Darmkanker treft ieder jaar groot aantal Belgen

Maart is Internationale Darmkankermaand. Darmkanker komt erg veel voor in ons land, maar heel wat mensen weten er niet genoeg over. Wat weet jij over darmkanker? Vul deze korte enquête in van de KU Leuven en help het onderzoek naar darmkanker. Het is poepsimpel!

 • Duistere geheimen van wereldvermaarde merken

  Vele grote (merk)namen teren op hun succesvolle bezigheden en een ijzersterke reputatie. Merken als Disney, Apple en zo veel anderen doen bij ieder van ons denken aan grootsheid en succes. Zij hebben zich in het verleden bewezen als een huis van vertrouwen, iets waar je niet aan moet twijfelen. Maar ook zij dragen geheimen met zich mee. En die zijn niet altijd even fraai … Carl Bries neemt enkele van die geheimen onder de loep.

 • Enge eenzaten en verdachte complottheorieën

  Mensen maken soms de raarste dingen mee, daar kan je vast van meespreken? Vreemd genoeg lijken sommigen gelijkaardige dingen te vertellen, waardoor er legendes ontstaan over bijvoorbeeld verdachte personen. Mysteries, complottheorieën, je kan het zo gek niet bedenken. Carl Bries neemt enkele beruchte en zeer geheimzinnige personages onder de loep.

 • Spookt het ook in jouw huis?

  In ieders dorp staat wel een eng huis waar spoken zouden ronddolen. Meestal gaat het om verhalen die verteld worden om nieuwsgierigen weg te houden van bepaalde plaatsen, of om ervoor te zorgen dat kinderen braaf zijn, ‘anders komt de boze man hen halen’. Ze dienen dus als afschrikmiddel en moeten niet te serieus genomen worden. Wat met verhalen die niet om die redenen verteld worden? Carl Bries neemt er enkele onder de loep.

10-daagse rondreis door 2 pareltjes van de Middellandse Zee!

Heb je zin om eropuit te trekken met een groep reislustige 50-plussers? Deze 10-daagse rondreis brengt je door Mallorca en Menorca, twee paradijsjes met prachtige zandstranden, indrukwekkende natuurgebieden en een uiterst interessante cultuur. Denk daarnaast ook aan het subtropische klimaat, en je weet dat je goed zit voor een ontspannende reis. Eerste vertrek: 15 mei. Meer info en boeken?
 • Is dit de man van je dromen?

  ‘De meeste dromen zijn bedrog’ zingen we luidkeels mee met Marco Borsato, maar wat als je in je dromen geregeld het gezicht te zien krijgt van een man die je nooit eerder ontmoet hebt? Nog vreemder wordt het als nog duizenden anderen diezelfde man in hun dromen zien opduiken. Helpt die man hen moeilijke keuzes te maken? Is het God? Of is het misschien een uit de hand gelopen test? Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.

 • Mysterieuze hologrammen: geheim Project Blue Beam

  Sinds jaar en dag beweren mensen de meest ongeloofwaardige dingen te zien: ufo’s, ontvoeringen door aliens, monsterlijke wezens en ga zo maar door. We zijn geneigd om die waarnemingen als fantasie te bestempelen. Sommigen verwarren dagelijkse banaliteiten met ongelofelijke verschijnselen, anderen fantaseren erop los. Maar wat als (een deel van) die waarnemingen nu toch echt blijken te zijn? Wat als die mensen wel degelijk ufo’s en aliens hebben gezien? Of moeten we zeggen: moesten zien. Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.

 • Het kerstmysterie: waar komen al die typische tradities vandaan?

  Op elke straathoek, in elke huiskamer en in ieders hart hangt er tijdens de kerstperiode een warme liefdevolle sfeer. Families verzamelen rond prachtig versierde feesttafels, leggen cadeautjes onder de kerstboom en genieten van gezellig samen zijn. Veel mensen kijken al lang uit naar de wellicht belangrijkste feestdag van het jaar. Het is niet voor niets de geboorte van Christus die gevierd wordt op 25 december. Het vredige tafereel waar op een koude winternacht het kindje Jezus in zijn kribbe ligt, verwarmd door de os en de ezel en vereerd door engelen, herders en drie koningen uit het Oosten. Ja, toch? Of vergissen we ons nu al generaties lang? Carl Bries zocht het uit.

Hoteldeal: Verblijf nabij Heidelberg o.b.v. halfpension

Verblijf 4, 6 of 8 dagen in Hotel Zum Weissen Lamm, in de bergen nabij Heidelberg. Iedere ochtend geniet je hier van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een heerlijk 3-gangendiner. De binnenstad van Heidelberg prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en is uiteraard een bezoek waard. Reserveer jouw verblijf o.b.v. halfpension met maar liefst 27% korting! Meer info en boeken?

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.