SenNetRedactie

Hoe woont de 50-plusser in Vlaanderen?

Bewoners delen niet alleen hun woning, maar ook hun plezierige en eerder nare ervaringen met SeniorenNet in ‘Onder één dak’, een boeiende reeks over alternatieve woonvormen. Kangoeroewonen, boemerangwonen, co-wonen, satellietwonen en veel meer komen aan bod in de openhartige interviews. Lees er alles over in het dossier ‘Onder één dak’.

 • Het aantal mensen met dementie in Vlaanderen neemt fors toe

  Tegen 2035 zal in Vlaanderen het aantal mensen met dementie stijgen met zo’n 42 procent. In sommige gemeenten zelfs met meer dan 90 procent. Dat verwachten het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen op basis van de bevolkingsvooruitzichten. Met het oog op de verkiezingen stelden de twee organisaties een memorandum op dat oproept in te zetten op dementievriendelijke gemeenten.

 • Meer bewegen: een must voor een gezond hart!

  Je hart is een belangrijk orgaan. Dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Helaas zijn hart- en vaatziekten de nummer één doodsoorzaak in België, met jaarlijks maar liefst 31.000 overlijdens. Om het grote publiek te sensibiliseren, organiseert de Belgische Cardiologische Liga van 24 tot 30 september 2018 de Week van het Hart. Wij hadden een gesprek met dr. Freddy Van de Casseye, algemeen directeur van de Liga, over het belang van bewegen voor een gezond hart.

 • Een bakje troost? Nee hoor, geef mij maar een kopje vitaliteit!

  België is een waar koffieland, toch is thee in opmars. Theesommelier (of naar eigen zeggen: thee-evangelist) Jessica Van Humbeeck schreef er een boek over: ‘But First, Tea’. Thee is dan ook zoveel meer dan het kopje dat je drinkt met honing en citroen als je ziek bent: het is een way of life, die je wel eens extra vitaliteit kan bezorgen. Hoe? Dat vertelt Jessica in dit artikel.

Stefan Mross komt met het ‘Weihnachtsfest’ naar Hasselt

Kerstmis op zijn Oostenrijks, zoals je het kent van televisie. Wijbrand van der Sande strikte ‘Immer Wieder Sonntags’-presentator Stefan Mross, Melanie Payer, Stimmen Der Berge en Zillertal Pur die een exclusieve demonstratie geven van het bekende ‘Zillertal Anklöpfen. Tickets voor het ‘Weihnachtsfest der Volksmusik’, zaterdag 22 december - Ethias Theater Hasselt, bestel je op www.ticketkopen.eu.
 • Het voordeel van bewegen: samen sportief op elke leeftijd!

  Veel mensen gaan met het ouder worden een stuk minder bewegen. Nochtans is voldoende beweging een belangrijke voorwaarde voor een gezond leven! Je gewrichten en spieren blijven langer soepel en sterk, je conditie blijft op peil, je verkleint de kans op allerlei ziektes, je brein blijft actief en nog zoveel meer ... Maaike van Sportdienst Gent licht toe welke voordelen bewegen heeft en hoeveel je precies zou moeten bewegen om gezond te leven.

 • Meer energie nodig? Help je lichaam een handje!

  Raak je ’s ochtends maar moeilijk uit je bed of ben je tegen de middag al toe aan een dutje? Om terug meer fut te krijgen, pak je het best de onderliggende oorzaken van je energietekort aan. Je kan je lichaam ook een handje helpen door zogenaamde ‘adaptogene’ kruidenextracten in te nemen. Apotheker Piet Sollie licht toe welke kruiden je energieniveau kunnen verhogen. Dan kan je weer vol levenslust aan je dag beginnen!

 • Inspirerend: twee beroertes en nog steeds hier

  In ons land krijgen zo'n 25.000 mensen per jaar een beroerte, en 15% van hen overleeft het niet. De helft van de patiënten die een beroerte wel overleven, houdt er een beperking aan over. Ook Sas Freeman heeft al beroertes gehad. Zij heeft als veertiger niet één, maar twee beroertes overleefd. Met haar verhaal wil ze anderen inspireren om een beroerte niet enkel te overleven, maar ook om zich opnieuw te ontplooien. Dankzij aangepaste zorg en revalidatie is er immers leven na een beroerte!

SenNet Magazine zoekt dichters!

Elke week prijkt er in SenNet Magazine een gedicht van een van onze lezers. Echte pareltjes die herkenning en ontroering teweegbrengen. Een ding is zeker: er schuilt heel wat talent in de SeniorenNetter. Ben jij ook creatief met taal? Laat ons meegenieten! Stuur jouw gedicht naar redactie@sennetmagazine.be en wie weet lees je het wel in één van de volgende edities van SenNet Magazine! Lees hier de vorige inzendingen.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.