SenNetRedactie

Oproep: Heb jij op latere leeftijd een bedrijf gestart?

Voor een bijzonder dossier op SeniorenNet zijn wij op zoek naar mensen die op latere leeftijd zijn begonnen met ondernemen. Heb jij na je 50ste de stap gezet om je eigen bedrijf te starten? Wat waren jouw drijfveren? Ondervind je voor- of nadelen van je leeftijd? Hoe ben je te werk gegaan? Heb je bijvoorbeeld hulp gezocht bij organisaties zoals UNIZO? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het hier.

 • Wat wordt er bekokstoofd in geheime genootschappen?

  Doorheen de geschiedenis zijn er tal van geheime genootschappen opgericht. Dat was al zo in het oude Egypte, waar de Broederschap van de Slang er één van was. Tijdens de middeleeuwen waren groepen als de Tempeliers en de Teutoonse Ridders groeperingen die stoelden op geheimzinnigheid, en na de Verlichting kwamen onder meer de Illuminati en de Vrijmetselaars naar voren. Carl Bries neemt twee recentere genootschappen met jou onder de loep.

 • Wilde dieren in ons land: de Waaslandwolf en de Ardense panter

  Onlangs werd voor het eerst in meer dan honderd jaar met 100 procent zekerheid een wolf gespot in Vlaanderen. Mysteriekenner Carl Bries legde meteen de link met twee cultverhalen van eigen bodem: de Waaslandwolf en de zwarte panter in de Ardennen. Waren dat echt wilde dieren die rondzwierven in ons land of waren het maar fabeltjes? Wat was daar nu van aan? Feiten of hersenspinsels? Hij neemt deze mysteries met jou onder de loep.

 • Hallo, met wie spreek ik? Bizarre telefoontjes onder de loep

  Heb je al eens meegemaakt dat je telefoon rinkelt, maar dat het dan muisstil blijft als je opneemt? Waarschijnlijk heeft die persoon het verkeerde nummer gekozen, of word je per ongeluk opgebeld. Maar wat als dat nu eens niet het geval is? Wat als iemand je echt wilt spreken, maar niet kan? Carl Bries neemt enkele vreemde telefoontjes onder de loep.

Oproep: Deel jij je woning met iemand anders?

Deel jij ook je woning met een of meerdere vrienden of onbekenden? Hoe voel je je daarbij? Waarom heb je beslist om zo te gaan wonen? Voor een bijzonder dossier van SeniorenNet zijn wij op zoek naar mensen die hun ervaringen willen delen. We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het hier.

 • Bezitten kristallen schedels bijzondere krachten?

  Ook al werden er al meer dan een eeuw geleden kristallen schedels ontdekt, er is nog niet veel over bekend. Ze zijn al even mysterieus als glanzend. Zijn het authentieke schedels van de Maya’s of een ander oud volk? Bezitten ze dan magische krachten en kunnen we er de toekomst in zien of onze gezondheid uit aflezen? Of is heel deze hype bedrog en werden alle schedels gefabriceerd door enkele kunstenaars uit de voorbije twee eeuwen? Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.

 • Het mysterie van de Mary Celeste & de Bermudadriehoek

  Dat de woelige wateren van de oceanen mysterieuze geheimen herbergen, is al gebleken uit ontelbare verhalen. Verdwenen schepen, vliegtuigen en zelfs hele bemanningen die in rook lijken te zijn opgegaan. Spookachtig of een eerder logische verklaring? Carl Bries neemt deze mysteries met jou onder de loep.

 • WO II: Verdachte verdwijningen, verloren schatten en onzinkbare katten

  De Tweede Wereldoorlog is een gebeurtenis die we, net zoals zijn voorganger, het liefste zouden willen, maar nooit kunnen, vergeten. De gruwel kostte miljoenen mensen het leven en de wederopbouw, zowel materieel als mentaal, zou jaren vergen. Te midden van de Holocaust, de doodsangst en het wapengekletter vonden ook enkele zeer geheimzinnige zaken plaats. Carl Bries neemt deze mysteries met jou onder de loep.

Oproep: De zoektocht naar een nieuwe partner: jouw ervaringen

Ben jij na een relatiebreuk of na het verlies van je partner op zoek gegaan naar een nieuwe relatie? Hoe heb je dat aangepakt? Misschien ben je nog op zoek? Vind je het moeilijker om een partner te vinden nu je meer levenservaring hebt dan vroeger, of is dat net een pluspunt? Of heb je helemaal geen zin meer om van nul af aan te beginnen met iemand nieuw? Voor een bijzonder dossier op SeniorenNet zijn wij op zoek naar jouw ervaringen. Deel ze hier.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.