SenNetRedactie

Uitzonderlijk: zeezicht aan de prijs van 10 jaar geleden.

Een eigen vakantieverblijf met zicht op zee is een droom van veel Belgen. Jammer genoeg was dat tot voor kort voor velen niet mogelijk. De prijzen van een vakantieverblijf met zicht op zee rijzen al enkele jaren de pan uit. Dankzij het nieuwste project van Holiday Suites kan dit terug in Blankenberge. Bijkomend: je appartement wordt verhuurd als je er zelf niet bent. Zo krijg je nog een extra opbrengst uit je vakantieverblijf.
 • 5 cruciale vragen over het nieuwe erfrecht beantwoord

  Vanaf 1 september 2018 is het zover: het nieuwe erfrecht treedt in werking. Vanaf die datum krijgen mensen een grotere vrijheid om hun nalatenschap te regelen. De hervorming is ingrijpend, en in de media is er dan ook al veel inkt gevloeid over deze nieuwe regels. Om je wegwijs te maken in deze bijzondere hervorming én om een aantal misverstanden uit de wereld te helpen, geeft notaris.be alvast een antwoord op de vijf meest gestelde vragen over het nieuwe erfrecht.

 • Ruzie om de erfenis? 10 tips om dat te vermijden - deel 2

  Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 42% van alle mensen die een erfenis ontvangen, daarover ruzie maakt. Zo zie je maar dat gekibbel over geld zelfs in de hechtste families ernstige problemen veroorzaakt. Om conflicten in jouw familie te vermijden, kan je je successie het beste op voorhand goed voorbereiden. In dit artikel geeft Notaris.be je het tweede deel van de 10 tips om erfruzies te voorkomen.

 • Zonnepanelen minder interessant? Indesol biedt oplossing

  Wie zonnepanelen op z'n dak heeft liggen, weet het. De zon zorgt voor gratis alternatieve, schone energie, maar ... geen zon, geen stroom. Dan moet je alsnog rekenen op het energienet. En wekken je zonnepanelen te veel stroom op? Dan betaal je een prosumententarief. Niet logisch, vonden Bart en Walter van Indesol. Ze bedachten een oplossing voor die nadelen.

Het is weer zalig barbecueweer: zo maak je de perfecte hamburger!

Niets geeft je sneller dat heerlijke zomergevoel dan een gezellige barbecue. Veel mensen kiezen steevast voor een stevige portie vlees met aardappelen in de schil, maar met een barbecue kan je eigenlijk alle kanten uit! Dankzij deze tips van foodblogger Judith Pagrach word jij de koning(in) achter de grill! Bovendien leert ze je 7 geheimen voor de perfecte hamburger. Het water loopt ons al in de mond!
 • Dé beleggingstips van 'de man die zijn volk leerde beleggen'

  In 1958, 60 jaar geleden, kocht Roland Van der Elst (82) zijn eerste aandeel: Union Minière. De veel minder lucratieve voorganger van Umicore, ook berucht als Union Misère. Dat was dus geen succes. 60 jaar ervaring betekent ook 60 jaar veranderingen op de beurs meemaken. Geen wonder dat Roland een beleggingsgoeroe genoemd wordt, of zelfs 'de man die zijn volk leerde beleggen'. Jan Reyns van VFB vroeg hem naar zijn beste beleggingslessen.

 • Vlaams ondernemersbloed: Epihunter

  De Limburgse start-up Epihunter lanceert een oplossing om verborgen aanvallen van epilepsie te detecteren bij lagereschoolkinderen en jongeren. Op vraag van zijn zoon Daan, die zelf aan absence-epilepsie lijdt, ontwikkelde Tim Buckinx een app die verbonden is met een EEG-hoofdband, zodat er een lampje gaat branden wanneer zijn hersenen even een pauze nemen.

 • Belangrijke beleggingslessen van een ervaren belegger

  Guido Van Herrewegen heeft bijna 40 jaar ervaring met sparen en beleggen. Als zelfstandige in een kantoor van het Gemeentekrediet maakte hij de, wat later zou blijken, fatale omvorming tot Dexia mee. Hij wierp zich op tot de specialist in sparen en beleggen en is twee jaar gedelegeerd bestuurder van VFB geweest. Ook nu blijft hij als bestuurder aan de kar trekken van de Federatie. Jan Reyns van VFB vroeg hem naar zijn beste beleggingslessen.

In nood of ziek op reis?

Als je je vakantie aan het plannen bent, denk je in de eerste plaats allicht aan ontspanning en leuke uitstapjes. Gelijk heb je! Maar het loont ook de moeite om even stil te staan bij onvoorziene problemen, zodat je weet wat je te doen staat als je toch zoveel pech zou hebben eenmaal je in het buitenland bent.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.