Deel via

Niet alleen uw oren, maar ook uw hersenen trainen...

October 2021
Mensen zijn van nature sociale wezens. We hebben anderen nodig om een gelukkig leven te kunnen leiden. Communicatie speelt daarbij een onmisbare rol. Ervaart u gehoorvermindering? Daar kan iets aan gedaan worden!

Een goed gehoor draagt bij aan een actief sociaal leven en is onmisbaar voor een goede mentale gezondheid. Hoortoestellen worden in de medische wereld eveneens gezien als een belangrijke preventiemaatregel voor dementie. Het mag duidelijk zijn: voor wie hoorproblemen heeft, is een oplossing op maat geen overbodige luxe.

Een wereld van verschil

Geluk zit soms in kleine dingen. Hoortoestellen zijn klein maar kunnen een wereld van verschil maken voor uw dagelijks leven. Het gehoor heeft impact op allerlei dagelijkse situaties. Een daginvulling is heel persoonlijk. Een optimale hooroplossing op maat is aangepast aan uw omgeving en gesprekspartners en is geschikt voor al uw activiteiten, hobby’s en bezigheden.

De juiste producten voor de juiste situaties

Het menselijk brein kan heel wat aan. De voorwaarde hiervoor is wel dat de nodige prikkels onze hersenen vlot kunnen bereiken. Wanneer dit niet het geval is, zullen we een deel van onze hersencapaciteit moeten gebruiken om te compenseren voor het tekort aan informatie. Dit doen
we door extra aandachtig te zijn, door ons meer in te spannen om gesprekken te verstaan. Heel vaak doet deze situatie zich voor wanneer er een storingsbron, zoals achtergrondlawaai of muziek,
aanwezig is. Dit heeft als gevolg dat we na een avondje op restaurant, een etentje onder vrienden, een receptie, eentrouwfeest, … extra vermoeid zijn door deze luisterinspanningen. Ook tijdens een drukke werkdag, bijvoorbeeld, kan het soms extra energie kosten om tot een succesvolle luisterervaring te komen.

hersenen_fit_houden

Nog te vaak wordt verondersteld dat het gebruik van hooroplossingen pas nodig is wanneer u in geen enkele situatie een gesprek nog vlot kan volgen, zelfs niet tijdens een eenvoudig één-op-ééngesprek. Ook voor personen die uitsluitend in meer uitdagende luistersituaties problemen ervaren – zoals in grote groep of bij achtergrondlawaai – kan een hooroplossing het verschil maken.

audiocabinehoortest-1140

Ook goed voor uw omgeving

Bij een verminderd gehoor is de persoon zelf niet de enige partij die hierdoor beïnvloed wordt. Ook onze omgeving – partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden – ondervindt er vaak last door. Dit kan gaan van een hoger volume van radio of tv tot het voortdurend moeten herhalen van zichzelf of van anderen.
In sommige gevallen worden persoonlijke relaties zelfs in het gedrang gebracht door een  gehoorprobleem. Een verbetering van het gehoor kan dus ook opnieuw rust brengen in en voor onze omgeving.

 

Hier kom je meer te weten over Hoorcentrum Aerts.

Wil je een afspraak maken? Selecteer hier een locatie in je buurt.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels