Deel via

200.000 pastamaaltijden voor de Voedselbanken

July 2020
De coronacrisis had ook voor de Voedselbanken gevolgen. Zo vielen de schenkingen van supermarkten en producenten duidelijk terug en kregen de kansarmen het moeilijker dan ooit. Barilla Belgium schenkt nu 200.000 pastamaaltijden om de nood bij de hulpbehoevenden te helpen lenigen.

Steeds meer mensen in België worden getroffen door voedseltekort als gevolg van de negatieve impact van Covid 19 op alle economische sectoren. Om een concreet antwoord te geven op deze dramatische situatie, heeft Barilla Belgium beslist om 200.000 maaltijden te schenken in de vorm van 20 ton pasta die de Voedselbanken en Restos du Coeur verder zullen verdelen.

Aanpassing noodzakelijk

pasta2 “Om de coronacrisis het hoofd te bieden, moesten de Voedselbanken zich aanpassen door uitzonderlijk voedsel te kopen; de voedseloverschotten van de supermarkten zijn sterk verminderd tijdens deze dramatische periode. Daarom hebben we dus ook een oproep gedaan voor het doneren van lang houdbare levensmiddelen, waaronder pasta, ten einde onze voorraden aan te vullen en onze steun aan de hulpbehoevenden te verzekeren. De producten die Barilla heeft geschonken, helpen ons om te voldoen aan de groeiende behoeften van ons netwerk, dat een stijging van bijna 20% van het
aantal begunstigden verwacht”, legt Jozef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken, uit.

Toenemend voedseltekort

“Het voedseltekort neemt toe in deze nooit eerder meegemaakte tijden en de Restos du Coeur zetten zich meer dan ooit overal in België in om de armsten aan voedsel te helpen. Een grote dank aan Barilla die ons bij deze uitdaging ondersteunt. Dankzij deze uitzonderlijke donatie kunnen we beter inspelen op de toegenomen behoeften van de mensen die we steunen ”, zegt Jean-Gérard Closset, voorzitter van de Federatie van Restos du Coeur.

Respect voor mens en milieu

“Het is altijd al de roeping van Barilla geweest een maatschappelijk verantwoorde  onderneming te zijn. Onze waarden van respect voor mens en milieu houden natuurlijk ook in dat we acties ondernemen om de meest hulpbehoevenden te helpen. In deze moeilijke tijden is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat iedereen zijn honger kan stillen", verklaart Frédéric Bodereau, algemeen directeur van Barilla Belgium.

Auteur: Stefaan Van Laere

4 reacties

Wanneer krijg ik eens iets? Met 'n pensioentje rol ik ook niet over het goud. Mag wel voor alles en wat opdraaien. Betaal genoeg lasten, onderhoud hen daarvan....
7/07/20 01:31 REAGEER
keryan
Goed initiatief... En niet altijd zo zeuren, Nicole....
7/07/20 07:29 REAGEER
keryan
Beste reaf,
Uw reactie hier en bij andere artikels is totaal misplaatst en stoot mij tegen de borst. Graag verwijderen aub want dit is zelfs strafbaar.
8/07/20 13:27 REAGEER
Aan read en keryan,
Eerlijk, ik moet daar mee lachen, ben nog iemand die tussen de regels kan lezen maar dit is hier inderdaad niet gepast.
Stand-up comedian a la Geubels eens proberen!
LOL.
Ysara
11/07/20 23:52 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels