SenNetRedactie

Moeiteloos op weg met de elektrische fiets

Vind jij het ook leuk om met meewind in de rug te fietsen? Op een elektrische fiets krijg je continu dat gevoel. Naast comfort, zijn ook de milieuvriendelijkheid en snelheid (tot 25 km/u) redenen om voor een elektrische fiets te kiezen. Alleen is zo’n fiets vaak duur in aankoop. Daarom biedt Lidl nu een budgetvriendelijke e-bike aan! Met een bereik van 140 km worden ook lange afstanden kinderspel. Meer info?

 • Graancirkels: het werk van aliens of grappenmakers?

  Graancirkels spreken al tientallen jaren tot de verbeelding. Volgens de een zijn ze het werk van vervalsers, volgens de ander het bewijs van buitenaardse activiteit. Al in de jaren 1970 waren er landbouwers die in lokale kranten verschenen omdat hun velden waren verwoest met bijzondere tekeningen. Waren er toen al ‘grappenmaaiers’ aan het werk of is er toch meer aan de hand? Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.

 • Vergeten gebruiken vanonder het stof gehaald

  Elk land ter wereld heeft een bijzondere folklore: oude gebruiken die min of meer in ere worden gehouden, maar waarvan de oorsprong in sommige gevallen niet meer heel duidelijk is. Waarom ‘planten’ we bijvoorbeeld een meiboom? Ooit gehoord van een paasvuur? En waarom gooien we al die muntjes in fonteinen? Carl Bries neemt enkele van die oude gebruiken onder de loep.

 • Verdachte sterfgevallen in het dierenrijk

  De laatste jaren spelen er zich soms erg vreemde zaken af in het dierenrijk. Volgens sommigen wijzen die op het foute gedrag van de mens, anderen linken ze aan een straf van God en het Einde der Tijden. Gaan we stilaan naar een wereld zonder bijen? Zijn bepaalde organismen die insecten belagen ook gevaarlijk voor de mens? Carl Bries neemt die mysteries met jou onder de loep.

Goesting om een écht Antwerps icoon beter te leren kennen?

Ontdek in de Stadsbrouwerij alles over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Zet je lippen aan een De Koninck, Wild Jo en Tripel d’Anvers. Ga lekker shoppen of eten bij de verschillende smaakmakers op de site van de brouwerij. Klinkt als een goed gevulde en leuke daguitstap die zéker de moeite waard is, niet? Meer info.
 • Een snoepje of ik schiet! Waar komt Halloween vandaan?

  Op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen, vieren miljoenen mensen Halloween. Het is een traditie die voornamelijk Amerikaans is getint, maar die sinds enkele jaren ook tot bij ons is doorgedrongen. Kinderen verkleed als monsters, heks of spook, bellen aan elke deur aan om dan de beroemde woorden ‘trick or treat’ uit te spreken, hopend op een handvol snoepjes. Carl Bries is op zoek gegaan naar de oorsprong van deze griezelige feestdag.

 • Duistere geheimen van wereldvermaarde merken

  Vele grote (merk)namen teren op hun succesvolle bezigheden en een ijzersterke reputatie. Merken als Disney, Apple en zo veel anderen doen bij ieder van ons denken aan grootsheid en succes. Zij hebben zich in het verleden bewezen als een huis van vertrouwen, iets waar je niet aan moet twijfelen. Maar ook zij dragen geheimen met zich mee. En die zijn niet altijd even fraai … Carl Bries neemt enkele van die geheimen onder de loep.

 • Enge eenzaten en verdachte complottheorieën

  Mensen maken soms de raarste dingen mee, daar kan je vast van meespreken? Vreemd genoeg lijken sommigen gelijkaardige dingen te vertellen, waardoor er legendes ontstaan over bijvoorbeeld verdachte personen. Mysteries, complottheorieën, je kan het zo gek niet bedenken. Carl Bries neemt enkele beruchte en zeer geheimzinnige personages onder de loep.

De Fab Four zijn terug: met korting naar The Beatles Revival

Bij een legendarische groep van wereldniveau als The Beatles hoort een even legendarische tribute band. The Beatles Revival is bijna een volledige kopie van de echte Beatles: hun look is perfect en ze klinken net zo authentiek als de echte Fab Four. Niet te missen dus! Dankzij SenNet en Neos kan jij extra voordelig naar het concert op 3 juni in Capitole Gent. Meer info en inschrijven?

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.