Deel via

Leesweb wil liefde voor boeken bij senioren stimuleren

August 2020
Leesweb stelt graag haar nieuwste publicaties voor een ouder lezerspubliek voor. De vormingsmap 'Lezen met en voor senioren' is een praktische handleiding voor al wie wil (voor)lezen aan en met ouderen, individueel of in groep. De keuzelijst 'Hoe grijzer, hoe wijzer!' biedt een concrete selectie van bijzonder geschikte boeken en verhalen voor een oudere (voor)leesgeneratie.

Leesweb wil de liefde voor lezen en literatuur op een veelzijdige manier verspreiden. Hiervoor organiseert Leesweb talrijke activiteiten: begeleiding van leesgroepen, workshops en vormingscursussen, poëzie-ateliers … Leesweb biedt ook publicaties aan: lesmappen, werkmappen over auteurs, keuzelijsten met een selectie van goede boeken rond een bepaald thema…

Voor senioren is nu de vormingsmap 'Lezen met en voor senioren' en de keuzelijst 'Hoe grijzer, hoe wijzer!' beschikbaar. Beide publicaties samen vormen een handige en gebruiksklare leidraad om meteen aan de slag te gaan maar zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar.

Vormingsmap: Lezen met en voor senioren

boelen1  Verhalen zijn een verrijking voor een mens ongeacht zijn leeftijd. Ook als je zelf de wereld niet meer makkelijk in kan, komt de wereld in verhalen naar je toe. Die wereld ontdekken kan je alleen, maar ook samen.

Hoe pak je dit (voor)lezen aan? Wat lees je voor? Welke mogelijkheden zijn er voor mensen die niet meer zelf kunnen lezen? Hoe lees je voor aan een groep? Hoe ga je dieper in op een boek of verhaal? Welke activiteiten sluiten goed aan bij het (voor)lezen?

Lezen met en voor senioren is een praktische handleiding waar al deze aspecten  en meer aan bod komen. De map is interessant voor al wie (voor)lezend ouder worden zinvol vindt, zowel individueel als in groep, thuis of in het dienstencentrum, zorgcentrum of een vereniging.

Keuzelijst:  Hoe grijzer, hoe wijzer!

Je bent nooit te oud om te lezen of om voorgelezen te worden als zelf lezen niet meer kan. Voor deze keuzelijst selecteerden we uit het recente boekenaanbod een waaier van boeken die aansluiten bij de leefwereld van ouderen. Dat aanbod is heel divers, zowel wat inhoud betreft als genre. De selectie romans werd aangevuld met bundels kortverhalen, columns, fotoboeken, reisverhalen, boeken die verhalen combineren met recepten… Ze lenen zich goed om voor te lezen en samen te bekijken.

De geselecteerde boeken – recente uitgaven of herdrukken van klassiekers – worden inhoudelijk en stilistisch besproken en zijn bij verschijnen van deze keuzelijst in de handel verkrijgbaar. Hoofdwoorden-, titel- en trefwoordenregister maken opzoeken van een boek naar keuze makkelijk.

Leesweb vzw

Louis Frarynlaan 75 bus 3

2050 Antwerpen

Tel. 03 272 21 46

www.leesweb.be

info@leesweb.be 

Auteur: Stefaan Van Laere

4 reacties

Ghise
Waar kan ik de keuzelijsten vinden waarover u spreekt op de site:
http://leesweb.org/leesweb/
Bij het linkergedeelte van de pagina kan ik ‘keuzelijsten’ niet aanklikken.

Beleefde groeten,
Ghise Reekmans
10/08/20 14:41 REAGEER
knuffels
Beste,
Alle titels onder >> Recent toegevoegd zijn aanklikbaar en bevatten keuzelijsten.
Misschien is het dit dat u zoekt?
Hartelijke groetjes,
Monique
11/08/20 00:43 REAGEER
De enige boeken waar ik interesse voor heb : Isoterie, niet zo simpel , ik bezit er sommigen.
10/08/20 20:13 REAGEER
keryan
Hoe meer je leest hoe meer je weet.
10/08/20 21:08 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels