Deel via

Facebook Live over erven en schenken

October 2021
Zit je met vragen over erfenissen en schenkingen? De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (Fednot) organiseert op vrijdag 29 oktober om 13 uur een Facebook Live. Je kan vooraf je vragen al doorgeven, en Radio 2-journalist Sven Pichal en notaris Joni Soutaer zullen proberen er een antwoord op te geven.

Op vrijdag 29 oktober om 13u organiseert de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (Fednot)  opnieuw een Facebook Live over erven en schenken via www.facebook.com/notaris.be.

De dood en centen

De dood en centen. Niet bepaald onderwerpen waar je vrolijk van wordt… En toch is het bijzonder nuttig om nu al stil te staan bij je erfenis. Hoeveel erven kinderen en andere familieleden? Wat als je de zaken anders wil regelen? Hoe kan je op voorhand een deel van je vermogen fiscaalvriendelijk overdragen? En hoe zit het met de schenkbelasting?

Facebook Live promo instagram Facebook live

Kijk op vrijdag 29 oktober om 13u naar de Facebook live. Radio 2-journalist Sven Pichal en notaris Joni Soutaer nemen al je vragen onder de loep en geven je alle antwoorden, zonder taboes! Afspraak op https://bit.ly/3uRLfUd (via deze pagina kunnen ook vooraf al vragen worden gesteld die dan aan bod komen tijdens de live sessie).

 

Organisator: Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat  (www.fednot.be)

Auteur: Stefaan Van Laere

3 reacties

Straetmans
Heeft het nog zin als alleenstaande voor een erfgenaam een duo legaat aan te gaan in je testament?
Geldt een vroeger overeen gekomen testament met duo legaat nog?
Wat is voor de erfgenaam de voordeligste overeenkomst qua successie rechten bij een testament?
Wat is het verschil bij een schenking?
19/10/21 09:37 REAGEER
poezewoes
een schenking van 2 ouders aan 1 kind : wat gebeurd er indien 1 v/d ouders overlijd?
19/10/21 11:27 REAGEER
Calamity
Hallo, ik heb een huwelijkscontract met gewoon scheiding van goederen en degene van ons beiden die het laatste leeft kan het huis bewaren tot hih/zij sterft.
Dus, de kinderen kunnen eigenlijk aan het huis niet aan, maar wat met de inboedel ? Moeten ze ook zo lang wachten of kunnen ze daarvan iets opeisen ?
Tweede vraag : Met dit huwelijkscontract van scheiding van goederen, heeft één van beide echtgenoten dan ergens nog recht op een deel van de erfenis van de andere die overleden is ?
Ik denk van niet maar zou graag bevestiging krijgen.
Met dank bij voorbaat.
23/10/21 08:20 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels