Deel via

Voor het eerst in 114 jaar geen New Year's Eve Ball op Time Square (New York)

December 2020
Eindejaar zal dit jaar anders dan anders zijn. Misschien was je er zelf ooit bij om de overgang van oud naar nieuw op Time Square in New York te vieren, maar voor het eerst in 114 jaar zal het klassieke aftellen daar niet doorgaan. Helemaal afgelast wordt het evenement niet, maar het zal nu digitaal en virtueel plaatsvinden. Zo wordt een lange traditie tot zwijgen gebracht.

Elk jaar richten miljoenen ogen van over de hele wereld zich op het sprankelende Waterford Crystal Times Square New Year's Eve Ball. Om 23:59 uur begint de bal zijn afdaling en staan honderdduizenden mensen klaar om de laatste seconden van het jaar af te tellen en het begin van een nieuw jaar vol hoop, uitdagingen, veranderingen en dromen te vieren. Niet dit jaar, helaas...

New Year’s Eve Ball Drop

Het hoogtepunt van de jaarlijkse nieuwjaarsviering in New York is de inmiddels beroemde Eve Ball Drop. Een grote glanzende bal rolt langzaam ruim 40 meter een vlaggenmast af, en dit luidt het nieuwe jaar in. De bal is elk jaar anders. De beroemde New Year’s Eve Ball Drop kan je normaal meemaken op Times Square.

Jaartje overslaan

Dit jaar gooit de coronacrisis helaas roet in het eten. Voor het eerst in 114 jaar zal er op Times Square geen publiek zijn om de beroemde oudejaarsavondbal toe te juichen. De plaatselijke ambtenaren kondigden grote veranderingen aan in het New Year's Eve 2020-evenement - door te verklaren dat, hoewel de bal nog steeds valt, het gebruikelijke volgepakte feest helaas geen openbaar evenement zal zijn.

nieuwjaar1-1140

Virtueel spektakel

"Een ding dat nooit zal veranderen, is het tikken van de tijd en de komst van een nieuwjaar om middernacht op 31 december", zei Tim Tompkins, voorzitter van Times Square Alliance, in een persbericht over oudejaarsavond 2020.

"Maar dit jaar zal dat wel gebeuren. Een aanzienlijk nieuw en verbeterd virtueel, visueel en digitaal aanbod zijn als aanvulling op het beperkte live-entertainment op Times Square. "

Afgezet voor het grote publiek

nieuwjaar3 Tim Tompkins vertelde The Post dat Times Square op oudejaarsavond 2020 door de NYPD zal worden afgezet van het grote publiek en dat elk evenement dat plaatsvindt in het toeristische centrum alleen voor publieke uitzendingen bedoeld zal zijn.

"Er zullen wat sociale activiteiten zijn op Times Square, maar het zal in de eerste plaats zijn voor een streamingpubliek", vertelde Tompkins over oudejaarsavond 2020. "Er zal slechts een beperkt aantal mensen op Times Square aanwezig zijn."

Auteur: Stefaan Van Laere

1 reactie

Hopelijk gaan ze niet aan dood, geen feest seg, 'n ramp, Oh dear !
7/12/20 19:01 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels