Deel via

Zo mooi is de Kalmthoutse heide. Deze topfoto’s zijn voor jou.

September 2014
Je kan zelf misschien nog nét de pracht van de Kalmthoutse heide gaan bewonderen. Dit natuurgebied was de voorbije maand weer omgetoverd tot de jaarlijkse paarse bloemenzee. De fotografen van het DigitCrea Forum legden die voor je vast op de gevoelige plaat. Bekijk de foto’s ook na elkaar in de viewer. En lees de weetjes over dit bekende natuurgebied in Kalmthout.

De Kalmthoutse heide overschrijdt de grenzen van...

De heide in Kalmthout overschrijdt tussen half augustus en half september de grenzen van ‘normale schoonheid’. De pracht is wonderbaarlijk lijkt bijna buitenaards als de heidebloempjes in bloei staan en je plots een paarse kleurenzee om je heen ziet.

De heide overschrijdt ook provincie- en landsgrenzen. Ze ligt in de provincie Antwerpen én in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, op het grondgebied van zowel de gemeenten Woensdrecht, Kalmthout als Essen.

Trek je wandelschoenen maar aan

Het natuurgebied, dat officieel het ‘Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide' heet, is groot. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 3750 ha. De fotografen van het DigitCrea Forum trokken op 5 september de wandelschoenen aan om de bloeiende heide vast te leggen op de foto’s.

In het Grenspark vind je afwisselend bos, heide, stuifduinen en een groot aantal vennen.

Op warme zomerdagen is het niet altijd makkelijk stappen door het mulle zand in bos en heide. Maar de kleuren die dit seizoen biedt maken een bezoek absoluut de moeite waard; alle bloempjes van de struikhei hebben de heide omgetoverd tot een paars tapijt.

De paddenstoelen kregen ons op de knieën...

Voor ons had medelid VDOF een mooie wandeling uitgestippeld.
De mooi bloeiende heide was een lust voor het oog van de camera. Maar ook de paddenstoelen waren al talrijk aanwezig. Daar gingen zelfs een aantal van onze DigitCrea leden voor door de knieën. En sommigen zelfs plat op de buik.
Anderen konden dan weer niet weerstaan aan de zwammen die op de bomen groeien.

Een klein landje met een grootse natuur...

Ook overzichten van het prachtige landschap en de heide zelf werden vastgelegd. Het was weer een uitstap waar genoten is van de mooie natuur die ons kleine landje te bieden heeft.
Wat vooral opviel was dat ook nu weer onderling gepraat werd over welke instellingen, waar op letten bij compositie en hoe of welke lichtbalans er het beste was.
En dat alles hebben we vastgelegd zodat we jullie kunnen laten meegenieten via deze fotoreportage.

DIGITCREA FORUM



Kom je mee fotograferen?

Wil je ook graag deel uitmaken van het DigitCrea forum aarzel dan niet om in te schrijven via volgende link: DigitCrea forum.

Meer weten?

Wil je eerst graag meer info over de werking van het Fotografie Forum? Stuur dan gewoon een mail naar digitcreaforum@gmail.com
Nies en Lyke helpen je graag verder.

2 reacties

MyriamC
Als ik deze foto's zie, en foto's van de heide in bloei van twintig jaar geleden (ik woon vlakbij de heide) ... wat een verschil. Met de twee grote heidebranden (en vooral de laatste in 2011) is er zoveel van deze pracht verloren gegaan. Dat komt nooit meer helemaal goed.
25/09/14 12:57 REAGEER
Brom
De natuur hersteld zich zelf, alleen wat geduld hebben.

26/10/14 13:44 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels