Deel via

Op culinaire cruise langs de Atlantische kust

July 2023
Op zoek naar een exclusieve vakantie waarbij je verschillende bestemmingen handig combineert? Misschien is een cruise op de World Explorer van het Franse Rivages du Monde iets voor jou. Een culinaire cruisevakantie langs Atlantische havensteden als Bilbao en Lissabon in een luxueuze setting, dat is voluit genieten.

World Explorer

Rivages du monde, gespecialiseerd in zee- en riviercruises, introduceerde in 2022 een nieuw scheepstype: de World Explorer. Wie aan boord gaat, stapt binnen in een wereld van luxe en avontuur. Bovendien is het schip in staat om ook minder voor de hand liggende bestemmingen te bereiken, zoals de Noordelijke IJszee. De eerder beperkte afmetingen (126 meter lang, 19 meter breed) zorgen ervoor dat het schip ook in kleinere havens kan aanmeren.

Foto1- Schip-1140

Er kunnen 180 passagiers meevaren op het schip dat maar liefst 8 dekken telt. Rivages du Monde vindt het belangrijk dat deze passagiers zich geen seconde vervelen op het schip. Je vindt er een zwembad, wellness, restaurant, panoramische bar, helikopterplatform, fitness en zelfs een joggingbaan. Naast de verschillende faciliteiten worden er ook interessante lezingen georganiseerd, vaak gerelateerd aan de reis of bestemming. Wetenschappers, historici, schrijvers of bekende persoonlijkheden reizen dus mee.

Foto2- Dek-1140

De World Explorer telt 98 kajuiten met een variërende grootte tussen de 17 en 44 vierkante meter. De kajuiten hebben een luxueuze uitstraling met een stijlvolle badkamer, flatscreentv’s en een eigen salon en balkon. Genoeg ruimte om heerlijk te ontspannen. 

Culinair genieten

Nog een pluspunt van deze reis? Het gaat om een culinaire cruisevakantie, met maar liefst drie sterrenchefs aan boord. Wie zijn smaakpapillen wil verwennen met paprika cappuccino, Citrus mousse of een trilogie van kalfsvlees is hier aan het juiste adres. Al gaat een culinaire reis om meer dan enkel lekker eten. Vakantiegangers kunnen ook genieten van wijnproeverijen en meedoen aan kook- en demoworkshops: onder begeleiding van professionele chef-koks leer je lokale gerechten bereiden. Zeiden we al dat Rivages du Monde niet houdt van zich vervelende passagiers?

Foto3- Eten-1140

Portugees Lissabon en Porto

Maar misschien nog het belangrijkste van al: wat valt er te zien op een trip met de World Explorer? Er zijn verschillende routes die je kan volgen, zoals een reis naar Scandinavië of de Ierse en Schotse kust, wij kozen echter voor route langs de Atlantische havensteden van Portugal, Spanje en Frankrijk.

De cruise start in Portugees Lissabon. Hoe beter de stad verkennen dan via de iconische gele tram 28? Koppel hier nog een stadswandeling aan langs de smalle straatjes en kleurrijke gevels en je voelt je volledig ondergedompeld in de Portugese sfeer. Omdat de cruise nog moet starten, hebben we in Lissabon de ruimte om de stad op eigen tempo te verkennen, eens de cruise van start gaat krijg je maximaal vier uur per stop, een uitdaging.

Foto4- Lissabon-1140

De volgende halte vindt plaats in Porto, in het noorden van Portugal. We wagen ons aan een stadswandeling die vertrekt vanuit het prachtige São Bento Station. Ruim 20 000 authentieke keramiek tegels versieren de stationshal. We bezoeken enkele van de prachtige kerken en kathedralen van Porto en de 75 meter hoge Torre dos Clérigos. Het bezoek sluiten we af op het terras van één van de vele wijnhuizen die traditionele portwijn serveren, proost!

Foto5- Porto-1140

Ola, España

Het Spaanse A Coruña is onze volgende halte, één van de toegangspoorten tot pelgrimsstad Santiago de Compostella. De stad staat vol met historische en architecturale hoogstandjes, vier uur is echt te weinig om de stad in haar volledige glorie te aanschouwen. Wat zeker zien? Het prachtige stadhuis, de wandelpromenade in de jachthaven, het Saint Anton kasteel (met wapenmuseum) én de enige nog werkende Romeinse vuurtoren; de Herculestoren.

Foto6- Herculestoren-1140

De laatste Spaanse halte is het mooie Baskische Bilbao, bekend om zijn Guggenheim museum, één van de meest prestigieuze hedendaagse kunstmusea ter wereld. Al zijn er nog redenen om Bilbao te bezoeken, het Chavarri paleis bijvoorbeeld, gebouwd in Vlaamse stijl of het middeleeuwse centrum Casco Viejo waar je heerlijk kan flaneren.

Foto 7- Bilbao-1140

Au Revoir, France

Onze cruise doet nog drie Franse havensteden aan; La Rochelle, met een charmant middeleeuws centrum en een fotogenieke oude haven. Belle-Île-en-Mer, een schilderachtig eiland met een ruige kustlijn en een indrukwekkende citadel en Saint-Malo, met een rijk verleden als havenstad en een imposante kathedraal.

Het eindpunt van de reis bevindt zich in Le Havre, waar een autobus reizigers in zes uur tijd opnieuw naar België brengt.

Foto8 - Belle-Ile-en-Mer-1140

Tot nog eens?

Een cruisevakantie, het is eens wat anders. Het heerlijke eten, de zalige faciliteiten aan boord en het vriendelijke personeel zorgen ervoor dat je een vakantie doorbrengt in pure luxe. Het is ook leuk om verschillende bestemmingen te kunnen combineren tijdens één trip, en dat zonder de stress van een autovakantie. Natuurlijk boet je een beetje op je vrijheid in, sommige steden verdienen een bezoek van langer dan vier uur. En niet alle locals zien de dagjestoeristen vanop de cruiseschepen even graag aanmeren. Probeer dus zeker ook de lokale economie te steunen tijdens je bezoek: hallo, lekkere wijnhuizen en gezellige brasseries. Op deze manier smaakt deze culinaire cruise zeker naar meer.

Praktische informatie

Rivages du Monde: rivagesdumonde.be/nl

Op de volgende vertrekdata zijn nog plaatsen beschikbaar voor een cruisevakantie met Rivages du Monde:

- Inuit Dorpen, 18/08

-Oost Groenland 30/08

-IJsland-Schotland 08/08

-Hebriden 23/09

-Britse Eilanden 30/09

Inschrijven voor de nieuwsbrief 

Wil je jezelf of iemand anders inschrijven voor onze nieuwsbrief? Surf naar https://www.seniorennet.be/pages/redactie#abonneren en geef je e-mail adres op.
Je zal de toekomstige nieuwsbrieven altijd gratis in je e-mail box ontvangen.
Auteur: ReisReporter

0 reacties

Login Registreer

ReisReporter

Reisreporter is een onafhankelijk, gratis, interactief en digitaal reismagazine (e-zine) voor en door reizigers. Een hele mond vol om enkel te zeggen dat we bruikbare informatie willen verstrekken uit de eerste hand. ReisReporter is bedoeld voor een breed publiek, dit wil zeggen voor jong en oud, van backpacker tot levensgenieter. https://reisreporter.be/

Meer artikels van ReisReporter

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels