Deel via

Sociaal-innovatief project Homemates met succes gelanceerd

January 2021
Afgelopen week haalde het pas gelanceerde project Homemates meer dan eens de media, en dit is nog maar het begin. Met dit project wil Jean-Pierre Vyncke, drijvende kracht achter SeniorenNet, alleenwonenden die dezelfde normen en waarden delen samenbrengen om van een huis (opnieuw) een thuis te maken. De bal is aan het rollen, en de vooruitzichten zijn voor Homemates veelbelovend. Geïnteresseerd, of geïntrigeerd? Neem zeker een kijkje op de website!

Kranten, radio, televisie en ook de sociale media: allemaal hebben ze belangstelling voor Homemates. Het steentje is in het water geworpen, en intussen verspreiden de kringetjes zich steeds verder... Wie nu (pre)registreert, mag zich tot de pioniers rekenen van een project waarvan 'the sky the limit' is...

De voorbije weken waren bepaald hectisch voor Jean-Pierre Vyncke. Na drie jaar hard werken achter de schermen kon hij eindelijk zijn project Homemates lanceren. En met succes! Zowel kranten, radio, televisie als sociale media besteedden de voorbije dagen al heel wat aandacht aan Homemates, en het team achter dit project werkte hard om de kleine kinderziektes en schoonheidsfoutjes die - onvermijdelijk - aan de lancering van een nieuw project verbonden zijn weg te werken.

Gegroeid vanuit persoonlijke ervaring

jeanpierrevyncke Jean-Pierre Vyncke: "Dit project is gegroeid vanuit mijn persoonlijke ervaring. In 2008 ben ik, zoals zovele mensen van mijn leeftijd, gescheiden. Ik woonde ineens in een veel te groot huis dat bij mijn thuiskomst 's avonds leeg aanvoelde. Toen al rijpte bij mij het concept van Homemates, namelijk een unieke kans om de juiste mensen bij elkaar te brengen in een innovatieve, nieuwe samenlevingsvorm zonder noodzakelijke romantische relatie.

Op Homemates.be kan je nu in contact komen met andere alleenwonenden die dezelfde waarden en normen hebben, met een gemeenschappelijke uitdaging: samen van een huis terug een thuis maken."

Overweldigend positieve reacties

De eerste reacties zijn overweldigend positief. De vele voordelen die een woning delen heeft worden hierbij duidelijk gewaardeerd. De hartverwarmende reacties zetten het polyvalente team achter Homemates alleen maar aan om de verdere uitbouw van het project van nabij te ondersteunen.

Jean-Pierre Vyncke: "Voor ons is de privacy erg belangrijk. Hierbij gaan we niet over één nacht ijs. Via onze anonieme chatomgeving krijgen geïnteresseerden ruimschoots de kans om elkaar te leren kennen. Heb je iemand ontmoet met wie je dezelfde normen en waarden deelt, dan kan je verder met elkaar in contact komen. Besluit je uiteindelijk om met iemand een woning te delen, dan begeleiden we je stap voor stap want hier komt uiteraard heel wat bij kijken."

Neem een kijkje op homemates.be

hoemateshoewerkthet Geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig naar de vele voordelen die Homemates op sociaal en financieel vlak biedt? Neem dan zeker een kijkje op de website https://homemates.be. Registreer je vrijblijvend als je geïnteresseerd bent in dit project, hetzij als eigenaar om je huis te delen, hetzij om zelf bij iemand te gaan inwonen.

Je vindt Homemates ook op Facebook.

Auteur: Stefaan Van Laere

5 reacties

Hugoo


Alleenstaanden zijn geen eenzame zielepoten, zoals ze worden voorgesteld !
18/01/21 16:54 REAGEER
Ik ben alleen, en NIET eenzaam, helemaal geen sukkel. Ik treed HUGOO bij, voila!
18/01/21 23:44 REAGEER
kitten
Een algemene misvatting , waarom zouden alleenstaanden persé eenzaam moeten zijn. Niettegenstaande is dit initiatief positief voor mensen die er iets in zien. Maar of het zo eenvoudig is , daar twijfel ik aan.
19/01/21 13:23 REAGEER
alex019
dit is een lovenswaardig initiatief. veel mensen zijn alleen ,daarom niet eenzaam maar zouden wat graag nieuwe vriendschappen willen of samen en toch alleen zijn mocht er iets gebeuren.
samenwonen en samen delen is een deel van de oplossing ik juich dit toe
vriendelijke groeten aan allen
19/01/21 17:42 REAGEER
Camilla
IK ben ook niet eenzaam, ik kan me bezighouden, ik kom tijd te kort., en ben graag alleen;
Maar ik had nog graag mijn zoon bij me terug genomen, maar als ik er niet meer ben, kan hij niet alleen zijn. Dat is moeilijk om nog iemand te vinden , om dan met 3 tenminste te wonen.
Veel vriendinnen die alleen wonen willen zelfs niet samen wonen met 2 in een groot huis .
Moeilijk . Zijn er wel mogelijkheden; ? Milla
21/01/21 21:51 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels