SenNetRedactie

Veilig op het internet: geef oplichters geen kans!

Slimme criminelen proberen alles om online geld uit je zakken te kloppen. Heb je je laten vangen? Dat geld zie je waarschijnlijk nooit meer terug. Tenzij met de KBC-internetverzekering! Ben je het slachtoffer geworden van bedrog via het internet? KBC betaalt je het geld terug dat je verloren bent. Ook voor cyberpesten, reputatieschade, virussen en phishing heeft KBC slimme oplossingen. Meer weten?
 • Dien je belastingaangifte veilig online in dankzij itsme®!

  Een van de ambities van het regeerakkoord Vlaanderen Radicaal Digitaal is om tegen 2020 alle transacties met de overheid digitaal te laten verlopen. Dat wil zeggen dat je via het internet toegang krijgt tot alle overheidsportalen. Wil je een nieuwe identiteitskaart aanvragen, je pensioenplan raadplegen of je belastingsaangifte invullen? Dat kan vandaag al simpelweg via het internet. Josse en Frederick van BEEGO leggen je uit hoe.

 • Politiek en vakbonden: handen af van pensioenbeleid

  Wanneer het in de media gaat over de pensioenhervorming, lopen de emoties dikwijls heel hoog op. Begrijpelijk, volgens columnist Jan Schils. Er staat immers voor de meeste mensen heel wat op het spel. Het is dan ook zeer de vraag of de politiek en de vakbonden, die elkaar steeds in de haren vliegen, de juiste partijen zijn om de bevolking een minstens redelijke pensioenregeling te kunnen aanbieden.

 • Faalt natuurbescherming in Nederland?

  Grote natuurorganisaties in Nederland zoals het Wereld Natuur Fonds, de Vogelbescherming en Natuurmonumenten hebben eind april samen geoordeeld dat hun land niet genoeg aan natuurbescherming doet. Hun schietschijf is in de eerste plaats de vervuiling van de Noordzee waartegen Nederland, naar hun mening, onvoldoende optreedt.

Laat je geheugen je in de steek? Geef het een boost met Ginkgo biloba!

Als je een jaartje ouder wordt, komt het al eens vaker voor dat je iets vergeet of dat je moeite hebt om je te concentreren. Cogniton® Focus is een voedingssupplement op basis van o.a. Ginkgo biloba, fosfatidylserine en vitamine D, dat het geheugen en de concentratie ondersteunt. Cogniton® Focus is verkrijgbaar bij de apotheek. Actie: bespaar nu tot € 20 met een maxipack! Meer info?

 • Europa bekroont Nijmegen tot Groene Hoofdstad

  Elk jaar reikt de Europese Commissie awards uit aan Europese steden met een vooruitstrevend milieubeleid. Dit jaar ging de wisselbeker bij de grote steden voor het eerst naar een duurzame stad bij onze noorderburen: Nijmegen. Bij de steden tot 100.000 inwoners viel ons eigen Leuven in de prijzen, onder andere dankzij de ambitie om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn!

 • De 4 populairste manieren om te videobellen op een rijtje

  Bellen naar familie of vrienden wordt heel wat leuker als je hen niet enkel kan horen, maar ook kan zien! Videobellen is helemaal niet moeilijk, en er bestaan heel wat verschillende programma’s voor. Rosie van BEEGO bespreekt hier de vier meest gebruikte mogelijkheden. Wist je dat je zelfs met verschillende mensen op hetzelfde moment kan bellen?!

 • 60+’ers kijken overwegend positief naar de toekomst

  Hoe denken 60-plussers dat hun toekomst er zal uitzien? Wat zijn hun verwachtingen en bezorgdheden? Hoe bereiden zij zich voor op het ouder worden? In opdracht van de Koning Boudewijnstichting stelde het onderzoeksbureau Indiville deze en andere vragen aan meer dan 2.000 (nog) niet-hulpbehoevende Belgen tussen 60 en 85 jaar oud. Over het algemeen kijken zij positief tot zeer positief tegen het ouder worden aan! Hoe zit dat bij jou?

Met welke uitdagingen krijg je als 55-plusser te maken? Wat biedt de toekomst?

Hoe kan je je leven vergemakkelijken? Wat biedt de toekomst voor je net iets oudere dag? Wat met de zorg- en dienstverlening? In het dossier ‘Senioren’ van Mediaplanet vind je oplossingen op deze en nog veel meer vragen. Margriet Hermans heeft het over haar leven en toekomst als senior, onze eigen Jean-Pierre Vyncke van SeniorenNet.be over de voordelen van het delen van een woning en Frances Lefebure over verliefdheid en relaties bij ouderen. Lees het dossier hier!

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.