SenNetRedactie

26 & 27 januari opendeurweekend Crystal Residence Oostende

Zoekt u een luxeappartement aan zee voor het hele gezin, op maat gemaakt, voor een betaalbare prijs? Crystal Residence biedt ruime en comfortabele appartementen vlak aan het strand. Eénslaapkamerappartementen starten al vanaf € 209.000. En voor die prijs geniet u van zeezicht, uw eigen terras, een privézwembad omgeven door een groene tuin én ondergrondse parking. Meer informatie.

 • Wat zijn de voordelen van een huisapotheker?

  In minder dan een jaar tijd hebben bijna 600.000 chronische patiënten een huisapotheker aangewezen. Zo kunnen ze gratis rekenen op persoonlijke begeleiding van een vaste apotheker zodat ze hun geneesmiddelen correct innemen. De nieuwe informatiecampagne ‘Mijn apotheker kent me, daar teken ik voor’ zet de voordelen in de verf van die kosteloze dienst die in alle apotheken van het land wordt aangeboden. Heb jij al een huisapotheker gekozen?

 • Een huisdier maakt je gelukkig en is goed voor de gezondheid

  Op 4 oktober was het Werelddierendag. Het moment bij uitstek om je huisdier eens extra in de watten te leggen. Maar wist je al dat je trouwe huisgenoot kan zorgen voor een instant goed humeur en een goede gezondheid? Wij zetten enkele gezondheidsvoordelen op een rijtje en hadden een gesprek met Joke Decru, directeur van AAP, een vzw die huisdiereigenaren en senioren met elkaar in contact brengt om voor alle partijen een grote PLUS te creëren, en met AAP-vrijwilligster Candy Ylen.

 • Het aantal mensen met dementie in Vlaanderen neemt fors toe

  Tegen 2035 zal in Vlaanderen het aantal mensen met dementie stijgen met zo’n 42 procent. In sommige gemeenten zelfs met meer dan 90 procent. Dat verwachten het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen op basis van de bevolkingsvooruitzichten. Met het oog op de verkiezingen stelden de twee organisaties een memorandum op dat oproept in te zetten op dementievriendelijke gemeenten.

Nieuw op SeniorenNet: UiTtips met allerhande activiteiten

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om vandaag, morgen, volgende maand te doen? Vanaf nu kan je op SeniorenNet snuisteren tussen duizenden UiTtips in Vlaanderen. Je vindt er concerten, theatervoorstellingen, beurzen, workshops en nog veel meer: voor ieder wat wils! Bovenaan de pagina vind je handige sneltoetsen ‘culturele uitjes’, ‘met de kleinkinderen’, ‘culinair’, ‘gezondheid’ en ‘fotografie & video’. Ontdek alle activiteiten hier!
 • Sporten in het water: alle voordelen op een rijtje

  Wil je graag fysiek actief zijn, zonder je lichaam te veel te belasten? Dan is sporten in het water een goed idee! Naast zwemmen zijn er nog een heleboel andere sporten die je in het water kan uitoefenen: aquagym bijvoorbeeld! Het water helpt je om je lichaamsgewicht te dragen, waardoor je je enkels, knieën en heupen veel minder belast. Tegelijk kan je wel elke spier van je lichaam trainen! Maaike van Sportdienst Gent zet de voordelen op een rijtje.

 • België heeft huidkankerprobleem: bescherm je tegen de zon!

  'België heeft een huidkankerprobleem.' Met die confronterende slogan zet Euromelanoma, het netwerk van Europese dermatologen, meteen de toon voor zijn 20e campagne. Met 37.000 nieuwe gevallen per jaar is huidkanker de meest voorkomende kanker in ons land. Bovendien blijft het aantal kwaadaardige huidtumoren jaarlijks stijgen. Er is dus zeker sprake van een zorgwekkende trend. Bescherm je elke dag tegen de zon, want je huid moet nog een hele tijd meegaan!

 • Het voordeel van bewegen: samen sportief op elke leeftijd!

  Veel mensen gaan met het ouder worden een stuk minder bewegen. Nochtans is voldoende beweging een belangrijke voorwaarde voor een gezond leven! Je gewrichten en spieren blijven langer soepel en sterk, je conditie blijft op peil, je verkleint de kans op allerlei ziektes, je brein blijft actief en nog zoveel meer ... Maaike van Sportdienst Gent licht toe welke voordelen bewegen heeft en hoeveel je precies zou moeten bewegen om gezond te leven.

Oproep: Doe jij mee met Tournée Minérale en wil je je ervaringen delen?

Op 1 februari start de derde editie van Tournée Minérale, een initiatief van De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Ze dagen iedereen uit om één maand lang geen druppel alcohol te drinken. Ga jij de uitdaging aan en wil je graag voor SeniorenNet verslag uitbrengen van je alcoholvrije maand? Laat het ons weten!

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.