Standaard Uitgeverij
320 pagina's
ISBN 9789022337844
Kunnen we met voeding ons immuunsysteem versterken en virale aanvallen – denk aan COVID-19 – te lijf gaan? Wat zijn de risicofactoren, gerelateerd aan voeding, die de impact van het coronavirus verhogen? Krijg je acne van chocolade en hoofdpijn van roomijs? Kun je gezond zwaarlijvig zijn? Zijn sulfieten in wijn gevaarlijk? Onze medewerker Eric De Maerteleire weet antwoord op deze vragen.
Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen, was 30 jaar lang hoofd van het Gentse Stadslaboratorium en is gepassioneerd door de relatie tussen voeding en gezondheid.
In Fabels en feiten over voeding en gezondheid geeft Eric De Maerteleire je antwoorden op de vele vragen over voeding. Fabeltjes worden netjes gefileerd, welgemeende adviezen worden op hun waarheidsgehalte onderzocht, feiten worden door wetenschappelijke informatie onderbouwd.
Regelmatig zul je verbaasd van iets opkijken of bevestigd zien wat je al wist, maar ook zal blijken dat heilige huisjes vaak niet overeind blijven. Eén ding is zeker: door kleine dingen te veranderen in je voeding en je levensstijl, kun je een pak gezonder leven.
In een interview op de regionale televisiezender AVS geeft Eric De Maerteleire meer uitleg over zijn boek. U kunt het interview hier bekijken.
Fabels en gezondheid over voeding en gezondheid
Standaard Uitgeverij
320 pagina's
ISBN 9789022337844
1 reactie