Deel via

Hoe denken jongeren over het pensioen?

July 2021
Hoe denken jongeren over het pensioen? Is het een ver van hun bed show, of zijn ze er toch al mee bezig? Boujida Mohamed, masterstudent Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, doet er in het kader van zijn masterthesis onderzoek naar. Mogen we vragen om zijn enquête in dit verband te delen bij jullie kinderen en kleinkinderen?

Enqûete

 
Hoe denken jongeren over het pensioen? Wij zijn er ook benieuwd naar. Seniorennet deelt dan ook graag deze oproepe om aan een enquête van student Boujida Mohamed deel te nemen.
 
jongeren Boujida Mohamed: "Ik ben een masterstudent Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. In het kader van mijn masterthesis voer ik een onderzoek uit naar de perceptie van jongvolwassenen omtrent de Belgische pensioenproblematiek. Hiervoor heb ik een enquête opgesteld waarbij ik minstens 100 respondenten moet verzamelen.
Het doel van deze vragenlijst is om inzicht te krijgen in de houding van jongvolwassenen (21 tot 41 jaar) omtrent de Belgische pensioenproblematiek en hun financiële kennis inzake pensioenopbouw.
Zouden jullie even tijd willen maken om mijn enquête in te vullen. De enquête zal slechts 5 minuten van uw tijd in beslag nemen."
 

https://www.facebook.com/groups/139896139408840/permalink/4133166946748386/

Auteur: Stefaan Van Laere

3 reacties

wimverbeke
Zijn jongeren al bezig met hun pensioen?
6/07/21 11:07 REAGEER
Dicksy
Wij toen wel ?
6/07/21 21:03 REAGEER
Lucas 54
als ik terug denk aan mijn gedachten betreffende mijn latere pensioenrechten, toen ik zelf in mijn mid-dertiger jaar was, kom ik uit bij 3 hoofdlijnen:
- hoe langer mijn loopbaan hoe hoger mijn wettelijke pensioenrechten zullen zijn
- in België zijn de wettelijke pensioenrechten absoluut geen weerspiegeling vd loonverschillen zoals die wel degelijk bestaan gedurende de aktieve loopbaan, de pensioenrechten zijn véél egalitairder dan de lonen/weddes
- er zijn (schrijnende) verschillen tussen de wettelijk pensioenrechten afhankelijk vh statuut waarin je aktief was: overheidsambtenaar, privé-sector, zelfstandige
28/09/21 18:03 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels