Deel via

Wat kan jij doen om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen?

March 2022
De crisis in Oekraïne houdt ons allemaal bezig. De beelden van lange wachtrijen Oekraïense vluchtelingen zijn indrukwekkend. Heel wat mensen voelen de nood opborrelen om te helpen waar ze kunnen. Intussen heeft federaal minister Mahdi een oproep gedaan met de campagne #PlekVrij om tijdelijke opvang voor de mensen te voorzien. Ook jouw stad of gemeente zal daarbij een belangrijke rol krijgen. Wil je zelf ook je handen uit de mouwen steken en deze onfortuinlijke mensen een steuntje in de rug geven?

Ben jij ook getroffen door de oorlog in Oekraïne? Overal organiseren regeringen, verenigingen en particulieren iniatieven om de ergste nood te leningen. Volgens pessimisten een druppel op een hete plaat, maar anderzijds is de solidariteit hartverwarmend. Voel jij je ook aangesproken?

Oekraïne 12-12

Overal worden intussen intiatieven voor Oekraïne georganiseerd. Van de Panne tot Hasselt, de acties zijn hartverwarmend te noemen. Ook de media doen hun duit in het zakje. Zo staat donderdag 17 maart in het teken van de actie 'Oekraïne 12-12'. Dan slaan DPG Media (Het Laatste Nieuws), VRT, SBS en Mediahuis de handen in elkaar met een gezamenlijke tv-show op Eén, VTM en Play4 die gepresenteerd zal worden door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke.

Die dag zal er ook 14 uur lang live radio gemaakt worden in het teken van Oekraïne. Van 6u ’s ochtends tot 9u ’s avonds is er Oekraïne 12-12 bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie. Met deze dag vol solidariteit willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

Update 18 maart:

Oekraïne 12-12, de gezamenlijke actiedag van VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis, levert in totaal 17,7 miljoen euro op. Radionetten Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie sloegen de handen in elkaar om een hele dag samen live radio te maken. 's Avonds deden Eén, VTM en Play4 hetzelfde in een gezamenlijke televisieshow. 

Bekijk hier de hoogtepunten van de show.

Rode Kruis

rodekruis2 Het conflict in Oekraïne beroert veel mensen. Ook Het Rode Kruis deelt de grote bezorgdheid over de gevolgen van de situatie voor alle mensen op de vlucht, gezinnen die uiteen gerukt worden, slachtoffers van het geweld ... De Rode Kruis-beweging is dan ook volledig gemobiliseerd om mensen in nood te steunen en te beschermen. "Ook als Rode Kruis-Vlaanderen zijn we gestart met acties. De komende tijd zal veel humanitaire en financiële hulp nodig zijn. Wat is de situatie? Hoe kan je helpen? Volg hier de updates."

Help mee en doe een gift aan Het Rode Kruis.

Tips van Het Rode Kruis voor gastgezinnen.

Waar gaat het geld dat Het Rode Kruis inzamelt naartoe?

Burgervrijwilliger worden bij Het Rode Kruis.

Consortium 12-12

Ook de leden van Consortium 12-12 (Dokters van de Wereld, Caritas International, Handicap International, Oxfam-België, Plan International België, Rode Kruis en UNICEF België) lanceerden een gemeenschappelijke oproep ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne.  

Het doel van deze gezamenlijke actie is de nodige financiële middelen in te zamelen om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke influx van vluchtelingen uit Oekraïne.

Lees er hier meer over.

banner12-12

Hulpplatform

Nog heel wat andere organisaties steken de handen uit de mouwen. Samen met verenigingen en gemeentes lanceert Give a Day een hulpplatform waar alle hulpacties voor Oekraïense vluchtelingen worden verzameld.  We zetten even op een rijtje hoe jij kan helpen, binnen jouw mogelijkheden.

1. Geef je op als kandidaat-vrijwilliger

oekraine1 Hoewel de focus momenteel op opvang en crisishulp ligt, zullen er op andere vlakken nog veel hulpvragen bijkomen, bijvoorbeeld:

  • om op langere termijn te helpen zoeken naar behuizing,
  • kinderen mee op te vangen,
  • Nederlands te oefenen,
  • mensen wegwijs te maken en een warm onthaal te bieden,

Registreer je alvast als kandidaat vrijwilliger, en kies bij interesses ‘Vluchtelingen’. Zo blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe hulpvragen in je buurt en kan je reageren als er iets is dat je wil doen.

Registreer als kandidaat vrijwilliger

2. Geef je op als gastgezin

Heb je een kamer vrij, dan kan je overwegen om je op te geven voor tijdelijke noodopvang. Op dit moment zijn lokale besturen nog aan het kijken hoe ze de opvang samen met hun inwoners kunnen organiseren onder de naam #PlekVrij.

Je kan je alvast aanmelden bij je gemeente of stad, op deze manier wordt er een duidelijk en overzichtelijk hulpaanbod gecreëerd.

oekraine4 3.  Doe een donatie

Financiële hulp

De beste manier om iets te doen voor Oekraïne is een donatie, bijvoorbeeld via:

Met jouw donatie kunnen de hulporganisaties medische hulp, voedsel, opvang en schoon drinkwater voorzien.

Materiële hulp

De situatie in Oekraïne verandert elke dag en elk uur. Het is momenteel moeilijk in te schatten welke materiële noden er ter plaatse zijn. De depots van het Rode Kruis in ons land lopen reeds over met hulpmateriaaloekraine5 Ga daarom niet eender welke spullen verzamelen om te doneren, hoe hartverwarmend dat ook is.  Wil je toch hulpgoederen doneren? Hou de lokale inzamelacties die je stad of gemeente organiseert in de gaten, zij hebben namelijk een overzicht van de inzamelingslocaties en noden.

4. Doe iets met je vereniging

Ben je al actief als vrijwilliger in een organisatie of vereniging? Misschien kunnen jullie een geldinzameling of andere actie organiseren. Je kan hiervoor ook gratis je organisatie op het hulpplatform registreren en mensen oproepen om te helpen door vacatures te maken..

Registreer hier je vereniging

Met dank aan Lies Pelsmakers, Give a Day

 

Over Give a Day

Give a Day verbindt burgers, scholen, verenigingen, gemeenten en bedrijven met digitale tools voor vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet, zoals burenhulp.

oekraine2 Giveaday.be is de grootste vacaturebank voor vrijwillige inzet in België en telt meer dan 66.700 vrijwilligers, 5500 organisaties en 80 Belgische partnergemeentes.

Bart Wolput, directeur Give a Day: “Wij willen met Give a Day ook ons steentje bijdragen bij deze crisis. Ik kreeg al vrij snel telefoontjes van onze partnergemeentes, en we hebben geen moment geaarzeld om ons platform klaar te stomen voor wat er nu op ons afkomt. De ervaring tijdens de coronacrisis komt ons goed van pas, want toen lanceerden we in hoogste nood een hulpplatform dat door meer dan 240 gemeenten werd gebruikt. 40.000 vrijwilligers registreerden zich en 22.000 hulpvragen werden beantwoord"

Hopelijk laait de solidaire vlam nu nog eens zo hoog op, want het zal nodig zijn. We rekenen op jullie. (Bart Wolput)

www.giveaday.be

Opgelet voor valse berichten!

Op dit ogenblik willen veel mensen een steentje bijdragen om het leed van de vluchtelingen te verzachten. Allerlei initiatieven steken de kop op en het is soms moeilijk om de betrouwbaarheid ervan te checken. De officiële website van de overheid info-ukraine.be kreeg al een valse e-mail die de ronde doet met de vraag om te doneren voor Oekraïne.

Lees er hier meer over.

Heb je ook een verdacht bericht ontvangen?

Stuur het door naar verdacht@safeonweb.be

Wil je helpen?

Neem dan een kijkje op info-ukraine.be, de officiële website van de overheid. Daar lees op welke manier je hulp kan bieden. 

Heb je zelf ideeën? Laat dan een reactie na onder dit artikel.

 

Auteur: Stefaan Van Laere

28 reacties

jessie veyt
Het leed van de mensen in Oekraïne raakt me diep. Ik heb al een bijdrage gestort en overweeg om ook iemand bij mij thuis op te nemen. Ik heb plaats genoeg en ben diep geraakt door de beelden. Het doet me denken aan de oorlog, toen onze buren hielpen om Joden een onderduikadres te geven. Leren we dan echt niets???
14/03/22 07:26 REAGEER
Ortho
Mooi dat iedereen zich nu uitspreekt tegen het voeren van oorlog, wie is daar nu voor? Maar waarom nu pas?
Waarom zweeg iedereen toen 8 jaar geleden die oorlog begon?
Waarom zweeg iedereen bij het afslachten van duizenden burgers in Oost Oekraine?
Waarom zweeg iedereen bij het niet naleven van de akkoorden van Minsk door Oekraïne en nu het woord rechtsorde gebruikt.
Waar was iedereen die wegkeek toen 52 mensen in Odessa levend verbrand werden.
Waar was iedereen die het prima vond dat in 2014 een gekozen regering in een groot Europees land werd afgezet en een stel neo nazi’s de macht greep.
Waar was iedereen toen het Oekraïense regime de Russische Oekraïners hun basale mensenrechten ontnam: het spreken van Russisch werd verboden, het recht op pensioen verdween voor Russisch-taligen en kinderen die Russisch spraken en Russische namen hadden waren niet meer welkom op school.
Toen er fakkeloptochten werden georganiseerd door neo nazi’s met leuzen als ‘Russen aan het gas’…
En tot slot: waar was iedereen die zweeg toen grote delen van dit prachtige land, ooit de graanschuur van Europa, voor een appel en een ei werden verkocht aan banken en investeerders t.b.v. exploitatie voor genetische manipulaties van Monsanto en de wreedste mega-bioindustrie van Europa.
14/03/22 09:36 REAGEER
tintin
U bent wellicht zelf Rus en dus even wellicht gehersenspoeld... Waar was u toen door Poetin gestuurde ´rebellen´ de Donbas wilden afscheuren en zo voor 8 jaar gewapend conflict zorgden ? Waar was u toen Poetin de Krim bezette ? Waar zat u deze winter toen Poetin zijn troepen verzamelde rond Oekraïne onder het voorwendsel dat het enkel oefeningen hield en heel de wereld voorloog ? Wat vindt u van de censuur en repressie in uw geliefd Rusland ? Die ´nazi´ betichting is helemaal te gek... President Zelensky is nl. van Russische origine en zelf jood...!
14/03/22 10:46 REAGEER
oscario
Oekraïne behoort tot de Russische invloedssfeer en zeker de Krim en de Oostelijke enclaves waarvan de onafhankelijkheid door Poetin nu is erkend . Het Westen met de VS voorop beoogt maar een ding Rusland met economische wapens vernietigen . Het Westen is medeschuldig aan de vele slachtoffers van deze oorlog in plaats van Zelensky op te voeren als een held hadden ze hem moeten duidelijk maken dat Oekraïne niet bij de Nato kan komen en dat hij de Krim en de twee oostelijke enclaves als Russische deelstaten moet erkennen, dat zou veel mensenlevens gespaard hebben ! Een leider die schooljongens van 18 met een week opleiding en ouderen tot 60 naar het front stuurt is geen held !! Wie komt er trouwens naar hier jonge vrouwen met kinderen, de oudjes die zullen ter plaatse wel creperen . Proficiat Westen .
18/03/22 18:19 REAGEER
ERWE
E.W.
Grotelijks akkoord : Europa en de rest van de wereld keek opzij bij alle gruwel in Oekraïne.
Tja, Europa heeft géén Europees leger , loopt op strooien benen.
1 Oekraïne moest reeds lang lid zijn van Europa
2 Oekraïne moest reeds lid zijn van de NAVO.
Zolang deze toetredingen uitblijven , zal Rusland niet stoppen happig te blijven op de rijkdom van dit mooie land !
15/03/22 11:44 REAGEER
Christi
Juist Ortho, blijkbaar slikken de mensen gewoon wat msm hen voorschotelt, dat merk je hier aan de reacties. Het is allesbehalve zwart/wit. Maar zelf een beetje opzoeken is voor de meesten te veel gevraagd. Het is voor hen makkelijker om te zeggen "de Rus" is slecht en Oekraïne is goed. Zo ver zijn ze wel al gebrainwasht.
Ik vind het erg, zowel voor de Oekraïense mensen als voor de Russische, die kunnen er tenslotte ook niet aandoen.
En mensen, leer zelf eens een beetje na te denken en niet alles wat ze je voorkauwen als zoete koek te slikken. Probeer het eens vanuit een ander standpunt te bekijken. En ga eens even terug in de geschiedenis, wat de oorzaak van dit conflict is... misschien kom je dan tot inzicht dat het allemaal zo simpel nog niet is.
15/03/22 12:05 REAGEER
freddy verbaere
Klopt helemaal.
15/03/22 13:16 REAGEER
fredvandriessche
Heel juist ????
16/03/22 06:03 REAGEER
fredvandriessche
Juist ????
16/03/22 06:02 REAGEER
marina bal
Ook mijn hart bloedt wanneer ik die ellende in Oekraïne zie. een van mijn buren is zelf van Oekraïense afkomst en zamelt goederen in die ze daar nodig hebben. Hij werkt mee met hert Rode Kruis en is er zo zeker van dat die goederen ook echt ter plaatse komen bij de juiste mensen. Ik vind het erg dat een dictator als de wereld momenteel in zijn macht houdt. Ortho heeft gelijk: waar was iedereen toen die gek langzaam zijn greep op Oekraïne vestigde???
14/03/22 09:40 REAGEER
Eddy Desmet
De (westerse) wereld heeft collectief gefaald. We hadden toch allang kunnen vermoeden dat Poetin geen goede bedoelingen had? Nu moeten we met zijn allen de gevolgen dragen, en de Oekraïners zitten in een weinig benijdenswaardige situatie. We mogen hen niet aan hun lot overlaten want anders is onze beschaving ten dode opgeschreven.
14/03/22 10:10 REAGEER
freddy verbaere
Het is om moedeloos van te worden. Dit lot hebben de Oekraïne niet verdiend. Ik heb intussen geld gestort. Veel meer kan ik helaas niet doen behalve voor ze bidden.
14/03/22 12:53 REAGEER
freddy verbaere
Mijn buurmeisje van zes weent voortdurend en maakt tekeningen om haar verdriet te uiten. Onroerend...
14/03/22 13:53 REAGEER
marina bal
Schattig van je buurmeisje! De impact van deze oorlog op kinderen wordt onderschat. je kan ze moeilijk van de wereld afsluiten. Het is voor hen een keiharde confrontatie met hoe slecht de mens wel kan zijn voor zijn medemens.
14/03/22 15:02 REAGEER
werner van aken
Het is ons plicht om in het teken van de naastenliefde deze mensen te helpen. Al geldt dat natuurlijk voor alle échte andere vluchtelingen voor wie er nu nauwelijks of geen aandacht is.
14/03/22 15:14 REAGEER
freddy verbaere
Ik vrees dat het ergste in Oekraïne nog mort komen e dat se hier heel wat vluchtelingen zullen moeten opvangen . Maar dat is onze plicht.
15/03/22 13:06 REAGEER
freddy verbaere
Sorry voor de tikfouten de vingers willen niet altijd mee.
15/03/22 13:16 REAGEER
Cindy007
Verschrikkelijk wat die mensen daar meemaken. Kan er dan niemand die zot stoppen?
15/03/22 15:34 REAGEER
Andre1949Ignoul
die zot??? Laat gij u doen als ge jaren bedreigd en getreiterd wordt??? Lees de tekst van fred van driessche hier beneden. Gij vindt het okee dat dictator/comediant/president Zelensky een staatsgreep heeft uitgevoerd in 2014 met de hulp van neonazi terroristen door de legaal verkozen president buiten te gooien, dat hij mensen levend heeft laten verbranden en 14000 mensen uitmoordt in Donbas in het oosten van zijn land. En dat die dictators van de NATO, EU en USA dat goedkeuren. En dat om de miljarden genocide door de wereld elite mafia en die killervaccins van die criminele bigpharma bedrijven uit de aandacht en het nieuws te halen???? Geen wonder dat Putin dat en het overtreden van de akkoorden van Minsk niet blijft slikken en daarom verschillende Amerikaanse laboratoria in Oekraine, waar biochemische wapens worden gemaakt, met de grond gelijk maakt. De EU was beter af met Putin als president in plaats van die trees Von der Leyen met haar Pfizer echtgenoot en haar connecties met het WEF en dictatoropleiding bij nazi- en SS-zoon Schwab. West-Europa staat aan de rand van de afgrond met al die dictators die nu aan de macht zijn Macron, Rutte, ruggegraatloze De Croo, Johnson.... Verdomd mooie vooruitzichten voor de toekomst voor onze kleinkinderen.
16/03/22 15:28 REAGEER
freddy verbaere
Ik vrees dat we van Poetin het laatste nog niet gezien hebben...
15/03/22 18:39 REAGEER
fredvandriessche
Onze Frauduleuze en corrupte regering rommelt ons land onder leiding van een even corrupte Navo en EU een wereldoorlog in. Als je Europa in brand wilt zetten moet je je vooral bemoeien met een regionale kwestie als Ukraine. Voor je het weet heb je een kernoorlog. En het eerste wat er aan gaat is Antwerpen en Rotterdam. Wij als burgers geven geen toestemming voor het toetreden van de ukraine (een maffia staat) tot de EU, tot het verdedigen van de Ukraine. Wij geven geen toestemming tot een betrokkenheid in het militaire ingrijpen van Rusland in Ukraine. Op deze wijze wordt een WEF agenda uitgevoerd die de intentie heeft om elk land zijn soevereiniteit af te nemen en ons allen tot slaaf te maken van een totalitaire wereldregering. De EU is daarin slechts een schakel met zijn Digitaal paspoort per juli. Het opruimen van miljarden mensen is ook een doelstelling die middels een kernoorlog prima te realiseren is. De boosdoener die aangewezen wordt is Putin, maar de werkelijke boosdoeners zijn alle WEF poppetjes/ landverraders, zoals ook onze regering. Een regering die via fraude aan de macht is gekomen. Iedereen die in België en Nederland enz. nog wegkijkt en de propaganda in de media gelooft en niet zelf verantwoordelijkheid neemt om te onderzoeken en het historische perspectief te willen zien, gooit de toekomst van zichzelf en zijn kinderen en kleinkinderen te grabbel.
16/03/22 03:52 REAGEER
Andre1949Ignoul
Inderdaad fred, de nagel op de kop. En dat de EU, NAVO en USA die oorlog hebben uitgelokt is enkel om de aandacht af te leiden van die miljarden genocide en het instellen van een totalitaire dictatuur wereldwijd met dat digitaal paspoort en sociaal kredietsysteem zoals als sinds 2018 in China wordt gebruikt om de hele bevolking te controleren, te onderdrukken en in concentratiekampen te steken. De situatie zoals tijdens de holocaust in de tweede wereldoorlog is niet meer ver af.
Staan jullie er wel eens bij stil wat voor een toekomst onze kleinkinderen gaan hebben dankzij die gifspuiten???? Wetenschappers stellen nu al een verhoging vast van HIV, AIDS en allerlei vormen van kankers. Denken jullie ook, zoals de leugenpers en propagandisten van die spuiten, dat al die gevaccineerde sporters, die dood vallen tijdens trainingen en wedstrijden door myocarditis en andere hartkwalen en hersenbloedingen, dat die sterven door de klimaatsverandering of omdat ze niet genoeg hebben getraind???? Dat proberen ze de goedgelovige gebrainwashte bevolking wijs te maken want dat waren de oorzaken die die criminele big farmabedrijven aanhaalden, omdat ze niet willen toegeven dat die spuiten ons euthanaseren.
Ons natuurlijk immuunsysteem, dat ons duizenden jaren al heeft beschermd wordt nu MET OPZET vernietigd door de spike-eiwitten en de grafeenoxyde die die criminelen bedrijven erin duwen. En ook ons DNA wordt beschadigd en getransformeerd. Die spuiten hebben TOTAAL NIKS met onze gezondheid te maken, die is een experimentele gentherapie. Diegene die het zullen overleven zullen willoze slaven worden door ingespoten chips, transhumans zonder eigen vrijheid en wil. Dat is waar duivel Schwab naartoe wilt, zijn creatie van de nieuwe mens, beter dat God het heeft gedaan.
Jaren geleden werden in Afrika al duizenden vrouwen en meisjes onvruchtbaar gemaakt met inentingen tegen polio of aids, door mee ingespoten gifstoffen. Ook nu is dat zo, jonge kinderen krijgen nu die injecties zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Studies hebben al uitgewezen dat zowel de eierstokken bij de vrouwen als de testikels bij de mannen geinfecteerd worden door die spike-eiwitten Het mensdom is gedoemd om uit te sterven. Enkel multinationals zullen de wereldbevolking nog gaan bevoorraden als die mensen zich tenminste braaf onderwerpen aan de dictatuurwetten. Anders mogen ze verhongeren in concentratiekampen. Daar zijn er al van gebouwd in China, Amerika, Groot Brittanië, Australië. Zijn er hier al senioren die zich het boek de Great Reset van Schwab hebben aangeschaft??? En kennen jullie zijn slogan "Have nothing, be happy"??? Alle eigendommen gaan afgepakt worden en gaan aan de wereldregering toebehoren, bij wie ze wel gehuurd kunnen worden, maar met welk geld, want ook de rekeningen worden door die staat leeg geplunderd. Het zal dus op basis van dat digitaal paspoort gaan gebeuren, denk ik met zijn groene en rode vinkjes.
Wat het opvangen van die oorlogsvluchtelingen betreft?? Waarom moet de gewone mens daarvoor opdraaien??? Met welk geld kan hij dat doen, er wordt nu al steen en been geklaagd door de mensen (lees ik in facebook iedere dag) dat ze niet meer kunnen rond komen, dat ze zich blauw betalen aan brandstoffen, huurprijzen, verwarming etc etc. Hoe kunnen ze dan vluchtelingen gaan onderhouden, eten geven, want van die kutregering en het Rode Kruis is geen hulp te verwachten. Dat is duidelijk gebleken en nog steeds tot nu met de slachtoffers in Pepinster, Verviers.... na die overstromingen. Die mensen creperen nog altijd en dat ondanks de 24 miljoen euro die het Rode Kruis heeft opgehaald. Lekker in de zakken van de CEO en zijn vriendjes zekers???
Ik las toen na de ramp een bericht van iemand in Limburg, die samen met verschillende mensen uit mijn vorige woonplaats Rotem, persoonlijk hulpgoederen bracht naar het getroffen gebied. Daar kwam hij tot de vaststelling dat alle hulpgoederen (voedsel, kleren), gebracht door mensen uit heel Vlaanderen en die in een gebouw waren opgeslagen door het Rode Kruis VERNIETIGD WERDEN en dat de meegebrachte hulpgoederen geweigerd werden. Wel begon het Rode Kruis zelf maaltijden te bereiden en werden die voor 5 euro per maaltijd verkocht aan die slachtoffers. Geldgewin, geldgewin, geldgewin dat is het hoofddoel van die NGOsmeerlappen. En nu zijn er hier nog steeds mensen die naar zulke criminele organisaties geld doorsturen.
Dat ons waarde, nutteloos koningshuis en de zakkenvullende regeringsleden, poenpakkende ministers en rijke vriendjes maar eens hun paleizen en woningen wagenwijd openzetten als ze echt willen dat er oorlogsslachtoffers moeten opgevangen worden, als die voor de schone schijn tegenover de wereld belangrijker zijn dan de eigen bevolking, waarvan alle leed door de regering wordt doodgezwegen en niet verzacht wordt door financiële steun. Waarom moeten gewone burgers dat doen met het risico dat hun heel gezin overhoop wordt gegooid en mogelijk met die vluchtelingen tot het einde der tijden opgescheept blijven zitten???? Nog geen lessen geleerd uit de invasie en bezetting van belgistan door gelukszoekers???
Dit neemt niet weg dat ik oorlog en het leed van burgerbevolkingen daardoor verschikkelijk vind. Maar was er toen al in 2015-2016 ook geen algemene overeenkomst dat oorlogs slachtoffers dienen opgevangen te worden in het naaste buurland waar geen oorlogsgevaar dreigt?????? Wat doen die buurlanden van Oekraine wat dat betreft??? En wat met weeral die mensensmokkelaars die er munt uit slaan en die afrikanen, marokkanen, mannen zo blijkt maar weer die van de situatie profiteren om het westen binnen te dringen???? Zijn jullie klaar voor mogelijke terroristische aanslagen????


16/03/22 15:10 REAGEER
freddy verbaere
Klinkt nogal pessimistisch....
16/03/22 20:54 REAGEER
Andre1949Ignoul
mag inderdaad wel pessimistisch klinken maar is wel de realiteit en waar een groot aantal wetenschappers voor waarschuwen. Maar de linkse mainstreammedia zullen daar natuurlijk niets over berichten want zij worden door die wereldmafia elite en de stropoppen van Schwab en het WEF gesponsord.
Ga maar eens naar alternatieve mediakanalen in plaats van naar politiekers, kutvirologen en mainstream media te luisteren.
5/04/22 17:14 REAGEER
fredvandriessche
André ik kan je alleen maar gelijk geven en wat bertreft dat Rood Kruis daar heb ik jaren geleden graag geld aan gegeven maar ik weet ondertussen dat het dieven zijn met grote villa's die zich alleen maar verrijken op kosten van ons dommerikken. Wat is er inderdaad gebeurt met de vele miljoenen die werden gegeven voor het drama in de Walen? Ach ik wordt er echt niet goed van. Wat voor een smerige wereld zijn ze er van aan het maken. En de schapen willen het maar niet geloven.
16/03/22 23:54 REAGEER
Andre1949Ignoul
bedankt Fred. Vroeger heb ik dat Rode Kruis ook gesteund met hun stickerverkoop en heb er ook jaren bloed voor gegeven. Maar mijn zienswijze is ook veranderd, vooral sinds 2015 en de daarop volgende jaren toen bleek dat zulke "hulp"organisaties zich schuldig maken aan human trafficking onder het motto van naastenliefde.
Mijn hart bloedt ook als ik denk aan wat voor een toekomst mijn kleinkinderen en iedereen van de komende generaties gaan hebben, nu mensen worden geeuthanaseerd en kinderen onvruchtbaar worden gemaakt met die giftige killerspuiten.
Voor de geinteresseerden en schapen die misschien toch nog te redden zijn hier een lijst van wetenschappers die voor de waarheid uitkomen, waaronder enkele klokkenluiders ook :
Dr. Hodkinson,
Dr. Dolores Cahill, heeft gezegd dat alle of toch de meerderheid der gevaxten voor 2025 zullen sterven.
Dr. Vernon Coleman,
Dr. Ryan Cole,
Dr. Vera Sharav, overleefde als kind de holocaust en vertelde in een videogesprek met Reiner Füllmich dat die Holocaust niets voorstelt, vergeleken met wat er nu wereldwijd gebeurt.
Dr. Bhakdi,
Dr. Vanden Bossche, Belg
Dr De Brun,
Dr. Luis Marcelo Martinez,
Dr. Brooks, verklaarde voor een commissie dat de eerste spuit het immuunsysteem met 15% verminderd, de tweede spuit vermindert het met 35%, de booster betekent het einde.
Artsen voor vrijheid verwachten 62.3 MILJOEN cardiovasculaire sterfgevallen alleen voor 2022 ten gevolge van covid-19 vaccinaties.
https://www.artsenvoorvrijheid.be/blog/tag/vaccinatieschade/
Een andere Amerikaanse dokter (ben zijn naam momenteel kwijt) vertelde in een videogesprek met Reiner Füllmich, dat voor de vaccinaties begonnen in de USA, covid patienten die zogezegd "positief" werden opgenomen in ziekenhuizen enkel en alleen het medicament remdesivir mochten krijgen, dit in opdracht van crimineel Fauci. Dit medicament veroorzaakt een totale blokkade van de nieren, waardoor het vocht zich ophoopt in het lichaam en de mensen overlijden door vocht op de longen. Er waren meen ik 5 miljoen Amerikanen die voor de vaccinatie al gestorven waren, niet??
Hoogtijd om wakker te worden voordat alle senioren en kinderen met vaccinatieschade of dood worden geconfronteerd.
5/04/22 17:58 REAGEER
youri
Ik volg nu al enige tijd het nieuws over Oekraïne en word steeds pessimistischer. Ik ben bang dat dit tot een ware escalatie zal leiden en dat Poetin ons zal meeslepen in een langdurige oorlog.
17/03/22 17:20 REAGEER
rocketwerx
rocketwerxcoffee@gmail.com
16/03/22 23:26 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels