Deel via

Nieuwe culinaire trend: Organiseer een ‘High Wines’!

April 2013
recepten
Nu het (hopelijk) écht lente wordt kunnen we binnenkort weer buiten eten. Een nieuwe trend voor de familie of vrienden is het organiseren van een ‘High Wines’. De formule is simpel: serveer verschillende gerechtjes en hapjes met een aantal wijnen erbij in de tuin of op je terras. Topchef Michel van Tasttoe heeft een aantal verrassende receptjes voor jou.

Lintpasta met zeebaarsLintpasta met zeebaars

Gemarineerde venkelGemarineerde venkel

Rolleau met kruidenkaas en serrano hamRolleau met kruidenkaas en serrano ham

Inviteer voor een ‘High Wines’.

De Paasvakantie is voorbij, de avonden worden langer en als het lenteweer nu eens écht mooi wordt kunnen we hopelijk weer naar buiten. Met onder meer een lekkere, gekoelde fles rosé bijvoorbeeld en diverse hapjes of gerechtjes. Een ‘high wines’ noemen we deze formule.  

6 keer inspiratie voor gerechtjes:

  • Lint pasta met saffraan en krokant gebakken zeebaars.
  • Gemarineerde venkel met truffel crème en gebraden rosbief.
  • Runderbouillon met een crème van kerrieroom.
  • Gebakken gamba met ailoli en verse munt.
  • Crostini met krokant gebakken paddenstoelen.
  • Rolleau van kruiden crème en serranoham.

Drie lente receptjes.

Lintpasta met zeebaars.

  1. Kook de lintpasta (200 gram voor 6 personen) met wat zout in een ruime pan. Als de pasta gaar is spoel ze dan af met koud water
  2. Doe in dezelfde pan wat kookroom met peper zout en wat saffraan laat dit aan de kook komen. Roer het mengsel goed door en haal het dan van het vuur af.
  3. Leg de zeebaars (3 filets voor 6 personen) op een plank en snij langs de graatlijn de graatjes weg. Doe dit aan de buikwand kant, dus aan de dunne zijde.
  4. Snij de zeebaars door midden op de huid.  Doe wat olie in de pan en leg de baars op de huidkant in de hete pan. Zorg dat het huidje los blijft van de pan.
  5. Als de huid goudbruin is draai je de filets om en laat je het een minuut of 2 op de filet kant bakken.
  6. Doe ondertussen de pasta bij de room en warm ze op. Je zal zien dat de room gelig wordt.
  7. Pak zes schaaltjes of diepe bordjes. Doe hier een beetje pasta in en leg hier de zeebaarsfilet op met de huidkant naar boven.

Gemarineerde venkel.

  1. Maak de venkel (2 grote voor 6 personen) schoon en snijd ze in dunne repen. Als je een komkommerschaaf hebt (die goed scherp is) doe dit dan met de schaaf.
  2. Doe de venkel in een grote kom en doe hier peper en zout bij.
  3. Giet hierop flink wat olijfolie en dek het geheel af.
  4. Laat het mengsel een nacht in de olie marineren.
  5. Laat het mengsel nu goed uitlekken. Verdeel de venkel over 6 schaaltjes of diepe borden.  
  6. Leg hierop de plakken rosbief. Garneer het af met wat kervel.

Rolleau met kruidenkaas en serrano ham.

  1. Leg 8 sneden serranoham op een stuk folie tegen elkaar aan, liefst met de randen iets over elkaar heen.
  2. Verdeel nu kruidenkaas over de ham.
  3. Bestrooi eventueel met kruiden (verse peterselie, bieslook..)
  4. Rol strak op en laat de rol een beetje opstijven in de ijskast.
  5. Pak een scherp mes en snij hier plakken van 2 cm.
  6. Serveer op een bordje per persoon 2 plakken

Dit zijn maar enkele voorbeelden voor ‘High Wines’ gerechtjes. Als je weet welke gerechtjes en hapjes je wilt serveren kan je met je lijstje een aangepaste wijn uitkiezen. Of je gasten vragen elk voor een wijn bij een gerecht te zorgen.

En nu maar uitkijken naar het zachte lenteweer.

 

Eet smakelijk!

Je kan mij natuurlijk altijd mailen voor inspiratie of vragen over de bereidingen.
Mail mij op tasttoe14@gmail.com of op info@tasttoe.nu

Met culinaire groet
Michel Danielse

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels