Deel via

Het mooiste van natuur en cultuur tijdens Parkenparade

April 2023
Proef deze lente van natuur, kunst en cultuur in de Groene Gordel rond Brussel! Tijdens Parkenparade zet Toerisme Vlaams-Brabant de regio in de kijker - het is dan ook dé plek bij uitstek om te genieten van bloeiende parken, tuinen en kasteeldomeinen. Van april tot en met juni kan je bovendien unieke culturele, creatieve en ontspannende activiteiten meepikken. Om je te gidsen door het uitgebreide programma, lichten we er een paar van onze favorieten uit!

Regionale en internationale schoonheid bij Art Valley

In hartje Pajottenland kan je wegdromen bij brede vergezichten, maar ook bij internationale kunst. Wandel door de beeldentuin van Art Valley voor een unieke ontdekkingstocht doorheen meer dan 100 beelden in cortenstaal, metaal, brons, keramiek, epoxy, hars, glas, mineralen, blauwe hardsteen, … Een prachtige collectie met werken van 23 kunstenaars uit België, Nederland en Frankrijk.

 

Galerie Art Valley 
Elke zaterdag en zondag van 14u tot 18u
Nog tot eind oktober


Kunst van vroeger en nu met de Bruegel route en Mixart

Vul je dag met een unieke mix van kunst, muziek en natuur met de Bruegel fietsroute en Galerie Mixart. Fiets langs schilderachtige landschappen in de streek waar Pieter Bruegel de Oude inspiratie vond, en ervaar zelf de schoonheid die hij vastlegde in zijn werken. Galerie Mixart ligt op de route en is de ideale culturele verpozing. Laat je op 21 mei leiden door de galerie en beeldentuin, en geniet rustig na met het salonconcert van Tony Knollt.

De Bruegel route is een suggestieroute op het fietsnetwerk Vlaams-Brabant 
Voor meer info, de knooppunten en de kaart, klik hier

Galerie Mixart
De beeldentuin en galerie zijn tijdens de openingsuren vrij te bezoeken. 
Rondleiding en concert zondag 21 mei 2023 van 15:00 tot 18:00


Internationale sculpturenexpo in de Museumtuin Gaasbeek

De museumtuin in het domein van Gaasbeek is een bekende publieksliefhebber én het hoogtepunt in het Pajottenland. Exclusief voor Parkenparade wordt het tijdelijk omgetoverd tot een internationale sculpturentuin. Kuier door de 2 hectare grote tuin en bewonder meer dan 400 kunstwerken van 35 kunstenaars uit België, Nederland en Frankrijk.

Museumtuin Gaasbeek
Van 13 mei tem 29 mei 2023
Van dinsdag tot zondag, van 10 u tot 18u


Uitzonderlijk erfgoed bij Kasteeldomein Nieuwermolen

Wandel tussen prachtige voorjaarsbloesems en pluk een dagje cultuur mee in het kasteeldomein Nieuwermolen. Op zondag 14 mei kan je ook een gegidste rondleiding volgen doorheen het groene Sint-Ulriks-Kapelle. Je leert er meer over de rijke geschiedenis van wat wel eens Klein Zwitersland genoemd wordt.

Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek
Zondag 14 mei 2023 van 14u tot 16u


Zin in meer? Je vindt het volledige programma met de mooiste vergezichten, bloeiende parken en machtige kastelen in de Groene Gordel, op deze link 

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels