Deel via

Maak indruk op uw gasten met deze Kerst-tomatensoep!

December 2021
Bent u al aan het nadenken wat u gaat serveren tijdens de kerstdagen? Dat is altijd een grote opgave. Een gerecht moet namelijk lekker zijn, er mooi uitzien en ook nog eens makkelijk te maken zijn zodat u niet uren in de keuken hoeft te staan. Tip: maak eens deze heerlijke Kerst-tomatensoep als kerst voorgerecht. In vijf minuten op tafel en waarschijnlijk bij iedereen geliefd. De soep is net even iets anders dan u normaal gewend bent van tomatensoep. Luxe genoeg voor tijdens het kerstdiner!

Welke ingrediënten heeft u hiervoor nodig?

  • 570 ml biologische kruidige tomatensoep met ui en basilicum (zak van Jumbo)
  • 125 g crème fraîche
  • 20 g tuinerwten
  • 1 knijpflesje of spuitzakje
  • 1 satéprikker

Hoe maakt u deze soep?

Kies voor gemak door te gaan voor een kant-en-klare soep die u alleen hoeft te verwarmen in de magnetron of in een pannetje. Natuurlijk kunt u ook gaan voor een zelfgemaakte kruidige tomatensoep. Wat u ook kiest, warm de soep op en verdeel het over diepe borden. 

Doe vervolgens de crème fraîche in een kommetje en verdun deze met 3 to 4 eetlepels water. Stop het geheel in een knijpflesje of spuitzakje. Spuit al zigzaggend een figuurtje in de soep, bijvoorbeeld van een kerstboom. Ga daarna met de satéprikker van boven naar beneden door de kerstboom en maak zo een mooi patroon. Leg als finishing touch De tuinerwten als een soort kerstballen op de boom. Ook kun je bijvoorbeeld een kerstster of -klok maken in de soep.

Aan tafel...

Tijd om de soep te serveren! Kookt u voor een groot gezelschap? Ook dan is dit kerst voorgerecht ideaal. Serveer de soep in mooie diepe borden of kommen om het zo een nog chiquere uitstraling te geven. Je gasten zullen het heerlijk vinden. Eet smakelijk!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels