Deel via

De gevaren van griep tijdens de eindejaarsperiode

December 2023
Wat zijn de gevaren van griep tijdens de eindejaarperiode en kan je je hiertegen wapenen? Misschien toch maar uitkijken om de feesten niet te vergallen... Niet dat we u willen bang maken, maar een verwittigd man/vrouw is er twee waard.

Extra uitkijken!

De eindejaarsperiode brengt veel vreugde en samenzijn met zich mee, maar het is ook de tijd van het jaar waarin de griep zijn lelijke kop kan opsteken en de festiviteiten kan overschaduwen. Griep, veroorzaakt door het influenza-virus, kan ernstige gevolgen hebben, vooral voor kwetsbare groepen zoals senioren die vaak extra gevoelig zijn voor griep vanwege een verzwakt immuunsysteem en leeftijdsgebonden factoren die de kans op ernstige complicaties vergroten.Het is belangrijk om te allen tijde waakzaam te zijn voor griep, zeker bij eindejaar wanneer het risico op besmetting toeneemt en de impact op festiviteiten en dierbaren verstrekkende gevolgen kan hebben.

Impact op de feesten

Naast de fysieke gezondheidsrisico's die griep met zich meebrengt, kan het ook een aanzienlijke impact hebben op de eindejaarsfeesten. De festiviteiten die gewoonlijk gepaard gaan met deze tijd van het jaar, zoals familiebijeenkomsten, kerstvieringen en nieuwjaarsfeesten, lopen het risico te worden overschaduwd door de aanwezigheid van het influenza-virus.

griep4-1140

Verstoorde familietradities

Een gezellige familiebijeenkomst rond de kerstboom of een feestelijk oud en nieuw met dierbaren kan verstoord worden als een familielid getroffen wordt door griep. De ziekte kan leiden tot isolatie van de besmette persoon, waardoor geliefden hun tijd samen moeten missen.

Lege stoelen aan de feesttafel

Griep kan ernstige gezondheidscomplicaties veroorzaken, vooral bij oudere familieleden. Dit kan resulteren in lege stoelen aan de feesttafel en een gevoel van verlies en bezorgdheid tijdens een periode die normaal gesproken draait om samenzijn en warmte.

Financiële druk

Naast de emotionele impact kan griep ook financiële druk met zich meebrengen. Medische kosten, verlies van werkuren en extra uitgaven voor medicijnen kunnen een last vormen, vooral tijdens een seizoen waarin de uitgaven vaak al hoog zijn.

Beperkingen op reizen en sociale activiteiten

De angst voor besmetting kan leiden tot beperkingen op reizen en sociale activiteiten. Mensen kunnen terughoudend zijn om deel te nemen aan feestelijke evenementen, uit angst voor de verspreiding van griep, waardoor de vreugde en verbondenheid van de eindejaarsfeesten verminderen.

griep5-1140

Psychologische impact

De angst voor ziekte en de mogelijke gevolgen ervan kunnen een aanzienlijke psychologische tol eisen. Het voortdurende bewustzijn van de aanwezigheid van griep kan de feestvreugde overschaduwen en leiden tot angst en stress bij individuen en gezinnen.

Het is duidelijk dat griep niet alleen een fysieke bedreiging vormt, maar ook een sociale en emotionele impact kan hebben. Daarom is het des te belangrijker om preventieve maatregelen serieus te nemen en aandacht te besteden aan de gezondheid van onszelf en anderen, vooral tijdens de eindejaarsperiode.

Griep tijdens de eindejaarsperiode

Griep is een besmettelijke luchtweginfectie die jaarlijks wereldwijd miljoenen mensen treft. Tijdens de eindejaarsperiode, wanneer mensen samenkomen voor feesten en vieringen, neemt het risico op verspreiding van het virus toe. De symptomen variëren van koorts, hoesten en spierpijn tot ernstige complicaties zoals longontsteking. Voor senioren, die vaak al een verzwakt immuunsysteem hebben, kunnen de gevolgen van griep desastreus zijn.

Het belang van bewustwording omtrent de symptomen van griep is cruciaal. Mensen zouden zich bewust moeten zijn van de symptomen en zichzelf isoleren als ze tekenen van griep vertonen om verdere verspreiding te voorkomen.

Preventieve maatregelen

Het nemen van preventieve maatregelen is cruciaal om de verspreiding van griep tijdens de eindejaarsperiode te verminderen. Enkele eenvoudige maar effectieve stappen zijn:

Handhygiëne: Regelmatig en grondig handen wassen met zeep kan de overdracht van het virus verminderen. Het gebruik van handdesinfecterende middelen is ook een goede praktijk, vooral op plaatsen waar water niet direct beschikbaar is.

Hoest- en niesetiquette: Bedek de mond en neus bij hoesten of niezen met een tissue of de elleboog. Dit minimaliseert de verspreiding van virusdeeltjes in de lucht.

Vermijd nauw contact met zieke mensen: Als iemand symptomen van griep vertoont, is het verstandig om afstand te houden om verdere besmetting te voorkomen.

Reinig en ontsmet: Regelmatige reiniging van oppervlakken die vaak worden aangeraakt, zoals deurknoppen, afstandsbedieningen en telefoons, kan de overleving van het virus verminderen.

Het is aan te raden om regelmatig gedeelde ruimtes en voorwerpen te desinfecteren, vooral in huizen waar ouderen verblijven.

griep2-1140

Het belang van het griepvaccin

Een van de meest gebruikte manieren om griep te voorkomen, is door middel van vaccinatie. Het griepvaccin wordt jaarlijks aangepast aan de circulerende stammen van het virus, waardoor het een specifieke bescherming biedt. Dit voor alle leeftijden, maar vooral voor senioren, aangezien zij vatbaarder zijn voor ernstige complicaties.

Hoewel het griepvaccin over het algemeen veilig is, zijn er enkele pro's en contra's om te overwegen. De voordelen omvatten niet alleen het verminderen van het risico op griep, maar ook het beschermen van de gemeenschap door de verspreiding van het virus te verminderen. Contra's kunnen onder meer milde bijwerkingen zoals koorts en pijn op de injectieplaats omvatten, maar deze wegen vaak niet op tegen de voordelen.

Corona 

Hoewel de aandacht in deze periode vooral gaat naar de gevaren van griep, mogen we niet vergeten dat de dreiging van het coronavirus nog steeds aanwezig is. COVID-19 heeft de wereld gedurende geruime tijd in zijn greep gehouden en blijft een zorg, vooral voor kwetsbare groepen zoals senioren. Het is belangrijk om te erkennen dat de preventieve maatregelen die worden genomen om griep te voorkomen, ook kunnen bijdragen aan de bescherming tegen COVID-19.

griep3-1140

Conclusie

Het vieren van de eindejaarsperiode zou niet overschaduwd moeten worden door de gevaren van griep en COVID-19. Het nemen van preventieve maatregelen, waaronder handhygiëne, hoest- en niesetiquette, vermijden van nauw contact met zieke mensen en regelmatige reiniging, kan helpen de verspreiding van zowel griep als coronavirus te verminderen.

Daarnaast valt het zeker te overwegen om het griepvaccin te ontvangen als een effectieve bescherming tegen ernstige complicaties. Door gezamenlijke inspanningen en bewustzijn kunnen we een veilige en gezonde eindejaarsperiode voor iedereen waarborgen.

Auteur: Stefaan Van Laere

6 reacties

antsoe
Griep wordt veroorzaakt door een zwak immuunsysteem, dat veroorzaakt wordt door gifstoffen in voeding, medicijnen, vaccinaties, schoonheidsproducten, afwasproducten, desinfecterende producten,... kortom alles wat chemisch is. Je lichaam stuurt op specifieke plaatsen signalen uit om hulp te krijgen, bijvoorbeeld: duw onder het linker sleutelbeen (schouder-armverbinding), bij pijn: het signaal dat je immuunsysteem een probleem heeft. Als je dit niet op de juiste manier behandelt, zal je lichaam een ander zwak deel aanvallen, b.v. longen, stofwisseling, bloedsomloop, spijsvertering, centraal zenuwstelsel... Mijn uitvinding maakt een logische diagnose en beschikt over de juiste natuurlijke producten om dit te behandelen: uitwendig: een paar seconden per dag. Maar je moet eerst de zwakste delen van je lichaam bepalen en dit is voor iedereen anders en dit is de kern van gezondheid. Als je de zwakste delen van je lichaam kent, kun je een leven lang correct verzorgen. De klassieke geneeskunde behandelt de oorzaken niet en probeert je op te lappen met medicijnen die vergif zijn en voor iedereen hetzelfde zijn en dit is wettelijk goedgekeurd: de grootste onzin sinds het ontstaan van de mens, want er is geen 1 biologische cel bekend. Gelukkig heb ik de oplossing ontdekt en gezien de eenvoud van de behandeling kan iedereen zichzelf genezen en dit is bij wet goedgekeurd, dus de keuze is aan jou. De dieren in de wildernis genezen ook zichzelf, hun instinct vertelt hen wat ze moeten doen, de mens moet het zelf ontdekken.
Opnieuw: een anti-griepinjectie vergiftigt je lichaam: de bijwerkingen zijn het bewijs + het behandelt de oorzaken niet.
Groeten Antoon Soetens.

18/12/23 09:41 REAGEER
antsoe
Door de aandacht en respect die ik heden krijg: wereldwijd, wens ik u nog enkele details te publiceren.

De familie Soetens heeft sedert 1890 uitvindingen gedaan: zoals Charles Soetens die de basis was van de firma Bekaert in Zwevegem, daarna kwam Octaaf Soetens in de jaren 1950 en mijzelf die vanaf het jaar 1964 zich gratis in dienst stelde in het biologisch onderzoekcentrum van Simon Stevin in Brugge en waarbij de direkteur mij na 4 maanden per brief aanbeveelde: onderzoek te doen. In 1968 huwde ik en vertrok naar Zuid Afrika en werkte in de firma South Africa oil mills in Randfontein, waar ik de opdracht kreeg soepen te maken (SOMOS), terwijl de onderzoekers een vleessimulaat van sojabonen via een exstruder opstarten. Plosteling had men geen enkel resultaat meer en werd ik aangesteld om een oplossing te zoeken. Na 5 dagen vond ik de oplossing: de problematiek was, de soja die gekocht werd in de USA was genetisch gemanipuleerd en de soya textuur verdween. Heden raad ik aan geen soyavlees simulaat te eten want die wordt gemaakt met behulp van het zuur HCl waardoor een nevenreactie ontstaat en de soya vleesachtige structuur geeft en sporen van het HCl of ander chemisch zuur beschadigen de mens.
Mijn zoon Thomas heeft ook in 2007 een gigantische uitvinding gedaan in de AI(artificiele intelligentie) die de wereld aangenamer zal maken, want men zal het nieuws geprojeteerd zien aan de hemel 3D en met een beeldkwaliteit tot 32 K + veel meer. Kortom sommige leden van de familie Soetens bezitten een speciale DNA en visie.
De hedendaagse biologische wetenschappers dienen zich vragen te stellen wanneer er neveneffecten ontstaan in de biologie: mens, dier en natuur: het is een aanduiding dat men iets verkeerd doet. En dit geschiedt heden bij de aanmaak van elk biologisch of medisch product + dit wordt wettelijk goedgekeurd: resultaat: de mens, dier en natuur worden met de dag zieker.
In 2006 werd ik ziek en wist dat medicijnen niet konden aangewend worden. Ik kontroleerde mijn hoofd en ontdekte de pijnpunten en werden behandeld met een natuurlijk product dat door de wetenschappers als gevaarlijk werd aanzien … ,binnen de 24 uur had ik een positieve reactie en de rest volgde na 10.000 uur zoeken en testen.
Nog dit, u kunt ook kontact maken met het Universum (buitenaardse wezens) door uw fotonen te activeren (derde oog)
Heden kan ik melden dat uw gezondheid en kwaliteiten het maximum kunnen bereiken wat een zalig gevoel geeft.
Normaal moeten de politiekers en pers mijn vinding mededelen aan de bevolking want alles werd proefondervindelijk bewezen en wettelijk toegelaten.
Prettige feestdagen.
19/12/23 11:26 REAGEER
Cyper
Griep wordt NIET veroorzaakt door een verzwakt immuunsysteem. Griep wordt veroorzaakt door een VIRUS.
Jij husselt een massa elementen van de menselijke biologie door elkaar tot een kant noch wal rakende mishmash.
21/12/23 00:02 REAGEER
antsoe
Wetenschapper en onderzoeker Freddy Verbaere.
Vreemd dat u niet reageert om te erkennen dat de wetenschappers fouten hebben gemaakt.
20/12/23 20:13 REAGEER
antsoe
Medicijnen, injecties, voeding, schoonheidsproducten, … mogen nooit neveneffecten veroorzaken: dit is het bewijs dat levende bestandelen vergiftigd worden door dode bestanddelen (chemische producten): de levende cellen roepen om hulp! Dit zijn grote wetenschappelijke fouten, de mens wordt dag en nacht vergiftigd!

21/12/23 09:50 REAGEER
Cyper
Neveneffecten zijn natuurlijke verschijnselen, van scheikundige aard. Er zijn positieve en negatieve neveneffecten, zowel van de zogenaamde "chemische producten" die jij niet eens specificeert, als van compleet natuurlijke producten. Elk effect van elk product dat door het lichaam opgenomen wordt, de zuurstof die we inademen incluis, is een "neveneffect". Dus producten die géén neveneffecten hebben, bestaan in feite niet.
...O, en levende cellen zijn geen kindertjes, Antsoe. Die "roepen niet om hulp". Jij bent ontzettend verkeerd en bovendien onwetenschappelijk bezig. De enige mensen, die jou zullen geloven, zijn mensen die nog minder kaas van wetenschap hebben gegeten dan jij...
21/12/23 23:02 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels