Deel via

Jullie mening telt!

June 2022
Elke week organiseren we op de website van Seniorennet een poll over een onderwerp dat aansluit bij de realiteit van alledag of onze leefwereld. Een interessante manier om te polsen naar jullie interesses en meningen, en die zijn zeker de moeite waard. Hier een terugblik van wat jullie recent allemaal dachten.

Elke week publiceert Seniorennet op de homepage van de website een nieuwe poll om zo voeling te krijgen bij de mening van onze sympathisanten en lezers. Wie er al aan deelgenomen heeft: hartelijk dank hiervoor! Wie dat nog niet gedaan heeft: misschien toch ook eens proberen? Hoe meer mensen aan de poll deelnemen, hoe representatiever die is...

Onze uitdrukkelijke dank voor jullie deelname!

Deelnemen aan de wekelijkse poll is voor wat van onze lezers een vast ritueel. Dit waarderen wij uitdrukkelijk.Het is voor ons een manier om de vinger aan de pols te houden van wat bij de bevolking, dit aan de hand van één enkele duidelijke vraag waarvan het beantwoorden weinig of geen tijd vraagt.

De ene keer hebben we het over de actualiteit, de andere keer gaan we de nostalgische toer of en soms hebben we gewoon erg veel inspiratie om een originele vraag te stellen. Afwisseling is de boodschap, en uiteraard kan niet iedereen zich elke week aangesproken voelen...

Moeilijk te vinden is de poll niet. Even naar onze website www.seniorennet.be gaan, wat naar beneden scrollen en daar prijkt de poll in volle glorie.

Voor wie de poll nog niet ontdekt heeft hier bij wijze van smaakmakertje een overzicht van een aantal recente polls:

Plan je deze zomer een buitenlandse reis? (1399 stemmen)

Duidelijk nog niet. 67,6% (dus twee derden) van de 1399 stemmers zei nee, slechts 23,4M ja en 8,9% weet het nog niet.

Er is dus nog werk aan de winkel voor reisbureaus en toeristische diensten!

poll7-1140

Even terugblikkend op corona... (1422 stemmen)

72,1% heeft zelf nog geen corona gehad, 20,5% wel maar zonder veel last, en 7,5% ondervond/ondervindt wel veel last.

Is corona overroepen of niet?

Hoe luister je naar de radio? (1238 stemmen)

Voor het merendeel van de deelnemers aan deze poll (65,8%) blijft het klassieke radiotoestel de manier om naar de radio te luisteren. 8,7% is mee met de moderne media en doet dit via de computer of de smartphone. Opmerkelijk is dat intussen 25,4% nog zelden of nooit naar de radio luistert.

Is de radio met uitsterven bedreigd?

poll2-1140

Hoe dikwijls kijk je naar wielrennen op tv? (1614 stemmen)

Het wielrennen op televisie blijft populair. 14,8% mist (bijna) geen enkele wedstrijd, 18,8% kijkt regelmatig en 14,9% enkel naar de grote wedstrijden. 13,4% doet het af en toe. Blijven nog voer de categorieën zelden (13,3%) en nooit (25%).

Is er te veel wielrennen op tv?

Hoe vaak kijk je naar het televisiejournaal? (2058 stemmen)

Onze lezers zijn nog trouwe kijkers van het nieuws op de tv. 79,3% doet het zo goed als dagelijks, 7,1% nog regelmatig, slechts 5% af en toe en 8% zelden of nooit.

Het mag duidelijk zijn: onze lezers willen zich nog altijd graag informeren.

poll5-1140

Naar welke Vlaamse provincie zou je het liefst een weekendtrip maken? (1099 stemmen)

Hier steken twee provincies de kop op: zonder discussie als nummer één Limburg (45,9%) en West-Vlaanderen (37,3%). Oost-Vlaanderen moet zich als derde tevreden stellen met 6,2%, Antwerpen haalt amper 6% en Vlaams-Brabant sluit de rij met 4,6%.

Dus met zijn allen naar de Limburgse natuur?

Heb je een smartphone? (1702 stemmen)

De smartphone werd steeds meer gemeen goed. 67,9% (dus twee derden) heeft er al in bezit, en nog eens 5,9% heeft er nog geen maar heeft wel interesse om er een te kopen. Wat een groep van 26,6% overlaat die er geen heeft en ook geen interesse betoont.

poll1-1140

Een poll of opiniepeiling is een procedure waarmee een organisatie de mening (opinie) van belanghebbenden in kaart probeert te brengen. (Wikipedia)

poll4 Nog dit...

Deze en nog veel meer polls kan je hier raadplegen. Jouw mening wordt zeker gewaardeerd!

Wil zelf deelnemen aan onze nieuwe poll? Scrol naar beneden op de website van Seniorennet.

Misschien heb je zelf een goed onderwerp voor een poll? Laat dit zeker in een reactie onder dit artikel weten! Graag wel suggesties die een groot deel van onze lezers kunnen interesseren. Hoe boeiender het onderwerp, hoe meer antwoorden en hoe meer impact de poll zal hebben.

Auteur: Stefaan Van Laere

8 reacties

jessie veyt
Graag eens een poll over ons pensioen.... Hoeveel krijgen we? is het voldoende?
13/06/22 17:28 REAGEER
Eddy Desmet
Ik zou graag weten wat de senioren van het seniorenbeleid van de regering vinden.
13/06/22 17:33 REAGEER
Hugoo
Zo'n ''poll'' is totaal irrelevant. Het zijn enkel geintresseerden (''belanghebbenden'' zoals Wikipedia hen noemt) die ''meedoen''...

Graag een poll over het nut van polls.
13/06/22 19:24 REAGEER
freddy verbaere
En misschien ook een poll over waarom mensen reageren op deze artikels. Helaas meestal onder een schuilnaam en vaak om hun gal te spuwen.
13/06/22 20:09 REAGEER
jam
Een poll of een pol.
Met getallen kan je alles bewijzen.Degenen die niet reageren op welk artikel ook hebben een mening die nooit in rekening kan gebracht worden.
14/06/22 11:11 REAGEER
youri
Ik vind een poll toch een goede manier om snel informatie over de mening van de mensen te verzamelen. Misschien eens een poll om te vragen of we polls zinvol vinden?...
14/06/22 17:19 REAGEER
marina bal
Ik zou willen weten of er nog senioren zijn die zouden willen betogen voor onze rechten. Het haalt misschien niets uit maar dan kunnen we onze mening aan de politici die weinig voor ons doen geven.
15/06/22 18:33 REAGEER
jam
Een goed idee.Als we ons niet met politiek bemoeien ,bemoeit de politiek zich met ons.
Niets zeggen haalt helemaal niets uit,en men kan veronderstellen dat we akkoord zijn met de gang van zaken.Denk steeds na voor welke partij en of persoon je kiest met verkiezingen.In een democratie kan het.
19/06/22 20:53 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels