Deel via

Getuigenis erflater Dora “Ik vond dat het tijd was om echt iets voor hen te doen.”

November 2021
Jarenlang is Dora vrijwilliger bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Toen haar man 5 jaar geleden stierf, moest ze een nieuw testament opstellen. Ze koos ervoor om het BCG op te nemen in haar testament.

Wanneer besloot je na te laten aan het BCG?

“Mijn man stierf vijf jaar geleden. Wij hadden geen kinderen, dus ik heb geen rechtstreekse erfgenamen. Aangezien ik al jaren verbonden ben met het BCG, vond ik dat het nu tijd was om echt iets voor hen te doen. Daarnaast heb ik ook een link met honden. Ik ben gepassioneerd door labradors. Ik heb er altijd gehad en zelfs gekweekt.”

Hoe voel je je na het nemen van de beslissing?

“Ik kan het mensen alleen maar aanraden om een beslissing te maken over hun testament. Het geeft toch gemoedsrust om te weten wat er precies zal gebeuren met je nalatenschap als je er niet meer bent. Bovendien heb ik veel vertrouwen in het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het is een kleine organisatie die zeer lokaal werkt. Ik ken de organisatie al lang en ik weet dat ze goed werk leveren. Dat geeft veel vertrouwen.”

Ben je nog steeds verbonden met de organisatie?

“Mijn hele kelder ligt vol dopjes en als er een verkoopactie georganiseerd wordt, spoor ik iedereen in mijn netwerk aan om iets te kopen. Ook heb ik me kandidaat gesteld om pleeggezin te worden van een moederhond of een hond die op pensioen gaat. Momenteel wacht ik daar nog even op tot de volgende hond beschikbaar is. Maar wat kijk ik ernaar uit!”

Nalaten aan een goed doel

Nalaten aan een goed doel, het is een bijzonder mooie daad. Je kan zelf beslissen wat er met je nalatenschap gebeurt na je overlijden. Nalaten gebeurt via een testament, het is een hoogstpersoonlijk document waarin iemand schriftelijk vastlegt wat er na zijn/haar dood moet gebeuren. Een notaris kan hierbij een belangrijke rol spelen en ervoor zorgen dat het document volgens de correcte vormvereisten wordt opgesteld.

Was je gedurende je leven verbonden met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden? Of begrijp je wat een blindengeleidehond voor mensen kan betekenen? Wil je met je testament ervoor zorgen dat meer blinde en slechtziende personen een geleidehond krijgen? Neem dan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden op in je testament.

Neem voor meer juridische info of om een brochure per post te ontvangen contact op met Alexandra Jans, onze verantwoordelijke voor nalatenschappen via alexandra.bcg@geleidehond.be of via 012 23 43 19. Zij maakt vrijblijvend tijd voor jou, bij ons op het centrum of bij je thuis. Het BCG is aangesloten bij Testament.be. Via hen is een huisbezoek door een juridisch adviseur mogelijk.

Download onze brochure over nalaten aan het BCG. 











Door op verzenden te klikken, wordt u doorgestuurd naar een pagina waar u onze brochure kan downloaden. Uw gegevens worden verwerkt met het respect voor uw privacy. Hoe en waarom wij gegevens verwerken, kan u nalezen in onze privacyverklaring

Bezoek het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) in Tongeren.

Bij het BCG leiden ze geleidehonden op voor blinde en slechtziende personen. Een niet alledaags onderwerp voor een bezoek met je vereniging of club. Bezoeken zijn mogelijk voor groepen (min. 15 - max. 20 personen) op dinsdag, woensdag en donderdag. Het bezoek en de lezing zijn gratis. Prijs voor een eventueel koffiemoment is te bespreken. Ook lezingen op locatie kunnen aangevraagd worden.

Meer info lees je hier.

Wij zoeken pleeggezinnen

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is op zoek naar vrijwilligers die helpen met het opvoeden en opvangen van pups of de honden in training. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen voor verschillende types opvang- en pleeggezin. Ze kiezen zelf op basis van hun beschikbaarheid: tijdens het eerste levensjaar van de pup of enkel tijdens vakantieperiodes, ’s avonds en in het weekend als opvanggezin voor de honden in training of voor de moederhonden zelfs gedurende hun volledige leven. Pleeggezinnen krijgen ondersteuning en begeleiding van de puppyinstructeurs van het BCG. Alle medische kosten, voeding, mand en trainingsspeeltjes worden vergoed.

Meer info lees je hier.

Onze gegevens

  • Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw Sint-Truidersteenweg 309
  • 3700 Tongeren
  • BTW BE0443.005.532
  • Belfius BE49 0681 0550 1671
  • RPR Antwerpen, afdeling Tongeren

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels