurlijk hier nog liever 10 jaar wel en gezond rondlopen , maar sluit mij geen 5 jaar op in mijn "KOT" verdorie , dat is de helft van mijn levensverwachting !!!
29/04/20 17:39 REAGEER
Benieuwd of mediageile van ranst dit allemaal zal lezen?? Neeje, hij wil op teve, liefst zoveel mogelijk, om zo spoedig mogelijk in de politiek te gaan las ik ergens.........
28/04/20 21:00 REAGEER
janvaarder
Moreel probleem in Coronatijd.
Wanneer wij vereenvoudigd naar de Coronacijfers kijken bestaat de bevolking uit twee groepen:
0 tot 60 jaar met beperkt Corona risico
60 tot 100 jaar met zwaar Corona risico.
Om voornamelijk de laatste groep te beschermen, legt de overheid een enorme druk op de eerste groep: niet naar school gaan, niet of beperkt gaan werken. Deze groep gaat een zeer zware prijs betalen voor deze crisis. De jongeren missen een deel van hun opleiding en gaan dit mee dragen gedurende hun beroepsleven. De werkenden missen inkomen.
Zowel de jongeren als de werkenden gaan de enorme uitgaven veroorzaakt door de crisis moeten terugbetalen, zeker voor de volgende 50 jaar. De mensen uit de tweede groep leven dan al niet meer.
Is het dan niet verantwoord dat men aan de eerste groep veel meer (gecontroleerde) vrijheden geeft en de vrijheid van de tweede groep beperkt?
Als tegenprestatie voor de lasten van de jongeren kan de oudere generatie ook een beperkt deel van het pensioen afstaan zodat de financiële lasten over de twee groepen gespreid wordt.
Ik ben 72 jaar, vader en grootvader en vraag aan iedereen om na te denken over de toekomst van kinderen en kleinkinderen.
28/04/20 22:34 REAGEER
Rach
Hoge bomen vangen veel wind en alle discussies tussen de Jan's met de pet lossen niets op. Diegenen die de experts in deze kwestie zo veroordelen omdat ze alle wijsheid in pacht hebben, kunnen zichzelf kandidaat stellen als deskundige ter zake en/of als politicus. Wij horen niet enkel graag jullie oplossingen maar kijken er vol verwachting naar uit. Dit gezegd hebbend wil ik enkel zeggen dat we ons gezond verstand moeten gebruiken. Opjutten en haat zaaien heeft geen enkele zin, integendeel. En neen, ik ga ook niet akkoord met vele uitlatingen van sommige experts en politici maar we hebben wel ons eigen leven in de hand. Als je dat laat afhangen van derden... Gewoon realistisch blijven en doen wat goed is voor jezelf en voor anderen. Mensen laten zich teveel leiden door ideeën die niet de hunne zijn en verliezen daarbij het doel uit het oog. Frustratie, haat, ongelukkig zijn en depressie zijn dan het gevolg. Het leven is veel te kort om ons door de heersende maatstaven onderuit te laten halen. En dit niet enkel tijdens coronatijden.
29/04/20 02:22 REAGEER
Flora
Mijn huisdokter, beetje filosoof zegt al jaren dat we met teveel mensen en dieren op deze planeet rondlopen. Af en toe is er ergens een oorlog zodat we wat “uitgedund”worden. Europa heeft “ buiten de aanslagen gerekend” geen disputen meer gekend zodat de natuur het hef in eigen handen neemt. Beetje simpel gedachtegoed maar de mens richt veel schade aan. De mens is de enige onder de dieren die kweekt om op te eten! De jacht is voor het plezier van de elite en dan nog...ze schieten op, terug, gekweekte dieren die men op het gepaste moment loslaat. Het moest er van komen. De natuur neemt wraak.

Virologen doen goed werk maar er zijn er enkelen die zich profileren als woordvoerders en ietwat te mediageil zijn en elke dag hetzelfde komen vertellen.
Eerlijk, heb er zowat mijn buik van vol, ook de leugens van de politici die maar niet kunnen toegeven dat het hier in België danig verkeerd werd aangepakt,
Het shock effect is er één van, mensen schrokken zich halfdood. Van de een op andere dag “ blijf in uw kot” de vergelijking met Nederland kan niet groter zijn, daar werd de lock down langzaam opgebouwd, kwestie van gewenning en nu gaan ze stilletjes afbouwen en ik denk heus niet, dat hun grafieken niet kloppen. Wij, België staat bovenaan de lijst met de meeste zieken en overleden mensen. Trots werd ons meegedeeld dat de ziekenhuizen goed voorbereid waren qua capaciteit van het aantal bedden, natuurlijk gezien de zieken in de “ zorgcentra “niet werden opgenomen en letterlijk alleen stikten in de gesloten afdeling van die centra. Nachten wakker gelegen, daar ik nogal wat mensen ken die tewerkgesteld zijn in die gesubsidieerde private centra.

Denk na bij de volgende verkiezingen en laat je niet misleiden.
29/04/20 10:45 REAGEER
dekri
Spijtig ook dat een aantal die in deze rubriek hun frustraties willen afreageren door simplistische, onverantwoorde kritiek te spuien op wetenschappers , die hun tijd en energie inzetten om naar best vermogen waardevolle adviezen te geven, gewettigd door hun jarenlange studies van deze materie.Het is altijd zo : diegene die feitelijk minst weten denken dat zij HET weten !! Virologen en dgl worden GEVRAAGD door regering en TV omdat zij juist de enigen zijn die iets waardevols in dit verband te zeggen hebben. Zij dringen zich niet op of doen dit niet voor eigen glorie !! Ik doe mijn hoed af voor Van Ranst, Van Gucht en Vliege en anderen ...
Diegene die menen het beter te weten kunnen maar een vorm van zelfmoord plegen door risico's te nemen ... daar is iedereen vrij in ! Maar niet de anderen mee in de dieperik sleuren !!!
29/04/20 11:52 REAGEER
Ortho
Ik zou voorzichtig zijn met te stellen dat wij "frustraties" afreageren naar wetenschappers, etc...Toen de epidemie al meer dan 160.000 mensen heeft gedood komt één van de grootste specialisten op dit gebied, met name Professor Luc Montagnier (de man die het aidsvirus in 1986 ontdekte en hiervoor in 2008 de Nobelprijs voor Geneeskunde kreeg) ons vertellen dat het virus is "verzonnen". Op 17 april l.l. zegt hij op C-news dat hij een verband heeft ontdekt tussen het Covid 19 virus en het HIV virus. Hij gooide zelfs de steen in de vijver door te zeggen : "ze wilden een Aids-vaccin maken". Oorzaak en gevolg ! ? Maar alle virologen,wetenschappers, deskundigen, politici, mainstream-media zwijgen hierover of gooien de thesis van tafel. Daar doe ik mijn hoed niet voor af.
29/04/20 14:46 REAGEER
jabe
Hopelijk wordt die nooit minister ,want dan hebben we nog een clown erbij. En gaat zij dan op mijn 6 kleinkinderen passen. Zoals van school halen, eten maken, opvang doen in de vakantieperiode.
hela maar daar krijg je gene rotte franc voor hoor.
29/04/20 15:03 REAGEER
Donkey
De reacties hier gaan van "goed doordacht" tot "compleet naast de kwestie". Het blijft volgens mij belangrijk om niet zelf bepaalde maatregelen te gaan interpreteren naar eigen goeddunken. Vergelijk het een beetje met de bijsluiter van een geneesmiddel daar staat op hoeveel van en wanneer je een geneesmiddel inneemt. Maar er staan ook allerhande bijwerkingen vermeldt en wanneer je best terug naar je arts gaat. In het geval van het huidige virus is de kans dat je in problemen komt groter naargelang je ouder wordt of een ander onderliggend medisch probleem hebt. Maar daarnaast kan het niet naleven van de maatregelen ook impact hebben op je omgeving : iemand die besmet raakt kan altijd ook anderen besmetten. Ook daarvan is er een vergelijking met medicatie mogelijk : als er staat dat het impact heeft op je vermogen om met de auto te rijden dan kan je wanneer je dit negeert toch bvb een ongeval veroorzaken. Om dus kort te zijn : volg gewoon de uitgevaardigde maatregelen zo goed en strikt mogelijk op. Terug komend op de hele heisa van iemand die vindt dat we ouderen zogezegd een jaar moeten opsluiten : tot nader order is dit nog altijd geen geldende maatregel. Maar bedenk wel dat er in China, Italie en Spanje een strikte lockdown is geweest zonder ouderdomsindicaties. Dus vooraleer je denkt de maatregelen te kunnen negeren of aan je eigen idee aan te passen : het kan nog erger en dat voor iedereen.
30/04/20 08:37 REAGEER
Firmin
Ouderen opsluiten in hun huis tot in de lente van 2021 is alleen mogelijk in en dictatuur en zeker niet in een democratisch land wat België hopelijk nog steeds is !!!
30/04/20 12:00 REAGEER
dekri
100 % akkoord met deze visie !
30/04/20 10:09 REAGEER
Firmin
Anne-Mieke Vandamme is blijkbaar dezelfde mening toegedaan als in de Tweede Wereldoorlog toen Hitler besloot alle Joden te executeren. Nu zijn het de mensen die ouder zijn dan 65 jaar die beter vermoord moeten worden door eenzaamheid en zelfdoding of verplichte euthanasie !!!
Wat een extreem rechts kutwijf is dat ??? Zij moet voor dit artikel voor de rechtbank komen in een democratie die haar beter zou opsluiten. Hoe kan zij nog in de spiegel kijken ???
30/04/20 11:57 REAGEER
GreM
Wat drijft hen om:
-te schieten op de pianist
-te geloven in samenzweringstheorieën en complotdenken
-kwaad te zijn op alles en iedereen omdat 'is wat is'

Gelukkig merk ik de laatste dagen wat meer genuanceerde reacties
30/04/20 15:05 REAGEER
Ortho
Een onderzoek verschenen in "Journal Vaccine" bewijst : "griepvaccin" verhoogt je risico op infectie
Corona met 36 % !!! (ref. : https://leefbewust.nu/griepvaccin-verhoogt-risico-corona/)
Je zou er best goed over nadenken of het jaarlijks griepvaccin wel zo'n goed idee is.
Sta me toe bedenkingen/twijfel te hebben wat voor vaccin ze ons straks voor Corona willen toedienen ?
30/04/20 18:15 REAGEER
Ortho
Dan nog een Viruswijsheid (?!)
De Overheid en Virologen vertellen ons nu dagelijks via de media dat we het Covidvirus kunnen krijgen, ervan kunnen herstellen, maar nog steeds NIET immuun hoeven te zijn.
Tegelijkertijd vertellen ze ons dat een vaccinatie met exact hetzelfde virus (waarvan ze aangeven het nog niet te begrijpen) ons "immuniteit" zal geven en ons zal "beschermen".
Wat is hier aan de hand ?
30/04/20 18:20 REAGEER
piston
wat een bende ´´ zelfverklaarde wetenschappers´´.
jullie hebben allemaal wel iets gehoord of gezien of gelezen .
zouden bij al deze commentaargevers ook verpleegsters ,dokters of familie´s die iemand ,
(of meerderen ) verloren hebben zijn ?
net een bende dronkaards !
1/05/20 17:03 REAGEER
Ortho
Hierbij het antwoord op het Covid 19 probleem : as simple as that......
lees onbevangen : https://www.dodelijkeleugens.nl/nl/coronavirus-voeding-immuunsysteem/
3/05/20 12:29 REAGEER
GRR
Dat een bepaalde minister besloten heeft om bewoners van woon-zorgcentra die ziek werden niet meer naar de kliniek te mogen sturen om de overlast te beperken en ze verplicht opgesloten aan hun lot te laten, wetend dat het personeel niet opgeleid en uitgerust was om hun de nodige zorgen te geven vind ik niet kunnen. Deze minister is nog steeds in functie en dat is niet normaal!
Als de virus zich blijft verspreiden ondanks de lock-down maatregelen is te wijten aan het feite dat deze virus bijzonder besmettelijk is. Een besmette persoon besmet gemiddeld drie andere. Het is ook niet begrijpelijk waarom men de temperatuur van mensen bij verzamelpunten zoals supermarkten, niet opmeet en degene die koorts hebben, hun identiteit niet noteert met het bevel zich te laten testen. Indien zij positief reageren worden ze in quarantaine geplaatst en indien ze zich daar niet aan houden, worden ze dan opgesloten.
Op die manier worden degene die het virus verspreiden onschadelijk gemaakt en niet bejaarden die nog gezond zijn en nood hebben aan fysische en sociale contacten.
Iedereen is vrij van zijn mening maar beleidsmensen die de rechten van de mensen ondemocratisch schenden moeten van hun mandaat ontdaan worden, voor altijd!
Bedankt aan alle wetenschappers, artsen en verplegend personeel voor hun inzet.
3/05/20 17:04 REAGEER
Ortho
Wakker worden aub.
Duitsland : griepgolf 2017/2018 (grootste griepgolf laatste dertig jaar)
25.100 doden op drie maanden
Richtlijnen overheid : in-entingsaanbevelingen en richtlijnen voor hoest- nieshygiëne.
Duitsland : coronagolf 2020 :
3.000 doden op drie maanden
Richtlijnen overheid : lockdown - uitgangsbeperkingen - samenscholingsverbod - reisbeperkingen - politiecontroles met boetes - mondkapjesplicht - winkels, restaurants, bars gesloten - opsluiting in eigen huis - onbeschrijflijke gevolgen voor mentaal-, sociaal-, economisch leven - miljarden schade te verwachten....
Wakker worden aub
3/05/20 20:27 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels