SenNetRedactie

Zo woont de 50+'er in Vlaanderen. Hoe ziet de toekomst eruit?

Een woonvorm vinden waar je je goed in voelt, is een belangrijke voorwaarde voor een hoge levenskwaliteit. Hoe wonen 50-plussers in Vlaanderen? Met die vraag in het achterhoofd gingen we aan de slag voor ons dossier 'Onder één dak'. Mensen in tien verschillende woonvormen vertelden ons over de voor- en nadelen van hoe zij leven. Maar zullen andere woonvormen zich in de toekomst opdringen? Hoe denk jij over woningdelen?
 • Allemaal 100 jaar: een vloek of een zegen?

  Op het Japanse eiland Okinawa wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. Wordt dat bij ons ook een realiteit of zijn we daar nog ver van af? En is het een zegen of een vloek als we straks allemaal vlotjes de 100 halen? We vroegen het aan Dirk Schyvinck, gewezen marketeer en auteur van het boek ‘Wat als we straks 100 worden? De uitdagingen van een lang leven.’

 • Vergrijzingsgolf in ontwikkelingslanden zwaar onderschat

  Op 1 oktober wordt naar jaarlijkse gewoonte de Internationale dag van de Ouderen gevierd. Het perfecte moment voor ouderenorganisaties en ontwikkelingsorganisaties om op te roepen tot meer aandacht voor de vergrijzing in ontwikkelingslanden. Het aantal ouderen stijgt daar namelijk tegen een enorm tempo, terwijl de gezondheidszorg niet even snel evolueert.

 • Voor wie stem jij op 14 oktober?

  Binnen twee weken trekt iedereen weer naar de stembureaus voor de lokale en provinciale verkiezingen. Op straat zie je de ene politieke affiche na de andere, elke dag vind je wel flyers met verkiezingsslogans in je brievenbus. Maar wat als je niet goed weet welke politieke kleur bij jou past? De Stemcheck kan je helpen! Stem je in jouw gemeente digitaal? Dankzij deze filmpjes kom je te weten hoe.

Oproep: Doe jij mee met Tournée Minérale en wil je je ervaringen delen?

Op 1 februari start de derde editie van Tournée Minérale, een initiatief van De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Ze dagen iedereen uit om één maand lang geen druppel alcohol te drinken. Ga jij de uitdaging aan en wil je graag voor SeniorenNet verslag uitbrengen van je alcoholvrije maand? Laat het ons weten!

 • Politiek en vakbonden: handen af van pensioenbeleid

  Wanneer het in de media gaat over de pensioenhervorming, lopen de emoties dikwijls heel hoog op. Begrijpelijk, volgens columnist Jan Schils. Er staat immers voor de meeste mensen heel wat op het spel. Het is dan ook zeer de vraag of de politiek en de vakbonden, die elkaar steeds in de haren vliegen, de juiste partijen zijn om de bevolking een minstens redelijke pensioenregeling te kunnen aanbieden.

 • Faalt natuurbescherming in Nederland?

  Grote natuurorganisaties in Nederland zoals het Wereld Natuur Fonds, de Vogelbescherming en Natuurmonumenten hebben eind april samen geoordeeld dat hun land niet genoeg aan natuurbescherming doet. Hun schietschijf is in de eerste plaats de vervuiling van de Noordzee waartegen Nederland, naar hun mening, onvoldoende optreedt.

 • GDPR?! Wat is dat voor een beest?

  Allerhande organisaties en bedrijven verzamelen een pak gegevens van hun klanten. Zij gebruiken die bijvoorbeeld om hun reclame af te stemmen op je persoonlijke behoeften. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat je zelf weinig tot geen controle hebt over wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt en waarvoor ze worden gebruikt. Dat moet de GDPR oplossen. Frederick van BEEGO geeft een woordje uitleg.

Nieuw op SeniorenNet: UiTtips met allerhande activiteiten

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om vandaag, morgen, volgende maand te doen? Vanaf nu kan je op SeniorenNet snuisteren tussen duizenden UiTtips in Vlaanderen. Je vindt er concerten, theatervoorstellingen, beurzen, workshops en nog veel meer: voor ieder wat wils! Bovenaan de pagina vind je handige sneltoetsen ‘culturele uitjes’, ‘met de kleinkinderen’, ‘culinair’, ‘gezondheid’ en ‘fotografie & video’. Ontdek alle activiteiten hier!

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.