SenNetRedactie

Wist je dat élke minuut een kind blind wordt?

Wereldwijd zijn 1,4 miljoen kinderen blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen. Licht voor de Wereld strijdt al meer dan twintig jaar tegen dit verschrikkelijk onrecht. Met jouw steun kunnen we ogen openen. Ontdek hoe jij kan helpen.

 • Welke gezondheidsapps zijn nuttig en betrouwbaar?

  Eerste Hulp Bij Ongevallen, een suikerchecker voor diabetici of fobieën aanpakken met virtuele realiteit. Het zijn slechts enkele applicaties die je helpen om gezond te blijven. Wereldwijd werden al zo’n 160.000 apps ontwikkeld waarmee je je gezondheid kan opvolgen. BEEGO laat je kennismaken met enkele handige apps.

 • Een leven lang slapeloos: Lieves lichaam crashte op haar 54ste

  Woelen in bed, nachten wakker liggen en de slaap niet kunnen vatten. Veel mensen hebben er last van, maar wat doe je eraan? Lieve (58) lijdt al haar hele leven aan slapeloosheid. Ze probeerde zowat alles: oma’s trucs, wietolie, slaappillen en consultaties bij slaapdokters. Uiteindelijk deed het slaaptekort haar lichaam crashen. Ze deelt haar verhaal in de hoop andere slaappatiënten te helpen.

 • Het metaboolsyndroom, gevolg van veel eten en weinig bewegen

  Ooit al gehoord van het metaboolsyndroom? Steeds meer veertigplussers in onze westerse maatschappij krijgen ermee te kampen. Het syndroom vergroot de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. De oorzaak? Onze levensstijl: te veel eten en te weinig bewegen. Wat is het en hoe kan je het voorkomen?

6 goede redenen om nú een museumpas te kopen

Minder dan de helft van de Belgen bezoekt jaarlijks een museum, zo blijkt uit een recente iVOX-bevraging. Opmerkelijk, want er zijn talloze redenen te bedenken voor een uitstapje naar een van de prachtige musea die ons land rijk is. Wij zetten de 6 beste argumenten op een rijtje. Jij hoeft alleen nog zo’n handige museumpas aan te schaffen waarmee je 147 musea 1 jaar lang onbeperkt kunt bezoeken.

 • Tournée Minérale, een maand lang klinken met sapjes en water

  Een maand lang geen druppel alcohol drinken. Dat is Tournée Minérale. De actie moet mensen bewust maken van de hoeveelheid alcohol die maandelijks dat keelgat in gaat. Denk je erover na om deel te nemen? Verzamel al je moed en hoed je voor valkuilen. Een goede voorbereiding geeft je al twee weken voorsprong.

 • Leven met een beperking: Liliane, Lieve en Frank vertellen hun verhaal

  Naar schatting leven 3,5 miljoen mensen in ons land met een beperking. Op 3 december krijgen zij speciale aandacht tijdens de Internationale Dag voor Personen met een Beperking. Ook alle andere dagen van het jaar hebben ze extra aandacht nodig, want leven met een beperking is niet altijd evident. Wonen, werken, het gezinsleven, de juiste zorg vinden. Drie ouderen vertellen hoe zij omgaan met hun eigen beperking, of die van hun zoon.

 • Griep? Nee, dank je! Wapen je met deze weetjes en lapmiddeltjes

  Kou en toch zweten? Alles doet pijn? Een droge hoest? Jep, het griepvirus is ook jouw lichaam binnengedrongen. Er zit niets anders op dan een paar dagen uit te zieken. Gelukkig zijn wij er om de pijn te verzachten met enkele tips en weetjes. Heeft het virus jou nog niet te pakken? Dan is het nu het ideale moment om je te laten vaccineren.

Ontdek nu tijdelijk 200 topwerken uit de collectie van 20 jaar S.M.A.K.

‘De Collectie (I): Highlights for a Future’ presenteert iconische werken van Francis Bacon in S.M.A.K. en Panamarenko in MSK Gent, in combinatie met minder bekende parels. Een gids neemt je mee via een van de vijf routes en je wordt geprikkeld en uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar eigen verhaallijnen tussen alles wat te zien is. Kom langs, want nadien verdwijnen de werken terug in het depot.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.