SenNetRedactie

Terug veilig de trap op dankzij een traplift van thyssenkrupp

Onderzoek toont aan dat 1 op 4 senioren moeite heeft met traplopen. De angst om te vallen of te moeten verhuizen groeit. Dankzij thyssenkrupp hoeft dat niet meer. De trapliften passen op elke trap, dus ook op die van u. Uit nostalgie naar de ‘goede oude tijd’, biedt thyssenkrupp nu 25.000 Belgische frank korting* op een Flow Swing traplift. Interesse? Bel gratis 0800 26 100 of klik hier.*€620

 • Griep? Nee, dank je! Wapen je met deze weetjes en lapmiddeltjes

  Kou en toch zweten? Alles doet pijn? Een droge hoest? Jep, het griepvirus is ook jouw lichaam binnengedrongen. Er zit niets anders op dan een paar dagen uit te zieken. Gelukkig zijn wij er om de pijn te verzachten met enkele tips en weetjes. Heeft het virus jou nog niet te pakken? Dan is het nu het ideale moment om je te laten vaccineren.

 • Insuline spuiten mogelijk overbodig bij nieuwe diabetesbehandeling

  Nederlandse onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam bieden met het resultaat van een nieuw onderzoek voorzichtig hoop aan diabetespatiënten. Dankzij een nieuwe behandeling zouden patiënten met diabetes type 2 opnieuw gevoeliger worden voor insuline, waardoor ze het hormoon mogelijk niet meer hoeven in te spuiten. Een nieuwe internationale studie moet dat resultaat bevestigen.

 • Gezin en lotgenotencontact: onmisbaar in strijd tegen diabetes

  Op dit moment zijn er in Vlaanderen zo’n 400.000 gezinnen met diabetes. Gezinnen, want de diagnose beïnvloedt niet alleen het leven van de patiënt, maar ook van de rest van het gezin. Bovendien zijn de gezinsleden een belangrijke bron van steun. Daarom is het thema van de 28e Wereld Diabetes Dag ‘Diabetes en familie’. Voor Joseph Ballegeer (84) zijn lotgenoten ook als familie. Hij verliest de moed niet en blijft positief in het leven staan.

Investeer in betaalbare business flats met bewezen bezetting

In de haven van Zeebrugge, naast méér dan 140 bedrijven, liggen de business flats van Holiday Suites. Dankzij de groeiende vraag naar betaalbare overnachtingen voor buitenlandse contacten, bent u op deze strategische locatie zeker van een bewezen bezetting. U kunt nog instappen in business flats met verhuurservice, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw opbrengst. Vanaf € 132.500. Meer informatie.

 • Wat weten we over dementie en jongdementie?

  Dementie is een ziekte die we automatisch koppelen aan oudere mensen. Maar dat klopt niet altijd. Enkele duizenden mensen lijden aan jongdementie, waarbij de symptomen al op jongere leeftijd zichtbaar worden. Peter Catthoor van Familiehulp houdt de verschillen tussen jongdementie en dementie onder het licht en kijkt ook even in de richting van de wetenschap.

 • Wandel of fiets je fit! 10 voordelen voor je gezondheid

  Het is ondertussen zonneklaar dat blijven bewegen een heleboel positieve gevolgen heeft voor je gezondheid. Als jij het niet ziet zitten om je in het zweet te werken of als je lichaam je tegenwerkt, helpt elke dag een blokje om wandelen of fietsen je ook al een stuk vooruit, zonder dat je lichaam zwaar belast wordt. Maaike van Sportdienst Gent lijst enkele belangrijke voordelen op van wandelen en fietsen, en ze hoopt jullie allemaal te zien op Samen Sportief in Gent!

 • Geniet van beweging met yoga, pilates en tai chi!

  Ben je op zoek naar een rustige manier om in beweging te blijven terwijl je ook speciale aandacht schenkt aan een ontspannen geest? Yoga, pilates en tai chi bijvoorbeeld vergen heel wat concentratie om de bewegingen juist uit te voeren, en ze houden je lichaam soepel en sterk. Maaike van Sportdienst Gent vertelt je meer over deze drie trainingsmethodes.

Salvatore Adamo – Si vous saviez

Salvatore Adamo komt op zaterdag 15 juni naar Stadsschouwburg Antwerpen en op zaterdag 12 oktober naar Capitole Gent. Geniet mee van de zachtaardige, hoffelijke & sympathieke zanger met een ongelooflijke passie voor zijn muziek. Soms verrassend met liedjes als ‘Nu’, heel poëtisch in ‘Tes chaînes’, ontroerend met ‘Racines’ of vermakelijk in ‘Si vous saviez’ ... Bestel nu jouw tickets op ticketkopen.eu.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.