Deel via

3 originele Italiaanse plaatsen en evenementen

July 2022
Zet je deze zomer koers richting Italië? Neem er dan alvast je agenda bij. Want hieronder verklappen we drie geweldige plaatsen en evenementen die jouw vakantie opleuken. Zo juich je in Rome de Europese zwemkampioenen naar de finishlijn. Proef je van kunst, theater en architectuur tijdens de Biënnale van Venetië. En verover je de dansvloer tijdens het Umbria Jazz Festival.

Biënnale van Venetië: ‘The Milk of Dreams’

Nog tot en met 27 november 2022 trakteert de Biënnale van Venetië je op kunst, theater, cinema, architectuur en nog veel meer. Curator Cecilia Alemani brengt 1.433 werken en objecten samen. Daarvoor verenigde ze maar liefst 213 artiesten uit 58 landen.
 
Alemani liet zich inspireren door het surrealistische boek ‘The Milk of Dreams’ van Leonora Carrington. Verbeelding en verandering staan centraal. Zo vraagt de Biënnale zich af wat het net betekent om mens te zijn. En focust het op de transformaties van het menselijk lichaam. Dat doet het trouwens op een duurzame manier. Want het kunstenfestival opereert dit jaar voor het eerst volledig klimaatneutraal.

italiaanse zomer1-1140


Venetië - © Regione Veneto 

Perugia

Van 8 tot en met 17 juli 2022 klonk er muziek door de charmante straten van Perugia. Want dan brengt het Umbria Jazz Festival zo’n 500 muzikanten van over de hele wereld naar hier. Verdeeld over elf podia speelden ze jazz, funk, soul en zelfs rock. En dat telkens in een wondermooi, historisch decor. Op de affiche prijkten bekende namen als Mark Lettieri, Jeff Beck, Diana Krall, Jamie Cullum, Joss Stone, Tom Jones en Samara Joy.   
 
Het festival is dus al achter de rug, maar houd dit zeker in het oog voor volgend jaar. Perugia is trouwens ook zonder festival meer dan de moeite waard. Op een steenworp van Perugia flaneer je langs de oevers van het sprookjesachtige Trasimeense Meer. Lago Trasimeno, zoals het in het Italiaans heet, is het grootste meer van Centraal-Italië. Toch is het water er niet zo diep.

Daarom is het de perfecte plek voor wie houdt van kajakken, zeilen, windsurfen, wakeboarden en waterskiën. Ook rond het meer valt er heel wat te beleven. Zo verken je de idyllische dorpen Città della Pieve en Panicale.

italiaanse zomer2-1140


Perugia, Porta Sole - ©Umbria Region 


Europees kampioenschap zwemmen in Rome

Tussen 11 en 21 augustus 2022 strijken Europa’s beste zwemmers neer in de Italiaanse hoofdstad. 1.500 deelnemers uit 52 landen strijden om maar liefst 222 medailles. Je zit op het puntje van je stoel wanneer de afstandszwemmers het beste van zichzelf geven. Terwijl de artistieke synchroonzwemmers je compleet in vervoering brengen. Aan de kust moedig je de openluchtzwemmers aan. Ook de duikers en hoogduikers schotelen je een waar spektakelstuk voor.
 
Tip: Breng tijdens je verblijf in Rome zeker een bezoek aan het befaamde museum MAXXI. Meer dan 40.000 kunstwerken en documenten dompelen je onder in de 21ste-eeuwse kunst en hedendaagse architectuur. Wisselende tentoonstellingen presenteren je werken van onder andere Anish Kapoor, William Kentridge, Alfredo Jaar en Francesco Vezzoli.

italiaanse zomer3-1140


MAXXI Museum, Rome - ©Guido Caltabiano 

 

Auteur: Stefaan Van Laere

1 reactie

marina bal
Italië is voor mij la Dolce Vita.
26/07/22 08:16 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels