Deel via

Een beter leven met deze 5 gedragingen

October 2021
We willen allemaal wel ons leven verbeteren, maar weten soms niet goed hoer hier aan te beginnen. Onze lifecoach Wim Annerel heeft gelukkig de nodige ervaring. In deze aflevering geeft hij ons vijf manieren mee om je leven te verbeteren en je gelukkiger te doen voelen.

 Vandaag wil ik vijf manieren met je delen om je leven te verbeteren en je gelukkiger te doen voelen.

Ik zal meteen al een tipje van de sluier lichten: het gaat telkens om belangeloos gedrag dat goed is voor onszelf en ook voor de mensen rondom ons.

1. Geef je tijd weg om meer tijd te hebben

Dit klinkt tegenstrijdig, maar onderzoek toont aan dat wanneer mensen hun tijd weggeven, ze het gevoel hebben dat ze meer tijd voor zichzelf hebben.

Meer nog, tijd weggeven werkt in dat opzicht beter dan een meevaller die je onverwacht écht vrije tijd bezorgt.

En dat is nog buiten de positieve gevoelens gerekend van de anderen aan wie je je tijd schenkt!

2. Slaap om je dankbaarder te voelen

Mensen die dankbaarheid voelen zijn gelukkiger, hoopvoller en vertonen positiever gedrag.

Maar hoe kan je meer dankbaarheid voelen?

Eén manier is om te zorgen voor meer slaap.

Want een studie van de Universiteit van Californië ontdekte dat voldoende slaap mensen dankbaarder doet voelen. Wie een tekort heeft aan slaap, voelt zich minder dankbaar. En dankbaarheid is een emotie die ons helpt om sociale banden aan te gaan.

Wat meer is: de gevolgen van te weinig slaap zijn voelbaar voor het hele gezin. Mensen voelen zich minder gewaardeerd door hun partner wanneer zij een slaaptekort hebben, maar ook wanneer hun partner een tekort aan slaap heeft. Dat betekent dat het gebrek aan dankbaarheid wordt overgedragen aan de partner.

3. Merk een vriendelijk gebaar op

geluk6 Het is zo makkelijk om anderen als vanzelfsprekend te zien.

Maar dankbaar zijn voor alle kleine dingen die iemand voor je doet, kan een enorm verschil maken voor de relatie met die ander. Onderzoek toont aan dat dankbaarheid helpt om intieme relaties te onderhouden.

Dankbaarheid triggert een hele reeks van emoties en gedachten, die ervoor zorgen dat je diegene die iets voor je doet, op een andere manier gaat bekijken en benaderen. Dat is vooral zo wanneer je laat blijken dat je geeft om de behoeften en voorkeuren van je partner.

Zeg dus dankjewel tegen de mensen rondom jou.

4. Geef geld weg om je rijk te voelen

Naast tijd kan je nog iets weggeven om je goed te voelen. Over de hele wereld zijn studies uitgevoerd die telkens opnieuw aantonen dat geld weggeven ervoor zorgt dat mensen zich rijker voelen.

En opnieuw, dat is naast de dankbaarheid die mensen voor jou zullen voelen.

5. Koop ervaringen om gelukkig te zijn

Bij bijzondere gelegenheden hebben we vaak de gewoonte om elkaar cadeaus te kopen. Psychologisch onderzoek toont aan dat het beter is om te investeren in ervaringen dan in prijzige cadeaus.

Kleding, juwelen of elektronische gadgets zijn misschien aantrekkelijk en leuk, maar het is meestal dat optreden, die vakantie of dat etentje dat blijft hangen in onze herinnering.

Ervaringen geven ons ook verhalen om te vertellen aan anderen. Het is makkelijker om over ervaringen te praten, waarmee ze ons plezier blijven geven lang nadat ze voorbij zijn.

 

Lees hier verder en ontdek wat gelukkig maakt: tijd of geld: Tijd of geld: wat maakt gelukkig?

Auteur: Wim Annerel

2 reacties

TimV
Mooie levenslessen ook! Dankjewel.
T.
25/10/21 08:47 REAGEER
Familieandre
Een mens leeft van de goede souvenirs - de slechte zo rap mogelijk vergeten !
26/10/21 17:55 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels