SenNetRedactie

Veilig op het internet: geef oplichters geen kans!

Slimme criminelen proberen alles om online geld uit je zakken te kloppen. Heb je je laten vangen? Dat geld zie je waarschijnlijk nooit meer terug. Tenzij met de KBC-internetverzekering! Ben je het slachtoffer geworden van bedrog via het internet? KBC betaalt je het geld terug dat je verloren bent. Ook voor cyberpesten, reputatieschade, virussen en phishing heeft KBC slimme oplossingen. Meer weten?
 • Geniet van beweging met yoga, pilates en tai chi!

  Ben je op zoek naar een rustige manier om in beweging te blijven terwijl je ook speciale aandacht schenkt aan een ontspannen geest? Yoga, pilates en tai chi bijvoorbeeld vergen heel wat concentratie om de bewegingen juist uit te voeren, en ze houden je lichaam soepel en sterk. Maaike van Sportdienst Gent vertelt je meer over deze drie trainingsmethodes.

 • Blijf actief en vermijd valpartijen!

  Jaarlijks valt een op de drie 65-plussers in Vlaanderen. Een ongelukje is razendsnel gebeurd; struikelen over het tapijt, je evenwicht verliezen op de trap of in de tuin … Door de gevolgen van zo’n lelijke val raken heel wat ouderen hun zelfstandigheid kwijt. Door actief te zijn en te blijven, kan je de kans op vallen vermijden en je veiligheid verhogen. Hoe sneller je hiermee begint, hoe beter! Maaike van Sportdienst Gent geeft je enkele nuttige tips.

 • Sporten in het water: alle voordelen op een rijtje

  Wil je graag fysiek actief zijn, zonder je lichaam te veel te belasten? Dan is sporten in het water een goed idee! Naast zwemmen zijn er nog een heleboel andere sporten die je in het water kan uitoefenen: aquagym bijvoorbeeld! Het water helpt je om je lichaamsgewicht te dragen, waardoor je je enkels, knieën en heupen veel minder belast. Tegelijk kan je wel elke spier van je lichaam trainen! Maaike van Sportdienst Gent zet de voordelen op een rijtje.

Laat je geheugen je in de steek? Geef het een boost met Ginkgo biloba!

Als je een jaartje ouder wordt, komt het al eens vaker voor dat je iets vergeet of dat je moeite hebt om je te concentreren. Cogniton® Focus is een voedingssupplement op basis van o.a. Ginkgo biloba, fosfatidylserine en vitamine D, dat het geheugen en de concentratie ondersteunt. Cogniton® Focus is verkrijgbaar bij de apotheek. Actie: bespaar nu tot € 20 met een maxipack! Meer info?

 • 55-plussers drinken het meeste alcohol, maar zijn ook het kwetsbaarst!

  Vanaf 1 februari dagen VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker alle Belgen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Ben jij de uitdaging ook aangegaan? Goed bezig! Maar wist je dat alcoholgebruik op latere leeftijd hogere risico’s inhoudt? Dat slaapmutsje elke avond is minder onschuldig dan je dacht. Bovendien neemt het aantal problematische drinkers bij 55-plussers toe. Hoog tijd om je alcoholgebruik onder de loep te nemen ...

 • Hoge cholesterol: wat houdt dat in?

  Een hoge cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Het is dus zeker geen overbodige luxe om je cholesterolwaarden te kennen en om er, als dat nodig is, iets aan te doen. Apotheker Piet Sollie gaat dieper in op wat cholesterol nu eigenlijk is, hoe het werkt en hoe je ervoor kan zorgen dat je cholesterol laag blijft. Meer bewegen en gezonder eten horen bij de eerste stap, maar ook bepaalde voedingssupplementen kunnen een handje helpen.

 • Gezond én lekker eten met diabetes, zo kan het ook!

  Meer dan 1 miljoen Belgen lijden aan diabetes of lopen het risico op korte termijn diabetes te ontwikkelen. Leven met diabetes is niet altijd makkelijk. Zo is het belangrijk het voedingspatroon, de medicatie en de fysieke activiteit op elkaar af te stemmen, zodat je de bloedsuikerwaarde onder controle kan houden. De diëtiste van ‘DiaBETER aan zee’ geeft enkele praktische tips om gezond én lekker te eten.

Met welke uitdagingen krijg je als 55-plusser te maken? Wat biedt de toekomst?

Hoe kan je je leven vergemakkelijken? Wat biedt de toekomst voor je net iets oudere dag? Wat met de zorg- en dienstverlening? In het dossier ‘Senioren’ van Mediaplanet vind je oplossingen op deze en nog veel meer vragen. Margriet Hermans heeft het over haar leven en toekomst als senior, onze eigen Jean-Pierre Vyncke van SeniorenNet.be over de voordelen van het delen van een woning en Frances Lefebure over verliefdheid en relaties bij ouderen. Lees het dossier hier!

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.