Deel via

Historalia brengt historische musicals in een unieke setting!

July 2023
Met de musicalspektakels van Historalia willen we onze roemrijke geschiedenis in al haar glorie laten herrijzen. Onze spektakelrijke musicals krijgen het prachtige erfgoed als decor waar ze de interessantste historische personages weer tot leven brengen. Historalia brengt dit najaar nog verschillende prachtige voorstellingen: Damiaan, Marie-Antoinette en Kerstmagie.

Een uniek musicalspektakel dat Scherpenheuvel in vervoering brengt!

Damiaan is een zomerspektakel dat het leven van de grootste der Belgen op een prachtige manier tot bij de kijker brengt. Maar wat maakt dit spektakel zo uniek?

We vroegen het aan Simon de Merode, producent en zaakvoerder van Historalia.

“Damiaan wordt een ongeziene ervaring. Er zijn prachtige decors, LED Walls, gepaste verlichting en de muziek die je te horen krijgt is rechtstreeks opgenomen door een symfonisch orkest. En wanneer er live gezongen wordt, lijkt het wel alsof je midden in een epische Hollywoodfilm terechtkomt.

Bovendien is het de eerste en misschien wel de laatste keer dat we in Scherpenheuvel zo’n grote musical organiseren. En dat vlak achter de basiliek waar Damiaan voor het laatst zijn moeder gezien heeft. Het is zo’n sterk verhaal, levensecht gebracht door topacteurs.

Dit mag je gewoon niet missen.”

Tickets & info via: www.historalia.be

MARIE-ANTOINETTE: het verhaal van de laatste koningin van Frankrijk!

De inwoners van Wijnendale mogen een uniek evenement verwachten deze zomer. Alles wijst erop
dat dit wel eens een van de mooiste voorstellingen zal worden tot nu toe.

“Marie-Antoinette het verhaal van de laatste koningin van Frankrijk wordt gebracht in een prachtig decor gebouwd op drijvende pontons op de slotgracht van het Kasteel van Wijnendale.

Er zijn koetsen, paarden, spectaculaire belichting en de muziek is opgenomen door een symfonisch orkest. Dat allemaal in combinatie met de live-zang en de prachtige kostuums zorgen voor een ongelooflijke ervaring!  
Bovendien is het de eerste keer dat er in Wijnendale zo’n grote musical georganiseerd wordt.

Het kasteel waar meer dan 300 jaar voor de Franse Revolutie, Marie van Bourgondië, een voorouder van Marie-Antoinette, ook gestorven is. “

Dit musicalspektakel Marie-Antoinette is vanaf september te zien in Wijnendale.

Tickets & info via: www.historalia.be

Kerstmagie

Dit jaar is Kerstmagie terug met een heel nieuw verhaal!

  • 8 Kerstkastelen in België
  • Een magische theatrale wandeling
  • Een nieuw magisch verhaal met live acteurs
  • Een betoverende reis door 6 prachtige zalen
  • Grandioze decors en fantastische lichteffecten

 

Het verhaal: De vijf zintuigen van Kerstmagie!

De kasteelheer ontvangt ieder jaar zijn omvangrijke familie om samen op het kasteel Kerst te vieren. De verwachtingen zijn steeds hooggespannen – het is het familiale hoogtepunt van het jaar. Nostalgie en traditie zijn belangrijk, maar de ‘moderne’ wereld moet ook zijn plaats krijgen.

Dit jaar zit de kasteelheer echter zonder inspiratie en besluit de hulp in te roepen van twee wereldberoemde decorateurs. Er wordt een wedstrijd én een thema aan gekoppeld: ‘Wie haalt de geest van Kerst, geïnspireerd op de vijf zintuigen, het beste naar binnen?

Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw, meeslepend verhaal brengen je in sprookjesachtige sferen in één van onze tien kastelen.

Jong en oud kunnen genieten van deze vernieuwde en spectaculaire ervaring!

Tickets & info via: www.kerstmagie.be

 


 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels