Deel via

Op zoek naar een nieuwe partner? Hoe begin je er aan?

April 2013
Relatiedeskundige
Mieke Mievis
Mieke Mievis
Waar zitten al die singles? Dat is de vraag van heel wat vijftigplussers die na de verwerking van een scheiding of sterfgeval weer klaar zijn voor een nieuwe relatie. Want een partner vinden blijkt dan toch niet zo evident te zijn. Relatiecoach Mieke Mievis heeft praktische tips om je kansen te verhogen ‘de ware’ te vinden. Eerste tip: ‘Onderneem actie!’

 

Als jongere ging je misschien op café of uit. Maar nu,  waar zitten al die 50–plus singles? Denken dat die zomaar aan je deur gaat staan, klopt duidelijk niet. Blijf dus vooral niet vasthangen aan het romantische ideaal van 'ik moet hem of haar spontaan tegen het lijf lopen', want zo blijf je vastzitten in je leven van nu.

Gebruik je netwerk.

Gelukkig koppelHet is heel belangrijk om uit je vaste leefpatroon te stappen. De eerste stap in de goede richting is aan je omgeving duidelijk maken dat je openstaat voor een relatie. Geef aan dat vrienden of familie voor jou een leuke date mogen regelen. Maak met andere woorden maximaal gebruik van je bestaande netwerk.

Geef aan dat vrienden of familie voor jou een leuke date mogen regelen.


Ga eens uit met een kennis die je niet zo goed kent en leer zo een hele hoop nieuwe mensen kennen. Speelt je kleinkind volleybal en ga je normaal nooit kijken, doe dat dan eens wel. Er zullen heus nog andere grootouders komen supporteren.

Draai de knop in je hoofd om.

Onderzoek hoe ‘open’ jij je opstelt

Nogal wat alleenstaanden geven aan zoekende te zijn naar een nieuwe relatie, maar stralen helemaal het tegenovergestelde uit. Onderzoek hoe ‘open’ jij je opstelt. Neem de beslissing om dat voortaan te doen. Daarvoor moet je misschien een ‘klik in je hoofd’ maken, maar het helpt: een toegankelijke lichaamshouding, een zelfzeker oogcontact, een verzorgd voorkomen, oprechte aandacht voor de andere, kortom ontvankelijkheid, zijn belangrijke basiselementen bij het tot stand komen van een eerste contact.

Kies voor single activiteiten.

Tegenwoordig is er een grote vraag naar activiteiten voor singles. Waar vraag is, is uiteraard ook aanbod en je kan dus op veel plekken terecht voor activiteiten uitsluitend voor vrijgezellen, ook voor vijftigplussers. Er zijn talloze daguitstappen, kooksessies en zelfs groepsreizen voor singles. Het zijn vaak ontzettend leuke happenings met een gezellige sfeer waar je heel wat leuke mensen kunt leren kennen.

Gelukkig koppelKom op, mannen!

Het nadeel voor veel single vrouwen is dat het aanbod van mannen bij heel wat activiteiten al eens beperkter kan zijn. Kies dus als vrouw een activiteit uit waarbij je zeker bent dat er mannen op af gaan komen: een culturele uitstap, een wandeling, een bierproeverij, een kaartnamiddag,... Je kan je ook aansluiten bij een toneelvereniging of een koor. En mannen, weet dat er bij heel wat leuke happenings een ruime keuze aan dames is.

Grasduin eens online.

Waar je al snel mannen tegenkomt is in de virtuele wereld. Blijkbaar is die stap voor een man evidenter om te zetten. Je kan bijvoorbeeld op SenNet grasduinen of je op de chat of in een forum een man of vrouw tegen komt met wie je dezelfde interesses deelt. Of zoek een mailgroep zoals Fotografie, Reizen of Wandelen om mensen met dezelfde hobby te ontmoeten. Tegenwoordig bestaan er ook al heel wat datingsites.

Welke datingsite past bij jou?

Hoe ga je aan de slag op zo’n datingsite? Wel… allereerst moet je er eentje kiezen. Best kan je -vooraleer je je inschrijft- eerst eens wat rondkijken. Want elke datingsite heeft een ander publiek en staat voor andere waarden. Zie je overal foto’s van twintigers en pikant getinte omschrijvingen, vraag je dan af of dit wel een site voor jou is.

Vraag advies.

Gelukkig koppelUiteraard kan je ook bij het maken van die keuze je netwerk inschakelen en vragen welke datingsite anderen al gebruikt hebben (niet dat je dan dezelfde moet nemen, maar het is handig om zo te weten wat er allemaal op de markt is en welke ervaringen anderen hebben).

Neem je tijd. Neem de beslissing om mentaal een belangrijke klik in je hoofd te maken.

Wat je schrijft over jezelf en welke foto je plaatst is het belangrijkste.

Wanneer je dan je keuze hebt gemaakt, moet je je inschrijven. Bij heel wat websites moet je allerlei dingen invullen. Doe dit niet snelsnel tussendoor. Neem je tijd, kopje koffie en ga rustig aan de slag. Wat je schrijft over jezelf en welke foto je plaatst is het belangrijkste. Om de juiste mensen aan te trekken die reageren op jouw profiel moet je beschrijving aantrekkelijk zijn en kloppen. Dus daar mag je best eens over nadenken.

 
Relatiedeskundige Mieke Mievis
Relatiedeskundige Mieke Mievis werkt als coach voor de datingsite Parship. Je hoort en ziet haar regelmatig in de media, ze schrijft een rubriek in 'Nina' en heeft al 3 boeken op haar naam staan.
 

Discreet en veilig daten!
Laat liefde niet aan het toeval over. Vind de partner die echt past op www.parship.be

Mieke Mievis

1 reactie

pedroerna
zoek een partner om mee te reizen met grote kampeerwagen Flair

reizen maand september / october

eventueel 1/2 jan2017 tot maart2017

4/08/16 18:00 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels