SenNetRedactie

GDPR?! Wat is dat voor een beest?

Allerhande organisaties en bedrijven verzamelen een pak gegevens van hun klanten. Zij gebruiken die bijvoorbeeld om hun reclame af te stemmen op je persoonlijke behoeften. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat je zelf weinig tot geen controle hebt over wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt en waarvoor ze worden gebruikt. Dat moet de GDPR oplossen. Frederick van BEEGO geeft een woordje uitleg.
 • Eerste elektrische schepen in haven van Antwerpen

  In augustus wordt in Antwerpen een wereldprimeur verwacht. Dan wordt namelijk het allereerste volledig elektrische binnenschip ter wereld ingezet in de haven van Antwerpen. Het eerste schip wordt gebouwd in Nederland, en daarna moeten er nog vier volgen. De elektrische schepen zullen ingezet kunnen worden op alle Kempische kanalen. Zo wil de haven inzetten op de vergroening van de binnenvaart.

 • Muziek beluisteren in 2018: streamen

  De afgelopen jaren, sinds de grote doorbraak van mobiel internet, is er heel wat veranderd aan de manier waarop mensen, en dan vooral jongeren, muziek beleven. Stany en Frederick van BEEGO lichten kort de evolutie toe, en geven jullie een overzicht van drie populaire streamingdiensten, zodat ook jullie makkelijk je weg kunnen vinden in de online muziekcultuur.

 • Europa bekroont Nijmegen tot Groene Hoofdstad

  Elk jaar reikt de Europese Commissie awards uit aan Europese steden met een vooruitstrevend milieubeleid. Dit jaar ging de wisselbeker bij de grote steden voor het eerst naar een duurzame stad bij onze noorderburen: Nijmegen. Bij de steden tot 100.000 inwoners viel ons eigen Leuven in de prijzen, onder andere dankzij de ambitie om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn!

Hoofdrolspelers gloednieuwe sprookjesmusical 'Hans en Grietje' bekend!

Na het enorme succes van en de fantastische reacties op ‘Roodkapje, de Sprookjesmusical’, zal hetzelfde creatieve team voor Music Hall een ander iconisch sprookje in een modern jasje steken. Vanaf oktober 2018 kan je gaan genieten van een gloednieuwe, sprankelende bewerking van de alom geliefde klassieker 'Hans en Grietje', boordevol aanstekelijke, originele liedjes, coole dansjes, verrassende personages en een gezonde dosis humor.
 • Wees op je hoede voor sociale hackers

  De meeste computergebruikers zijn vooral bezorgd over virussen en hackers. Antivirussoftware kan al een boel kopzorgen besparen, maar de meeste hackers gaan erg subtiel te werk. Ze misbruiken de zwakheden van de mens: vertrouwen, goedgelovigheid en angst. Daarom wordt het dan ook ‘sociaal hacken’ genoemd. Walid van BEEGO bespreekt de meest voorkomende vorm, ‘phishing’, en wat je kan doen om jezelf te beschermen.

 • Internet. Voor velen een zegen, voor anderen een vloek

  Tegenwoordig gebruikt zowat iedereen het internet. Niet enkel om op Seniorennet te surfen, maar ook om te leven en te werken in de moderne wereld. Volgens de Verenigde Naties is toegang tot het internet dan ook een basisbehoefte geworden. Iedereen heeft er recht op, net zoals het recht op een woonst, om kinderen op de wereld te zetten of asiel aan te vragen. BEEGO, een Antwerpse start-up, wil helpen om ook de 'digital immigrants' het internet op te krijgen!

 • Versleten kleren worden bloembak dankzij Wootex

  Heb je je ooit al eens afgevraagd waar je naar de vuilnisbak verwezen oude kleren uiteindelijk terechtkomen? Sinds kort bestaat de kans dat ze verwerkt worden tot Wootex, een vernieuwende, duurzame kunststof waarmee allerhande producten gemaakt worden. Zo krijgen je oude kleren misschien wel een nieuw leven als plank, picknicktafel of bloembak!

Sporten in het water: alle voordelen op een rijtje

Wil je graag fysiek actief zijn, zonder je lichaam te veel te belasten? Dan is sporten in het water een goed idee! Naast zwemmen zijn er nog een heleboel andere sporten die je in het water kan uitoefenen: aquagym bijvoorbeeld! Het water helpt je om je lichaamsgewicht te dragen, waardoor je je enkels, knieën en heupen veel minder belast. Tegelijk kan je wel elke spier van je lichaam trainen! Maaike van Sportdienst Gent zet de voordelen op een rijtje.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.