SenNetRedactie

GDPR?! Wat is dat voor een beest?

Allerhande organisaties en bedrijven verzamelen een pak gegevens van hun klanten. Zij gebruiken die bijvoorbeeld om hun reclame af te stemmen op je persoonlijke behoeften. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat je zelf weinig tot geen controle hebt over wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt en waarvoor ze worden gebruikt. Dat moet de GDPR oplossen. Frederick van BEEGO geeft een woordje uitleg.
 • Moordmysteries die nog steeds vragen oproepen

  Het is een gruwelijke waarheid: elk jaar worden heel wat mensen vermoord. Sommige daders worden snel gevat, andere kunnen een hele tijd hun gang gaan, er zijn er zelfs die altijd uit de greep van het gerecht weten te blijven. In de loop der geschiedenis zijn er enkele beruchte zaken geweest die nu nog steeds vragen oproepen. Carl Bries neemt enkele van die moordenaars met jou onder de loep.

 • Een snoepje of ik schiet! Waar komt Halloween vandaan?

  Op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen, vieren miljoenen mensen Halloween. Het is een traditie die voornamelijk Amerikaans is getint, maar die sinds enkele jaren ook tot bij ons is doorgedrongen. Kinderen verkleed als monsters, heks of spook, bellen aan elke deur aan om dan de beroemde woorden ‘trick or treat’ uit te spreken, hopend op een handvol snoepjes. Carl Bries is op zoek gegaan naar de oorsprong van deze griezelige feestdag.

 • Duistere geheimen van wereldvermaarde merken

  Vele grote (merk)namen teren op hun succesvolle bezigheden en een ijzersterke reputatie. Merken als Disney, Apple en zo veel anderen doen bij ieder van ons denken aan grootsheid en succes. Zij hebben zich in het verleden bewezen als een huis van vertrouwen, iets waar je niet aan moet twijfelen. Maar ook zij dragen geheimen met zich mee. En die zijn niet altijd even fraai … Carl Bries neemt enkele van die geheimen onder de loep.

Hoofdrolspelers gloednieuwe sprookjesmusical 'Hans en Grietje' bekend!

Na het enorme succes van en de fantastische reacties op ‘Roodkapje, de Sprookjesmusical’, zal hetzelfde creatieve team voor Music Hall een ander iconisch sprookje in een modern jasje steken. Vanaf oktober 2018 kan je gaan genieten van een gloednieuwe, sprankelende bewerking van de alom geliefde klassieker 'Hans en Grietje', boordevol aanstekelijke, originele liedjes, coole dansjes, verrassende personages en een gezonde dosis humor.
 • Het paasmysterie: waar komen de haas en de gekleurde eieren vandaan?

  Ieder jaar wordt op Pasen de verrijzenis van Christus herdacht. Elke christen kent het verhaal van de Verlosser die na een ware marteling gekruisigd werd en terug opstond uit de dood. Waar komen nu dan onder andere de paashaas en de gekleurde eieren vandaan? In welke context moeten we die tot het paasfeest rekenen? Is het een aloude traditie die gemengd werd met het christelijke gebeuren, zoals ook met Kerstmis gebeurd is? Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.

 • Hoe curieus is de cryptozoölogie?

  Sinds mensenheugenis gaan er talloze verhalen de ronde over mysterieuze dieren. Meestal gaan ze over gigantische monsters die je uit de weg moet gaan als je leven je lief is. Sommige mensen zijn toch moedig (of dom?) genoeg om op zoek te gaan naar die fabeldieren en hebben er zelfs al eens eentje vastgelegd op film of foto. Maar bewijzen dat ze echt zijn of niet, dat heeft tot nu toe niemand gekund. Carl Bries neemt het mysterie van de cryptozoölogie met je onder de loep.

 • Is dit de man van je dromen?

  ‘De meeste dromen zijn bedrog’ zingen we luidkeels mee met Marco Borsato, maar wat als je in je dromen geregeld het gezicht te zien krijgt van een man die je nooit eerder ontmoet hebt? Nog vreemder wordt het als nog duizenden anderen diezelfde man in hun dromen zien opduiken. Helpt die man hen moeilijke keuzes te maken? Is het God? Of is het misschien een uit de hand gelopen test? Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.

Sporten in het water: alle voordelen op een rijtje

Wil je graag fysiek actief zijn, zonder je lichaam te veel te belasten? Dan is sporten in het water een goed idee! Naast zwemmen zijn er nog een heleboel andere sporten die je in het water kan uitoefenen: aquagym bijvoorbeeld! Het water helpt je om je lichaamsgewicht te dragen, waardoor je je enkels, knieën en heupen veel minder belast. Tegelijk kan je wel elke spier van je lichaam trainen! Maaike van Sportdienst Gent zet de voordelen op een rijtje.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.