Deel via

Geef je lichaam een boost met zespri!

March 2021
De afgelopen maanden waren zwaar en onvoorspelbaar. Verschillende factoren (winter, corona, weinig sociaal contact) hebben ervoor gezorgd dat we ons misschien wat minder energiek voelen. Daarom is de start van de lente het ideale moment om meer aandacht voor jezelf te hebben en voor je welzijn. En daar kan Zespri je bij helpen! De ‘Energieboost in 5 dagen’ helpt je uit de startblokken om weer energiek door het leven te gaan. Deze challenge is voor iedereen én je start wanneer jij dat wil. Klaar? Let’s go!

Nood aan meer energie? Doe mee met de Zespri-challenge!

Met de ‘Energieboost in 5 dagen’ wil Zespri iedereen uitdagen om vol energie de lente in te gaan. In totaal gaat het om vijf challenges die je binnen een tijdperiode van 5 dagen kan voltooien. Binnen deze challenge werkt Zespri op drie pijlers: beweging, gezonde voeding én mentaal welzijn. Drie pijlers die jouw energieniveau ongetwijfeld een boost gaan geven!

Wanneer je start, laten we volledig aan jou over. Dat is het grote voordeel van deze challenge, jij gaat van start wanneer jij het wil. Bovendien zijn de verschillende challenges makkelijk én uit te voeren op ieders niveau. Wil je dus graag wat meer energie? Dan dagen we je uit om deel te nemen!

De ‘Energieboost in 5 dagen’ ziet er zo uit: 

Dag 1: Maak een wandeling (tijdens je middagpauze).

Dag 2: Eet een kiwi om je dag te starten.

Dag 3: Doe een work-out.

Dag 4: Beweeg meer doorheen de dag.

Dag 5: Neem 's ochtends wat meer tijd.

Aandacht voor je mentaal welzijn is ook belangrijk

Twee pijlers van de challenge zijn sport en gezonde voeding. Daarnaast werkt Zespri ook rond een derde topic: mentaal welzijn. Voor een goed functioneren is naast de lichamelijke gezondheid ook ons geestelijk welzijn van groot belang. Je goed in je vel voelen is niet alleen voldoende bewegen en gezond eten, maar ook aandacht hebben voor wat er in je hoofd aan de gang is. Op de website van Zespri kan je een vrolijke kleurplaat downloaden. Vervolgens kan je alleen of met je (klein)kinderen kleuren en weer (meer) rust in je hoofd vinden. Kleuren is namelijk de ideale ontspanning (én je kan je creatieve ei kwijt)!

Waarom een kiwi niet op je energieke menu mag ontbreken

 De challenge geeft kiwi’s een vast plekje op het menu. Waarom? Wel, kiwi’s zijn een fruitsoort die perfect aansluiten bij wie (meer) aandacht wil hebben voor gezonde voeding én een energiekere levensstijl in het algemeen. Zo bevatten kiwi’s heel wat ingrediënten die goed zijn voor je lichaam en mogen ze zeker en vast een vast plekje op je menu krijgen. 

kiwi2 Zespri heeft twee soorten kiwi’s:Zespri Green en Zespri SunGold. Zespri Green is een groene kiwi voor iedereen die houdt van wat meer pit. Het is een frisse vrucht boordevol smaak. Zespri Green kiwi’s zijn rijk aan vezels en bevatten het enzym actinidine dat de spijsvertering kan bevorderen. Zespri SunGold kiwi’s – beschikbaar vanaf mei tot februari -  zijn goudkleurig en heerlijk zoet. Ze bevatten veel vitamine C en dragen bij aan goede werking van het immuunsysteem. Beide kiwisoorten kan je op élk moment van de dag eten en verwerk je makkelijk in verschillende recepten. Een kiwi eet je ook trouwens makkelijk gewoon uit het vuistje. Met een mesje opensnijden en uitlepelen. Lekker!

Wist je trouwens dat kiwi’s een natuurlijk alternatief voor laxeermiddelen zijn?

Constipatie is een veel voorkomend probleem, vooral bij senioren. Als je ontlasting heel hard is, wordt naar het toilet gaan een pijnlijke ervaring en kan de frequentie van je stoelgang verminderen. De meeste mensen krijgen nu en dan last van constipatie maar bij anderen kan het een chronische ziekte worden die hun levenskwaliteit vermindert.

En kiwi’s hebben nog héél wat meer voordelen te bieden, kijk maar:

kiwi1 1. Kiwi's hebben een hoog vitamine C-gehalte (meer per 100 g dan sinaasappels!).
2. Kiwi's zijn een goede bron van kalium (bijna zo veel als een banaan!).
3. Kiwi's zijn rijk aan vezels (wat helpt bij de spijsvertering).
4. Kiwi's bevatten 17 vitaminen en mineralen (één van de meest voedzame fruitsoorten die je kan eten!).
5. Kiwi's bevatten actinidine (een enzym dat je lichaam helpt om voedsel af te breken).
6. Kiwi's hebben een lage glycemische index (kan helpen bij het regelen van je bloedsuikerspiegel)  en is dus goed voor diabetici).
7. Kiwi's bevatten slechts 79 kcal (Zespri SunGold) of 81 kcal (Zespri Green) per 100 g (ideaal als je je gewicht op peil wil houden).

Zin gekregen om je tanden in deze challenge te zetten?

De vijfdaagse challenge kan je een duwtje in de rug geven om te evolueren naar een gezonde levensstijl waarbinnen beweging, voeding én aandacht voor mentaal welzijn een vast plekje krijgen. Een kleine moeite die grote positieve gevolgen kan hebben! Op de website van Zespri vind je nog tal van andere artikels die je helpen om je actieve en energieke levensstijl te behouden.

We wensen je alvast veel succes!

Bronnen

USDA national nutrient database for standard reference (vrijgave 28) 2015. Beschikbaar via: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/ .

Oregon State University. Vitamin C and Skin Health. Beschikbaar via: http://lpi.oregonstate.edu/mic/micronutrients-health/skin-health/nutrient-index/vitamin-C

1 reactie

Kiwi's, lekker, wel de gele ! Reclame bosdinges wordt meer dan afgezaagd, wie heeft er aandelen in ????
22/03/21 17:38 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels