Deel via

Hoe houd je jezelf thuis bezig?

August 2020
Hoe langer we geïsoleerd leven, hoe groter ook het gevaar dat we ons beginnen te vervelen en dat heeft een negatief effect op onze mentale gezondheid. Het blijft belangrijk om je thuis zinvol bezig te houden. Volgende tips kunnen je helpen om de dag door te komen.

Begint het gedwongen isolement te wegen? We mogen niet toegeven aan het gevoel van moedeloosheid. Probeer van je eigen woning een aangename plek te maken waar het fijn vertoeven is. Jezelf bezighouden is de boodschap.Leg een puzzel

Legpuzzels zijn een geweldige activiteit voor zowel kinderen als volwassenen, en verschillende onderzoeken wijzen op de voordelen van het oplossen van puzzels, waaronder betere ruimtelijke vaardigheden, geheugenbehoud en samenwerking met anderen. Of je het nu alleen doet of met een andere persoon, het gevoel wanneer je het laatste stuk plaatst om de puzzel te voltooien, brengt heel wat voldoening.

Bak brood en gebak

Meer tijd thuis betekent meer mogelijkheden om aan het bakken te slaan. Gebruik de kookboeken die je in huis hebt, of ga op internet op zoek naar leuke, haalbare recepten.

Poets ook je andere kookvaardigheden op

Of je je nu wilt neerleggen en basisvaardigheden onder de knie wilt krijgen, zoals hoe je een omelet maakt en de perfecte biefstuk kookt, of je methodisch door elke pagina van een essentieel kookboek gaat, dit is je kans.

Lees (of luister naar) een boek

thuis2 Grijp deze kans om een ​​oude favoriet opnieuw te lezen of probeer de nieuwste bestseller. Je kan zelfs virtuele boekenclubvergaderingen houden met je vrienden (eventueel compleet met wijn en kaas). We raden aan om gedurende deze tijden boeken te ondersteunen en te bestellen bij je plaatselijke boekhandel. Je kan natuurlijk ook een e-book kopen.

Volg een online les

Online leren is de laatste jaren in opkomst, waarbij studenten van alle leeftijden hun opleiding willen voortzetten, hun carrière willen bevorderen of gewoon iets nieuws willen leren om iets nieuws te leren - en dat allemaal zonder de hoge kosten van traditioneel onderwijs.
Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een online cursus van.

Maak een drankje voor jezelf en je bubbel

Je zal ontdekken dat het eigenlijk vrij eenvoudig is om je eigen drankje te maken, zolang je maar het juiste gereedschap, sterke drank en mixers bij de hand hebt. Vergeet ook de mocktails niet!

Luister van begin tot eind naar een album

Staat je kast vol met cd's en misschien zelfs nog oude elpees? Dit is het geknipte moment om ze nog eens rustig helemaal te beluisteren.

Teken of schilder

Laat je creatieve ideeën tot bloei komen - en maak je geen zorgen als je denkt dat je niet over de "vaardigheden" beschikt of als je nog nooit een kunstles hebt gevolgd. Online zijn er heel wat mogelijkheden, al dan niet gratis.

Beweeg je lichaam

Het creëren van een thuisgymnastiek vereist geen luxe apparatuur. Zo zijn er tal van effectieve trainingen voor het hele lichaam die alleen je lichaamsgewicht gebruiken. Nu je thuis 'vastzit', is dit misschien ook het beste moment om je eigen fitnesscentrum te beginnen.

thuis3 Mediteer

Je bent niet de enige als je je angstig, ongemakkelijk en gestresseerd voelt. Regelmatige meditatie kan deze gevoelens helpen verminderen, en ook depressie verminderen, de geheugenfunctie verbeteren en het welzijn stimuleren. Het is een goede vaardigheid om te leren en te kennen, zelfs buiten de huidige pandemie.

Zorg voor een plant of een huisdier

De natuurlijke schoonheid van een weelderige groene plant zorgt ervoor dat je je meer op je gemak voelt, en voor een plant zorgen is gemakkelijker dan voor bijvoorbeeld een hond te zorgen. Een andere optie is om je kruiden te laten groeien om in je eigen keuken te gebruiken. Ook als je huis niet veel licht krijgt, kun je met gemakkelijk verse kruiden en groenten kweken. Uiteraard kan je ook extra aandacht aan je huisdier(en) besteden en daar de nodige voldoening uit halen.

Stream een ​​live concert of dansfeest

Een voordeel van alle geannuleerde live-evenementen - concerten, opera, dans, clubavonden - is dat velen nu zijn overgestapt op online streams, en dat ze er helemaal gratis van kunnen genieten. Ga naar de sociale accounts van een van je favoriete muzikanten of organisaties ... de kans is groot dat ze een livestream hebben die je kunt bekijken.

Schrijf een (kort)verhaal of schrijf je eigen ervaring op

Zoek je favoriete hoekje in huis en begin te schrijven. Beter nog, als het weer het toelaat, kun je buiten zitten met een kopje koffie terwijl je lekker schrijft wat in je opkomt.

Reinig en reorganiseer je huis (nog eens)

Dat heb je misschien al gedaan bij het begin van de coronacrisis, maar waarom het niet nog eens doen? Je kan nieuwe accenten aan je interieur en tuin geven.

Speel een spel

Denk eraan om deze spellen alleen te spelen met je gezin en mensen met wie je jezelf isoleert. Pret gegarandeerd!

Auteur: Stefaan Van Laere

2 reacties

GreetjeRust
Sedert het begin van de corona staat, op de livingtafel, mijn naaimachine !
Meer dan 200 mondmaskers, 8 tochtrollen, 3 keukenschorten en nieuwe gordijnen voor de slaapkamer heeft die machine zien voorbijkomen ! Daarbij komt nog allerlei herstelwerken voor anderen en mezelf ! Een hele reorganisatie van de hobbykamer word uitgevoerd door een vriendin en mezelf als hulpje ! " Vervelen " ken ik niet, daarbij komt nog de dagelijkse wandeling naar het huis van vrienden achter de hoek ca 1,5 km. Boodschappen halen gebeurd met zoon 2 keer per week en voor de rest hou ik van kleine verrassingen die het leven spannend maken !
24/08/20 14:52 REAGEER
Prachtig zulke post, 'n dikke proficiat, en nog veel fijne dagen .
24/08/20 23:00 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels