Deel via

Zet de bloemetjes buiten in de Groene Gordel

May 2023
Laat je deze lente verrassen door de Groene Gordel rond Brussel. Tijdens de Parkenparade zet Toerisme Vlaams-Brabant er de pracht van de lokale natuur, kunst en cultuur in de bloemetjes. Kuieren in een weelderige bloementuin, een kasteelconcert meepikken of uniek erfgoed ontdekken? Het kan allemaal. Speciaal voor liefhebbers van kruiden, bloemen en tuinen stelden we dit kleurrijk boeket van activiteiten samen.

Kruiden: de medicijnkast van onze tuin

Breng op zondag 21 mei een bezoek aan de Museumtuin van het Kasteel van Gaasbeek - een kasteeltuin uit de 18e en 19e eeuw met schitterende uitzichten en tal van ontdekkingen. Tijdens deze themarondleiding herinnert de kruidenvrouw je aan iets wat we sinds mensenheugenis weten: planten zijn heilzaam voor de mens.

Maak er gerust een uitstap van voor het hele gezin. Terwijl jij meer ontdekt over de geneeskrachtige werking van planten, leven je (klein)kinderen zich uit in een speurtocht. Samen met de tuinvrouw van het museum en haar keukenhulpen leren ze spelenderwijs meer over het lekkers van de natuur.

Museumtuin Gaasbeek 
Meer info
Zondag 21 mei van 14u tot 15u30 of van 16u tot 17u30


Pluk de dag!

Start je weekend met een half uurtje voor jezelf. Lena van Boslucht ontvangt je met open armen in de tuin van Fest om samen met jou mindful te bewegen, te aarden en rustig adem te halen. Na een deugddoend kopje kruidenthee, kan je verder genieten van de bloementuin. Neem je graag een boeketje mee naar huis? Voor € 15 kan je een ruiker van 15 stelen samenstellen en thuis nagenieten.

Fest
Meer info
Zaterdag 3 juni van 10u30 tot 11u


Bloemen maken blij

In Tervuren vind je het mooiste assortiment veldbloemen in bloemenplukveld Ogust. Een absolute aanrader voor fans van pioenen! Ze zijn er in alle geuren en kleuren. Voor € 20 pluk je er je eigen supervers, lokaal en duurzaam veldboeket. Van 22 april tot 29 juni krijg je als deelnemer van de Parkenparade een leuke extra!

Bloemenplukveld Ogust
Klik hier voor meer info
Van 22 april t.e.m. 29 juni

Zaterdag van 11 u tot 16 u of zondag van 11u tot 13u

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels