Deel via

Nog even zot verliefd als 50-plusser?

April 2013
 
Wel, dat kan wel degelijk. Dat moeten we concluderen als we de reacties lezen op het eerste artikel van relatiecoach Mieke Mievis. Natuurlijk zijn er mensen die bedenkingen hebben, beperkingen zien, het anders ervaren... Maar zoals je kan lezen, degenen die het is overkomen, zijn super gelukkig.  Dus als je het wilt, er is hoop.

Deze reacties selecteerden wij voor jou:

Zo verliefd als pubers.

Mijn moeder was ruim 65 jaar oud en had enkele jaren voordien haar tweede echtgenoot begraven. Ze was overtuigd dat ze voortaan als eenzame weduwe haar verdere leven zou moeten slijten, maar dat was zonder Cupido gerekend. Toen ze op zekere dag na een uitstap zowel mezelf als mijn zuster opbelde om haar verhaal te doen, werd het ons allebei heel snel duidelijk: moeder was verliefd en hoe? Ze reageerde als een echte bakvis en toen Maurits met haar een afspraak maakte, was ze heel opgewonden en nerveus. Nooit eerder gezien van ons ma. Ondertussen zijn we 12 jaar verder en ze zijn nog samen, gelukkig en inderdaad nog steeds als pubers verliefd. Aandoenlijk.
Jean Pierre (54) Wulpen

De weg vragen kan al voldoende zijn.

Toen mijn echtgenote na een lange ziekteperiode overleed heb ik lange tijd niet geweten dat ik nog leefde. Toen ik twee jaar later op weg was naar mijn zoon en ik het station voorbij ging, vroeg een dame me de weg naar een evenement. Dit lag toevallig in de richting die ik uitging en ik bood haar aan even mee tot daar te gaan. Ik ben nu met deze dame hertrouwd en voel me ( soms ) terug als een puber . Mijn zoon zegt vaak : ‘Zeg papa, dat is er wel over!’ Maar ben dol verliefd op deze dame.
Frans B. (69) Mechelen

Terug zot verliefd zijn kan!

Na een zeer gelukkig huwelijk van 36 jaar is mijn echtgenoot aan kanker overleden. Tijdens zijn ziekte was er steeds zijn bezorgdheid naar mij toe en hij zei me altijd: “Ik stuur je binnen de 6 maand na mijn overlijden een gekke Hollander”. Hoe raar het ook mag klinken: 4 maanden later leer ik op de luchthaven een man kennen en we zitten naast elkaar in het vliegtuig. Ik was nog steeds het overlijden van mijn man aan het verwerken en dan onverwachts door onze gesprekken heen voelde ik, er is iets, ik voel iets. Nu zijn we bijna 10 maanden samen en zijn verliefd tot over onze oren. Onze kinderen zijn zo gelukkig dat we elkaar gevonden hebben. Wat is het leven heerlijk als je terug zot verliefd bent. We gedragen ons niet als verliefde pubers bij vrienden of kennissen, maar iedereen ziet dat we steeds bij elkaar willen zijn. We zijn verliefd en heel gelukkig
Hilde J. (59) Genk

Verliefdheid is mooi als ze aan jouw kant staat.

Spijtig genoeg krijgt "zot verliefd als 50-plusser" een andere dimensie als je partner verliefd wordt op een ander en dan ook voor die ander kiest, om daarna "op z'n sokken" terug naar huis te komen... Niet enkel de hersengebieden die met verdriet en angst samenhangen worden dan uitgeschakeld, maar tevens empathie en inlevingsvermogen naar de verlaten partner toe worden volledig uitgeschakeld. De vraag is of die "zotte" verliefdheid wel de moeite waard is geweest en of je het "chemische proces" in de hersenen kan gebruiken als excuus... Verliefdheid is mooi als ze aan jouw kant staat...
Gerda W. (53) Antwerpen

Wou enkel een vriendin helpen

Mijn vriendin was via verkeerde websites op zoek naar een partner. Om haar te kunnen helpen moest ik me inleven in datgene waarmee ze bezig was. Ik schreef me ook in op diverse contactsites. Ik had enkele negatieve ervaringen. Net toen ik me na een drietal maanden volledig wou afmelden leerde ik een man kennen met wie het blijkbaar 'klikte'. We spraken een keertje af, en nog eens, en nog eens ... Half mei e.k. gaan we samen wonen. We begonnen met vriendschap, maar die is ondertussen uitgegroeid tot een verliefdheid met een streepje méér. We zien elkaar écht graag en kijken ernaar uit om constant bij elkaar te zijn en niet langer heen en weer te moeten rijden. Ook ons beider kinderen staan achter onze relatie en zijn blij voor ons. Er gaat een nieuwe wereld open, waar we geen van beide van durfden dromen .
Hilde (59) Herentals

Zotte verliefdheid met meer verstand

Een 50-plusser kan zeker zo verliefd zijn als een 20 jarige, maar dan met meer verstand. De iets oudere verliefden wikken en wegen, proberen geen zelfde fouten te maken en maken het de partner aangenamer. Seks primeert bij sommigen minder dan lief en voorkomend zijn . Och als we maar gelukkig zijn!
An (74) Herent

Een door-de-weekse marktdag 

Ik kan het beamen dat smoorverliefd zijn zoals een tiener bestaat. Ik had nooit gedacht dat mij dat kon overkomen, en toch... Het begon als een onschuldige vriendschap tijdens de wekelijkse marktdag: samen een koffietje drinken en boeiende gesprekken voeren. Dit groeide uit tot een ware verliefdheid. Na een gewone vriendschap sloeg de vonk over en nu zijn we al 7 maanden zeer gelukkig samen, met mooie vooruitzichten naar de toekomst toe. Zij is wel 13 jaar jonger dan ik en afgezien van een paar negatieve reacties, reageert onze omgeving heel positief. Het is echt zalig om zoveel liefde te kunnen geven en terug te krijgen .
Jack M.(50) Temse

Verliefdheid is een oogziekte

Verliefd…. ik ken dit verschijnsel niet, nooit gekend, ik geloof daar niet in... 50 +, bij ons noemen ze dat het ‘oud zot’, erger dan het ‘jong zot’ zelfs. De rest wist ik al lang, onlangs nog gelezen, verliefdheid is 'n oogziekte, Je ziet uitsluitend de goede kanten van de ander, de mindere komen later. Nadien volgt de koude douche. Je dromen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zoals jullie zelf weten, er zijn altijd uitzonderingen... Meestal hou je er 'n kater aan over.
Nicky (71) 2140

Onbekend is niet altijd onbemind

Ik ben een vrouw van 70 en heb de liefde van mijn leven op een datingsite gevonden Ik heb hem zelfs eerst aangeschreven en het was liefde op het eerste gezicht, Hij is 9 jaar jonger en na bijna 4 jaar zijn we nog altijd stapel verliefd en het is super spannend als we bij elkaar zijn. De vlinders zijn er nog steeds en zullen er altijd blijven.
M. (70) Brasschaat

Verliefd worden met krasjes

Volgens mij is het niet mogelijk om na een bepaalde leeftijd even verliefd te geraken als vroeger. Heel jeugdige mensen hebben nog weinig notie van bijvoorbeeld raffinement, achterdocht, wantrouwen, traumatische ervaringen . Ook ben je minder kieskeurig en is de drang naar vrijheid er meer op gericht om die vrijheid te vieren met leeftijdgenoten. Uitstapjes, vakanties, feestjes bekronen die vrijheid. Als je ouder wordt krijgt vrijheid een andere betekenis. Het is dan iets dat je kan worden afgenomen of ingeperkt. Vrijheid is, in tegenstelling tot vroeger, in een veld beland van compromissen. Naarmate ervaring zich vormt, vormen zich ook oordelen en vooroordelen, die jonge mensen vrijwel niet kennen. Er treden remmende factoren op die de onbevangenheid en spontaniteit een andere klankkleur geven. Als 50-plusser kan je zeker verliefd worden maar met krasjes.
John M. (69) Rotterdam

Verliefd worden om de juiste reden

Misschien kan het wel. Het is te zien om welke reden je ( opnieuw ) verliefd wil worden. Vrouwen misschien om niet alleen te zijn? En mannen om geborgenheid en zorg? Verliefd worden kan dus wel, maar verliefd blijven lijkt me moeilijker. Ik denk voor zulke situaties dat het spreekwoord ‘nieuwe borstels keren goed’, gemaakt is. Als de verliefdheid vermindert, vermindert ook de verstandhouding en groei je weer uit elkaar. Ik wens vele vijftigers een blijvende gezonde verliefdheid toe, maar voeten op de grond!
Lucienne (70) Ekeren

Voelde me terug 20

Zot verliefd als zeventiger (dat was ik). Ik was 10 jaar weduwe en wou absoluut geen man meer. Op een dag kwam ik in gesprek met een man die ik nog nooit gezien had. Hij was niet direct mijn type. Maar er volgden nog ontmoetingen en plots gebeurde het.. Ik voelde me terug 20. Ik zweefde letterlijk van verliefdheid. Prachtig was dat. Onze LAT-relatie duurde 3 jaar. We hadden het goed en waren dolverliefd, maar na 3 jaar werd hij ernstig ziek. Hij lag 7 weken in het ziekenhuis. Ik was altijd bij hem om een steun te zijn en te helpen waar ik kon. Na zijn overlijden ging ik door een heel diep dal. Elke dag en nacht is hij nog in mijn gedachten. Als ik nu kon kiezen om dit alles opnieuw te beleven zou ik zeker niet twijfelen, ondanks het verdriet dat volgde. Verliefd zijn en alles voor mekaar willen doen op die leeftijd : fantastisch!
Delphine V.V. (73) Duffel

3 reacties

Toby
Na meer dan 40 jaar hondstrouw van dezelfde vrouw gehouden te hebben, haar aanbeden te hebben, beschuldigd worden door diezelfde vrouw dat je haar 40 jaar vernederd, gepest en geplaagd hebt ... dat is wat anders dan terug vlinders in je buik hebben, dat is extreem zuur.
Vooral als dat mens (sorry voor die uitdrukking) na al die jaren aanstuurt op een echtscheiding, nu ik sukkel met de gezondheid en "er kosten aan mij zullen komen", nu ze volgend jaar een fikse premie gaat krijgen van haar pensioenverzekering, nu ze aast op de erfenis van haar hoogbejaarde ouders ... nu ze veel centen kan binnenrijven.
Wat een heks. Weigert alle fysiek contact, minacht mij, is frigide maar weet toch met andere kerels te flirten gelet op haar jong uiterlijk.
Bah, wat een rottoestand op mijn komende oude dag. Wat heb ik die vrouw al vervloekt en toch, toch ... hou ik nog van haar, maar voor hoelang ? Haar haat druipt er soms zo van af.
14/03/19 23:52 REAGEER
Mozart
Beste mensen,

Verliefd worden is waarschijnlijk één van de leukste dingen die je in je leven kan overkomen.
Plots verandert je wereldbeeld en alles wat je tevoren slecht vond en waar je voortdurend over klaagde sublimeert in het niets, plots schijnt de zon weer in je leven en ziet de toekomst er beter uit dan ooit.
Kennen jullie dat gevoel? Ja, goed, blijf vooral doorgaan, sommige mensen gaan zelfs voor seriële verliefdheid, als de ene gedaan is zoeken ze een andere; ze zijn er aan verslaafd en dat is zeer begrijpelijk.
En laten we nu tot de essentie komen van verliefdheid , wat is het echt, wat betekent het voor mij en de andere, gaat het mijn leven definitief anders maken.
Hersenonderzoekers zijn het er over eens dat verliefdheid een kortstondige, goedaardige vorm van zinsverbijstering is; ik vind dit zelf een bijzonder grappige definitie van verliefdheid maar tegelijkertijd is het 'helaas' ook wel waar en zoals altijd is de waarheid oncomfortabel en niet gewenst. We leven liever in mythes en mysteries die we niet begrijpen noch kunnen verklaren en dit is goed want de meeste mensen kunnen de waarheid niet aan.
Uiteindelijk komt het altijd een beetje op hetzelfde neer, als je ergens in gelooft is het waar no matter if is true or not.
Daarom beste mensen enjoy your life en geniet van uw verliefdheid zolang ze duurt.
9/06/20 14:41 REAGEER
Jan Michel
Ik ben de heer Jan Michel uit België Ik was een formele werknemer bij ING Bank in België. Ik ben 62 jaar oud, mijn vrouw stierf 20 jaar geleden en sindsdien zorg ik voor mijn 2 kinderen, maar nu zijn ze getrouwd, de laatste 2 jaar ontmoette ik Anna die uit Nederland komt. Ik hield zoveel van haar dat ik haar alles kon geven wat ze was toen ze 39 jaar oud was, na een tijdje daten was ik zo verliefd op haar, ze maakte het uit met mij en ik smeek om haar om terug te komen mijn zoon belde haar ze zei nee, dat ze iemand anders een boete heeft gedaan en we houden zo veel van elkaar na een paar dagen las ik een artikel over hoe dr. Sacre kan helpen om je relatie weer terug te brengen, ik neem contact op met dr. Sacre voor hulp hij vertelde me wat ik moest doen om mijn geliefde terug te brengen, wat ik deed, hij deed de gebeden en Anna was terug ze hield van me en koesterde me meer, en we hebben de beste tijd van ons leven, dr.Sacre bereidt ook wat natuurlijke kruiden voor die heeft me weer sterk en gezond gemaakt nu voel ik me als een jonge man. Ik heb haar seksueel heel goed bevredigd we zijn allebei gelukkig, neem contact op met Dr. Sacre op WhatsApp-nummer +2349076034359 of e-mail hem op sacretempleofpower@gmail.com


De heer Jan Michel, formeel bankier van ING bank
16/08/20 17:30 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels