SenNetRedactie

Ontspannen in je eigen verblijf aan de kust met Miramar II.

Bij de appartementen van Miramar II ligt de zeedijk aan je voeten en is het centrum van Blankenberge binnen handbereik. Voor een investering vanaf € 199.500 kan je thuiskomen aan zee, en tegelijkertijd bouwen aan je toekomst. De bijzondere ligging, het overvloedige licht en het zonnige terras aan de voorzijde geven je het allerbeste van een verblijf aan de kust. Klik voor meer informatie.  

 • De Alzheimer Code: mensen met dementie tellen mee!

  Steeds meer mensen krijgen te maken met alzheimer of een andere vorm van dementie. Ook al wordt de aandoening beschouwd als hét gezondheidsprobleem van deze eeuw, er heerst nog steeds veel onduidelijkheid rond. De Alzheimer Code is een hartverwarmend project dat van half september tot eind november in heel Vlaanderen en Brussel dementie bespreekbaar wil maken. Want mensen met dementie tellen mee!

 • Kan je je lever een handje helpen met zuiverende kruidenpreparaten?

  Al duizenden jaren is de mens zich ervan bewust dat bepaalde planten en kruiden een positieve invloed hebben op de gezondheid. Hoewel de reguliere geneeskunde steeds vooruitgang blijft boeken, reiken vele mensen daarnaast terug naar alternatieve geneeswijzen zoals kruidengeneeskunde. Apothekeres Claudia Bollekens van Sollie Apothekers licht toe welke kruiden een positief effect hebben op de werking van je lever.

 • Ondervoeding: als eten een lastig karwei wordt

  ‘Je moet je bord leegeten!’ Het is een zin die je vast al honderden keren hebt uitgesproken tegen je kinderen en kleinkinderen. Hoe zullen ze anders groot en sterk worden? Maar ook voor ouderen is het van cruciaal belang om voldoende te eten. Een keertje een maaltijd overslaan is toch niet zo erg? Wel, uit onderzoek blijkt dat heel wat 70-plussers het risico lopen op ondervoeding of er al mee kampen. Vaak is men zich hier niet van bewust.

Dringend nood aan thuishulp?

Organisator Dringende Thuiszorg van CM regelt voor jou hulp op maat in samenwerking met de thuiszorgpartners. Zo kan jij uitrusten, want beter worden is belangrijker dan organiseren. Meer info: www.cm.be/dringendethuiszorg.

 • UZA behandelt kanker met elektroshocktherapie

  Zowat 5 jaar geleden werd in de Verenigde Staten een nieuwe techniek ontwikkeld om pancreas- en levertumoren te behandelen met elektrische stroomstoten. Het Antwerps Universitair Ziekenhuis (UZA) heeft sinds december 2016 als eerste in ons land die behandeling op een tiental patiënten toegepast.

 • Wat zijn allergieën zoals hooikoorts eigenlijk?

  Zowat één op de vier Belgen kampt met een allergie, en dat aantal stijgt al jaren. Meestal uit de allergie zich door een verstopte of lopende neus, tranende ogen, niezen, kortademigheid, slechte eetlust, een teveel aan speeksel, tijdelijke gehoorvermindering ... Een heleboel symptomen en al evenveel soorten allergieën dus. Apotheker Piet Sollie sloeg er de wetenschappelijke literatuur over na.

 • 200 jaar Parkinson: een mens zoals iedereen

  In 2017 is het 200 jaar geleden dat dokter James Parkinson zijn beroemd werk ‘An Essay on the Shaking Palsy’ schreef over de ziekte die nu zijn naam draagt. Deze ‘verjaardag’ is voor de Vlaamse Parkinson Liga het perfecte moment om de aandoening onder de aandacht te brengen. Er heerst nog steeds een verkeerd beeld over Parkinson, namelijk eentje van ‘bevende oude mannetjes’, maar het is veel meer dan dat. Lut Moereels, ondervoorzitter van de Liga en zelf Parkinsonpatiënte, licht toe.

Droomt u al lang van een (tweede) thuis in Knokke?

Villa Duinenwater maakt uw droom waar. De residentie ligt in een prachtig groendomein en biedt een ruime keuze aan appartementen. Eén, twee of drie slaapkamers, een extra badkamer... U kiest de thuis die bij u past, met een afwerking op uw maat. Alle appartementen beschikken over riante terrassen of tuinen. Ontdek hier snel het aanbod.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.

U kent SeniorenNet al,

Maar SeniorenNet wil jou leren kennen

please make me pretty Benny!!

mij niet meer vragen = cookie