SenNetRedactie

Loopt u risico op osteoporose?

Osteoporose is steeds makkelijker op te sporen en te behandelen. Maar bij 60-plussers wordt deze stille ziekte nog onvoldoende gediagnosticeerd en behandeld. Met een tijdige opsporing en behandeling zorgt u voor het behoud van uw zelfredzaamheid en bewegingsvrijheid, ook op hogere leeftijd. Doe de test!

 • Meer energie nodig? Help je lichaam een handje!

  Raak je ’s ochtends maar moeilijk uit je bed of ben je tegen de middag al toe aan een dutje? Om terug meer fut te krijgen, pak je het best de onderliggende oorzaken van je energietekort aan. Je kan je lichaam ook een handje helpen door zogenaamde ‘adaptogene’ kruidenextracten in te nemen. Apotheker Piet Sollie licht toe welke kruiden je energieniveau kunnen verhogen. Dan kan je weer vol levenslust aan je dag beginnen!

 • Inspirerend: twee beroertes en nog steeds hier

  In ons land krijgen zo'n 25.000 mensen per jaar een beroerte, en 15% van hen overleeft het niet. De helft van de patiënten die een beroerte wel overleven, houdt er een beperking aan over. Ook Sas Freeman heeft al beroertes gehad. Zij heeft als veertiger niet één, maar twee beroertes overleefd. Met haar verhaal wil ze anderen inspireren om een beroerte niet enkel te overleven, maar ook om zich opnieuw te ontplooien. Dankzij aangepaste zorg en revalidatie is er immers leven na een beroerte!

 • Antioxidanten: de bewakers van ons lichaam en onze jeugd!

  Als je een appel doorsnijdt en dan even op het aanrecht laat liggen, wordt ie al snel bruin. Hoe komt dat? De zuurstof in de lucht heeft ervoor gezorgd dat de cellen van de appel ‘oxideren’, waardoor ze beschadigd raken. Zo ontstaan er bruine vlekken. Ook in je lichaam leidt oxidatie tot beschadiging van de cellen, waardoor je sneller veroudert en ernstige ziektes kan ontwikkelen. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen, zoals vitamine C in citroensap doet bij de appel!

Duinenzee De Panne biedt uitzicht op zoveel meer

In deze nieuwe assistentiewoningen op het strand van De Panne, tussen 't Vissersdorp en het natuurreservaat, komt u pas echt op adem. Het comfort is uitzonderlijk en het panorama verrast elke dag opnieuw. Een unieke locatie én een buitenkans voor investeerders dankzij de ervaren verhuurservice en het fiscaal gunsttarief van 12% btw. De vraag aan de Belgische kust is groot: wat is uw antwoord?

 • Boswellia, de koninklijke wierookhars uit de Ayurveda

  De wijzen uit het Oosten brachten het kindje Jezus drie kostbare geschenken met een grote symbolische waarde: goud, mirre en wierook. Nu Kerstmis net achter de rug is, staat apotheker Piet Sollie even stil bij de medische eigenschappen van wierookhars, dat uit de wierookboom of Boswellia serrata gewonnen wordt.

 • UCL-wetenschappers ontdekken molecule tegen kankeruitzaaiing

  Onderzoekers van de universiteit van Louvain-La-Neuve hebben een nieuwe molecule ontdekt die ervoor kan zorgen dat er een medicijn komt om kankeruitzaaiingen te voorkomen. Dat is veelbelovend nieuws voor de strijd tegen kanker en kan de overlevingskansen van patiënten met de ziekte verhogen.

 • 1 op de 20 mensen boven de 50 jaar krijgt darmkanker. Laat je screenen!

  Jaarlijks overlijden in Vlaanderen maar liefst 1800 personen aan darmkanker, dat zijn er ongeveer 5 per dag. Daarmee is darmkanker een van de dodelijkste en meest voorkomende kankers. Gelukkig kan het al in een vroeg stadium in de stoelgang worden opgespoord, waardoor in 90% van de gevallen de ontwikkeling naar een kwaadaardig stadium kan worden voorkomen. Daarom is het belangrijk je regelmatig te laten screenen.

Klassieke muziek en culinaire hoogstandjes: hét recept voor een heerlijk dagje uit!

Op 25 augustus is De Schorre in Boom opnieuw het decor van Lekker Klassiek. Deze tweede editie belooft net als vorig jaar een hoogdag te worden voor liefhebbers van klassieke muziek en heerlijk eten. Geniet van het werk van topmuzikanten, verzameld door niemand minder dan Jef Neve, én proef van heerlijke gerechten van de topchefs van njam!.Bestel nu al je tickets en geniet van het speciale aanbod voor SeniorenNetters!

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.